GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Η βενζίνη… άναψε φωτιές στο Επιμελητήριο Ξάνθης (+video)

-«Εδώ δεν ήρθαμε να παίξουμε τις κουμπάρες….» Φωτιές άναψε στο σώμα του ΕΒΕ Ξάνθης το δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρί...


-«Εδώ δεν ήρθαμε να παίξουμε τις κουμπάρες….»

Φωτιές άναψε στο σώμα του ΕΒΕ Ξάνθης το δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης του οργάνου το απόγευμα της Δευτέρας, το οποίο αφορούσε την αποζημίωση των μελών του Δ.Σ. του ΕΒΕΞ για τα οδοιπορικά τους έξοδα.

Ο οικονομικός επόπτης του Επιμελητηρίου, κος Σπύρος Κάλφας, ανέφερε πως έως τώρα τα μέλη του Δ.Σ. και οι υπάλληλοι δέχονταν αποζημίωση 0.20 λεπτών του ευρώ για κάθε χιλιόμετρο μετακίνησής τους, προτείνοντας ο ίδιος, λόγω της αύξησης της τιμής της βενζίνης, την αύξηση αυτού του ποσού στα 0.35 λεπτά ανά χιλιόμετρο. 


«Από το 2009 η αποζημίωση έχει οριστεί στα 0.25 λεπτά ανά χιλιόμετρο. Οι δημόσιες υπηρεσίες είχαν 0.15, έχουν όμως δικά τους οχήματα οι υπηρεσίες όπως η Νομαρχία και χρησιμοποιούνται αυτά με έξοδα δικά της υπηρεσίας και δεν χρησιμοποιούνται τα οχήματα των υπαλλήλων» ανέφερε ο κος Κάλφας, εξηγώντας πως μέσα σε αυτή την τιμή πρέπει «να συμπεριλάβουμε και τα έξοδα φθοράς των οχημάτων» , προκαλώντας την αντίδραση της κα Χρυσούλας Γρηγορίου.


«Επειδή έχουμε οικονομικό πόλεμο και πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν σπαταλάμε τα χρήματα των συνδρομητών μας δεν μπορούμε να δεχτούμε αυτή την πρόταση. Μια διαδρομή έως την Κομοτηνή κοστίζει 20 ευρώ και θα αποζημιώνεται με 35 σύμφωνα με αυτά που προτείνετε εσείς» σημείωσε η ίδια, για να προσθέσει πως «ένα αυτοκίνητο μέχρι και 2.700 κυβικά, σύμφωνα με στοιχεία που έχω, καίει δέκα λίτρα ανά εκατό χιλιόμετρα. Για αυτό και προτείνουμε να μείνει στο 0.20 ή έστω να πάει μέχρι το 0.25».


Τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ξάνθης κο Στέλιο Μωραΐτη να αντιπροτείνει στην κα Γρηγορίου να δώσει η ίδια το προσωπικό της όχημα για τις ανάγκες μετακίνησης των υπαλλήλων.  «Εγώ σας προτείνω ένα πράγμα. Επειδή ξέρουμε ακριβώς πόσο καίνε τα αυτοκίνητα δεν χρειάζεται να μας δώσετε στατιστικά στοιχεία. Εάν μας παραχωρήσετε με υπεύθυνη δήλωση εσείς το αυτοκίνητο το δικό σας για κάθε φορά που το χρειάζεται το ΕΒΕ εμείς θα δεχτούμε την πρότασή σας και θα το παίρνουμε να κάνουμε τις βόλτες μας» ανέφερε ο κος Μωραΐτης συμπληρώνοντας πως «αυτά που λέτε είναι εξυπνάδες και κουτοπονηριές. Με του αλλουνού την τσέπη δεν θα κάνετε κουμάντο εσείς. Σας βάλανε οι συνάδελφοι να κάνετε εσείς την εισήγηση και να εκτεθείτε εσείς». 

Για λίγα λεπτά επικράτησε ένταση στην αίθουσα του ΕΒΕ Ξάνθης, με το σώμα τελικά να εγκρίνει κατά πλειοψηφία την πρόταση για αύξηση της αποζημίωσης από 0.20 σε 0.35 λεπτά ανά χιλιόμετρο. 

Δεν παίζουμε τις κουμπάρες…
Η ένταση ωστόσο συνεχίστηκε στο τέταρτο θέμα της ημερήσιας διάταξης, το οποίο αφορούσε μια σειρά από προτάσεις που ζήτησε ο πρόεδρος της Κ.Ε.Ε.Ε. από το ΕΒΕ Ξάνθης για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή της Ξάνθης. Ο κος Σωτήρης Τσιακίρογλου ζήτησε αναβολή του θέματος, καθώς όπως ανέφερε ο ίδιος θα έπρεπε να τους είχε σταλεί η εισήγησή του ώστε να υπάρξει μια ολοκληρωμένη καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή. «Δεν υπάρχει εισήγηση στο συγκεκριμένο θέμα και θα πρότεινα την αναβολή του θέματος αυτού και να γίνει μια ουσιαστική μελέτη, για να τεκμηριώσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και να πείσουμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος. 

Από τη μεριά του ο κος Μωραΐτης απαντώντας στην πρόταση του κ. Τσιακίρογλου για αναβολή ανέφερε πως διακρίνει αδυναμία της αντιπολίτευσης να καταθέσει προτάσεις για τα οικονομικά προβλήματα της περιοχής. «Γιατί πρέπει να σας στείλουμε την εισήγηση αφού σας στείλαμε το έγγραφο του κ. Μίχαλου και θα μπορούσατε να μας κάνετε και εσείς την εισήγηση» σημείωσε ο κος Μωραΐτης για να συμπληρώσει πως «εδώ δεν ήρθαμε να παίξουμε τις κουμπάρες κύριες Τσιακίρογλου. Μην μας λέτε ότι είστε έτοιμοι, είστε ανέτοιμοι. Δεν ασχοληθήκατε καθόλου με το θέμα, είχατε πέντε ημέρες να κάνετε τις προτάσεις και τις μελέτες-εισηγήσεις που θέλατε αλλά δεν το κάνατε».

Ακολούθως ο κος Τσιακίρογλου ανέφερε πως η αντιπολίτευση έχει συγκεκριμένες προτάσεις, επιδεικνύοντας σχετικό έγγραφο με αυτές στα μέλη του Δ.Σ., αλλά επέμεινε στη θέση του για αναβολή της συζήτησης ζητώντας ολοκληρωμένη καταγραφή των προβλημάτων. «Έχουμε προτάσεις να μας έρθουν και οι δικές σας και όλες μαζί να τις συζητήσουμε. Δεν παίζουμε κρυφτούλι και εμείς ζητάμε αναβολή λόγω αδυναμίας της διοικούσας» τόνισε ο ίδιος, με τον κ. Μωραΐτη να επιδεικνύει με τον ίδιο τρόπο έγγραφο με τις προτάσεις της διοικούσας. Εν τέλει τα μέλη του οργάνου αποφάσισαν την αναβολή του θέματος, χωρίς να μπαίνουν στη συζήτηση των προτάσεων τους.