GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στο κόκκινο τα νοικοκυριά και στην Ξάνθη!

-Μέχρι στιγμής τρία περιστατικά υπερχρεωμένων νοικοκυριών στον ΙΝΚΑ Ξάνθης «Έμεινε άνεργη και αδυνατούσε να αποπληρώσει τις οφειλές της προ...

-Μέχρι στιγμής τρία περιστατικά υπερχρεωμένων νοικοκυριών στον ΙΝΚΑ Ξάνθης

«Έμεινε άνεργη και αδυνατούσε να αποπληρώσει τις οφειλές της προς την τράπεζα. Έκανε αίτηση χάριτος αλλά η τράπεζα καθυστερούσε να την εγκρίνει. Αποτέλεσμα; Η γυναίκα συνέχιζε να πληρώνει τις οφειλές της για να μην αυξάνονται, κάνοντας περικοπές ακόμη και στο ίδιο της το φαγητό» εξιστορεί στο ThrakiToday η πρόεδρος του ΙΝΚΑ Ξάνθης κα Μαρία Μπούκουρα αναφερόμενη σε ένα από τα τρία καταγεγραμμένα περιστατικά υπερχρεωμένων νοικοκυριών στην Ξάνθη που ζήτησαν τη συνδρομή του ΙΝΚΑ για τον διακανονισμό των οφειλών τους προς τις τράπεζες. 

«Μια άλλη κυρία είχε στεγαστικό δάνειο, δάνειο για το αυτοκίνητό της και κάρτες οι οποίες έτρεχαν ενώ η ίδια αδυνατούσε να τα αποπληρώσει. Η τράπεζα καθυστερούσε έξι μήνες με την υπόθεσή της με αποτέλεσμα μετά την παρέμβασή μας να δοθεί λύση» σημειώνει χαρακτηριστικά η ίδια. Μάλιστα όπως εξηγεί το πρόβλημα αυτό είναι γενικευμένο στην πόλη της Ξάνθης, χωρίς να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα του μεγέθους των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, αν και η ίδια εκτιμά πως είναι ιδιαίτερα αυξημένος. 

«Όλος ο κόσμος έχει προσφύγει στις τράπεζες για διακανονισμούς. Και οι ίδιες οι τράπεζες αδυνατούν να εξετάσουν όλες αυτές τις υποθέσεις με αποτέλεσμα να καθυστερούν χαρακτηριστικά» επισημαίνει η ίδια, εξηγώντας πως «στην περιοχή μας η αυξημένη ανεργία και το γεγονός πως ένας από τους δύο μισθούς που έμπαιναν κάποτε στα σπίτια έχει χαθεί είναι οι βασικοί λόγοι αύξησης αυτού του φαινομένου». 

Η φορολογική λαίλαπα φαίνεται πως έχει εξαντλήσει οικονομικά το σύνολο των νοικοκυριών στη χώρα, τα οποία αδυνατούν να καλύψουν πλέον ακόμη και τις βασικές τους ανάγκες, ενώ παράλληλα οι υποχρεώσεις προς τράπεζες και τρίτους διογκώνονται διαρκώς  αποτελώντας οικονομική θηλιά για τους καταναλωτές.  


Δεν υπάρχουν σχόλια