GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ολοκληρώνεται ο νέος φράκτης στην πρώην Αστυνομική Σχολή Ξάνθης

-Παραμένουν κλεισμένοι στα δωμάτια τους οι 480 λαθρομετανάστες! -Σιτίζονται από εταιρίες catering, δαπανούνται 6 ευρώ την ημέρα ανά άτομο…...

-Παραμένουν κλεισμένοι στα δωμάτια τους οι 480 λαθρομετανάστες!
-Σιτίζονται από εταιρίες catering, δαπανούνται 6 ευρώ την ημέρα ανά άτομο… 

 

Στο τελικό στάδιο κατασκευής βρίσκεται η εσωτερική περιμετρική περίφραξη στην πρώην Αστυνομική Σχολή Ξάνθης, η οποία έχει μετατραπεί σε κέντρο προσωρινής κράτησης λαθρομεταναστών.

Όπως είναι γνωστό εδώ και δύο περίπου εβδομάδες οι 480 λαθρομετανάστες που μεταφέρθηκαν αιφνιδιαστικά στις εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Σχολής Ξάνθης κρατούνται εντός των δωματίων τους, χωρίς να τους δίνεται η δυνατότητα να βγαίνουν έστω και για λίγο στην αυλή, καθώς δεν υπήρχαν οι απαραίτητες προδιαγραφές ασφάλειας για κάτι τέτοιο. Η περίφραξη των εγκαταστάσεων της Αστυνομικής Σχολής όπως έχει επισημανθεί και από τους ίδιους τους αστυνομικούς υπαλλήλους δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως ασφαλής καθώς σχεδιάστηκε για τις ανάγκες ενός κέντρου εκπαίδευσης, ως τέτοιο νοείται μια Αστυνομική Σχολή και όχι ενός κέντρου κράτησης. 

Προς αυτή την κατεύθυνση ήδη από την περασμένη Δευτέρα έχουν ξεκινήσει εργασίες ώστε εντός της αυλής της σχολής να τοποθετηθεί ειδικός φράκτης που θα επιτρέπει στους λαθρομετανάστες να προαυλίζονται, κάτι που ήδη έχει ολοκληρωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και τις επόμενες ημέρες οι 480 λαθρομετανάστες θα μπορούν να βγαίνουν στην αυλή των εγκαταστάσεων της σχολής.  

Υπενθυμίζεται πως έκδηλη παραμένει η ανησυχία των συνοριοφυλάκων αναφορικά με τα μέτρα ασφαλείας, καθώς σε πρόσφατή ανακοίνωσή τους επισήμαναν για ακόμη μια φορά τον ιδιαίτερα μικρό αριθμό των συνοριοφυλάκων που περιφρουρούν τους παράνομους μετανάστες στις πρώην Αστυνομικές Σχολές Ξάνθης και Κομοτηνής.