GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πληρώνουμε την απραξία και την ανικανότητα της δημοτικής αρχής!

«Μήπως ο δήμος καταστρέφει τη δημοτική περιουσία και καλούμαστε να πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα;» διερωτάται η κα Δήμητρα Φάκα, πρόεδρος του...

«Μήπως ο δήμος καταστρέφει τη δημοτική περιουσία και καλούμαστε να πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα;» διερωτάται η κα Δήμητρα Φάκα, πρόεδρος του Οικολογικού Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Συλλόγου του Ευμοίρου Ξάνθης ο οποίος συστάθηκε πριν από μερικούς μήνες από μια ομάδα ενεργών πολιτών αναλαμβάνοντας τον εθελοντικό καθαρισμό και περιποίηση του άλσους του Ευμοίρου καθώς και του λεηλατημένου δημοτικού κτηρίου που βρίσκεται στην περιοχή. 

«Πριν από μερικούς μήνες ξεκινήσαμε τον σύλλογο για να περισώσουμε το άλσος που ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση. Μετά από κάποιους εθελοντικούς καθαρισμούς καταφέραμε να διώξουμε τα παραβατικά στοιχεία και αυτό είναι πάρα πολύ θετικό για την περιοχή εκεί» σημείωσε η κα Φάκα, εξηγώντας πως ο σύλλογος κατέθεσε αίτημα στη δημοτική αρχή για παραχώρηση του κτηρίου που βρίσκεται εντός του άλσους, και το οποίο έχει πέσει θύμα βανδαλισμών. «Εμείς ζητήσαμε από τον δήμο να μας παραχωρήσει το κτήριο αλλά μας είπαν ότι λόγω του Καλλικράτη δεν μπορούν και πρέπει να γίνει διαγωνισμός» τονίζει η κα Φάκα, για να συμπληρώσει πως «μας είπαν επίσης πως εάν μας παραχωρήσουν το κτήριο, έναντι αντιτίμου όπως προτείναμε, θα ξεσηκωθούν και άλλοι σύλλογοι και θα ζητάνε και αυτοί κτήρια του δήμου». 

Την ίδια στιγμή ωστόσο το εν λόγω κτήριο λεηλατείται καθημερινά, και πλέον έχουν μείνει μόνο οι τοίχοι του άθικτοι, καθώς κλέφτες έχουν αφαιρέσει τόσο τα παράθυρα και τους σωλήνες που βρίσκονταν στο κτήριο όσο και τμήμα της σκεπής του. «Έχουν ξηλώσει και τα τελευταία παράθυρα, έχει γίνει γιαπί το κτήριο μόνο τους τοίχους έμεινε να ξηλώσουν» αναφέρει χαρακτηριστικά η κα Φάκα. Παράλληλα, τα μέλη του συλλόγου έχουν ζητήσει επανειλημμένα από τον δήμο να αντικαταστήσει τις κατεστραμμένες λάμπες εντός του άλσους και παράλληλα την τοποθέτηση μιας δεύτερης βρύσης στον χώρο. «Όχι μόνο δεν άλλαξαν τις λάμπες αλλά μας έκλεισαν και τη μοναδική βρύση που υπήρχε στον χώρο γιατί λένε ότι οι κάτοικοι τη χρησιμοποιούσαν για να ποτίσουν τους κήπους τους. Αυτό είναι μέγα ψέμα. Τι θα συμβεί εάν πιάσει φωτιά στον χώρο;» τονίζει χαρακτηριστικά η ίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια