GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Έκτακτο Δελτίο Γεωργικών Προειδοποιήσεων ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας της βαμβακοκαλλιέργειας

1.H Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ροδόπης με στόχο την ενημέρωση των βαμβακοπαραγωγών για την πορεία της καλλιέργ...

1.H Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ροδόπης με στόχο την ενημέρωση των βαμβακοπαραγωγών για την πορεία της καλλιέργειας  αυτές τις ημέρες, πραγματοποίησε πολλούς επιτόπιους ελέγχους και συλλέγοντας τις μετρήσεις από τις φερομονικές παγίδες διαπίστωσε ότι:

2.Υπάρχει αύξηση συλλήψεων και προσβολών ιδίως στις περιοχές του κάμπου Ιάσμου-Αμβροσίας-Σάλπης-Ν.Καλλίστης και κάποιες εστίες στη Μέση–Γλυφάδα-Μητρικό-Παγούρια

3.Σύνίσταται στους βαμβακοπαραγωγούς να παρακολουθούν σχολαστικά κάθε 2-3 ημέρες τα βαμβακοχώραφα προκειμένου να διαπιστώσουν τις πυκνότητες πληθυσμών των εντόμων ώστε να επέμβουν άμεσα όταν οι πληθυσμοί φτάσουν στα όρια επέμβασης (5 σκουλήκια/100 φυτά) και η προνύμφη βρίσκεται στο 1ο και 2ο στάδιο ανάπτυξης.

4.Οι ψεκασμοί για να έχουν επιτυχία να γίνονται μετά τη δύση του ήλιου, κατά τις νυχτερινές ώρες, με τα κατάλληλα εντομοκτόνα. Να χρησιμοποιούνται μπεκ κώνου στις 5 atm πίεση και η ποσότητα νερού ανά στρέμμα να είναι 70-80 λίτρα.
   
Τέλος οι βαμβακοπαραγωγοί να ενημερώνουν τους μελισσοκόμους όταν πρόκειται να ψεκάσουν.