GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Από τα στρατιωτικά τζιπ στα… τρακτέρ!

-Αλήθεια ή μύθος; Θα απαντήσει η δημοτική αρχή; Αναμενόμενη η στάση του Δ΄Σ.Σ. του ΓΕΣ και του ΥΕΘΑ στην αρνητική απόφαση τους να μην χο...

-Αλήθεια ή μύθος; Θα απαντήσει η δημοτική αρχή;

Αναμενόμενη η στάση του Δ΄Σ.Σ. του ΓΕΣ και του ΥΕΘΑ στην αρνητική απόφαση τους να μην χορηγήσουν αυτοκίνητα τζιπ 4Χ4 για τις ανάγκες αυτοκίνησης των αρμάτων στην μεγάλη καρναβαλική παρέλαση την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στην Ξάνθη.

Οι κακές σχέσεις μεταξύ των διοργανωτών του Ξανθιώτικου καρναβαλιού και του στρατιωτικού προσωπικού άρχισαν να επιδεινώνονται από τη διοργάνωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων του 2007, όταν έπιασε φωτιά από πυρσό που άναψαν καρναβαλιστές άρμα με συνέπεια αυτό να καταστραφεί ολοσχερώς. Στην προσπάθεια του ο ένστολος οδηγούς του στρατιωτικού οχήματος να αποσβέσει το φλεγόμενο άρμα, που έσερνε με το όχημα του, υπέστη σοβαρά εγκαύματα και διακομίστηκε τότε στο Νοσοκομείο Ξάνθης, με τους καρναβαλιστές και μέλη των διοργανωτών να παρακολουθούν αμέτοχοι την προσπάθεια διαχωρισμού του φλεγόμενου άρματος από το τζιπ.

Σε άλλο περιστατικό την επόμενη χρονιά (2008) μέλη καρναβαλικών συλλόγων σε κατάσταση…. «ευθυμίας» χορεύοντας πάνω στα στρατιωτικά οχήματα προκάλεσαν σημαντικές φθορές σε αυτά. Στην προσπάθεια του στρατιωτικού προσωπικού να περιφρουρήσει τότε τα οχήματα από επιπλέον φθορές διακομίστηκαν δύο φαντάροι-οδηγοί στο νοσοκομείο.

Στη συνέχεια, την κατάσταση διέσωσαν οι παρεμβάσεις, καταρχήν του Υπουργού Αλέξανδρου Κοντού το 2009 και στη συνέχεια τα επόμενα δύο χρόνια 2010-2011 του αναπληρωτή Υπουργού Σωκράτη Ξυνίδη, οι οποίοι κατάφεραν κάμψουν τις όποιες αντιρρήσεις της ηγεσίας του στρατού για την παραχώρηση των οχημάτων και η παρελάσεις πραγματοποιήθηκαν κανονικά.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ενώ ο δήμος διαθέτει τουλάχιστον δύο τζιπ (τόσο στη δημοτική αστυνομία όσο και στην δημοτική ενότητα Σταυρούπολης), ο πρόεδρος της οργανωτικής άλλο ένα και υπήρξαν προτάσεις ξανθιωτών να διαθέσουν αυτοκίνητα 4x4, παρόλα αυτά προκρίθηκε από τον δήμαρχο Ξάνθης και τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής κ.κ. Στυλιανίδη και Φανουράκη αντίστοιχα η λύση των τρακτέρ θέλοντας με τον τρόπο αυτό να δηλώσουν υπονόμευση της προσπάθειας των διοργανωτών για καλή εικόνα της μεγάλης παρέλασης. Αλήθεια πόσο κόστισε η επιλογή αυτή, γιατί αναφορές δίνουν το ύψος τις χρηματικής αποζημίωσης των ιδιοκτητών-οδηγών τρακτέρ σε περίπου 2000 ευρώ, ενώ αν είχαν χρησιμοποιηθεί αυτοκίνητα του δήμου και εθελοντές το κόστος θα ήταν σχεδόν μηδενικό. 

Άρα, τα περί υπονόμευσης και άλλων…. φαιδρών καταγγελιών έλκουν την καταγωγή τους στον πλημμελή σχεδιασμό και τις λάθος εκτιμήσεις των διοργανωτών, δημιουργώντας επιπλέον προβλήματα καλών σχέσεων παρά επιλύοντας αμαρτίες του παρελθόντος. 

Είναι αλήθεια ή μύθοι αυτά κύριοι του δήμου και των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών;

Δεν υπάρχουν σχόλια