GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


“Διακοσμητικοί” οι αστυνομικοί στον μεθοριακό σταθμό Άγιου Κωνσταντίνου με Βουλγαρία

-“Εκεί δεν θέλουν αστυνομικούς, θέλουν τουριστικές ατραξιόν” -Ένας αστυνομικός επί 12ώρου βάσεως! Τις τραγικές ελλείψεις τόσο σε προσωπικό ...

-“Εκεί δεν θέλουν αστυνομικούς, θέλουν τουριστικές ατραξιόν”
-Ένας αστυνομικός επί 12ώρου βάσεως!

Τις τραγικές ελλείψεις τόσο σε προσωπικό όσο και σε υλικοτεχνική υποστήριξη του μεθοριακού σταθμού στον Άγιο Κωνσταντίνου, στα βόρεια σύνορα της πόλης της Ξάνθης με τη Βουλγαρία, επισημαίνει ο πρόεδρος του σωματείου αστυνομικών υπαλλήλων Ξάνθης κος Κώστας Μαλικόπουλος. 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο ίδιος, μιλώντας στο ThrakiToday, «εκεί πέρα πάνω οι αστυνομικοί μας είναι τσολιάδες, δεν υπάρχει καμία χρησιμότητά τους από τη στιγμή που έχει υποβαθμιστεί τόσο πολύ ο ρόλος τους, λόγω των τραγικών ελλείψεων καθώς και του γεγονότος πως το μόνο που μπορεί να κάνει ο αστυνομικός εκεί είναι έλεγχο ταυτοπροσωπίας». 

Παρά το γεγονός πως θα έπρεπε στον εν λόγω σταθμό να υπάρχουν δύο αστυνομικοί οι οποίοι θα απασχολούνται επί 8ώρου, μέχρι και σήμερα υπάρχει μόνο ένας αστυνομικός ο οποίος απασχολείται 12ώρες την ημέρα χωρίς βέβαια να διαθέτει τον κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό. «Τον αστυνομικό εκεί τον θέλουν για τουριστική ατραξιόν» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κος Μαλικόπουλος, εξηγώντας πως μέχρι στιγμής δεν υπήρξε η οποία αντίδραση από πλευράς των τοπικών πολιτικών πλην του κ. Αλέξανδρου Κοντού ο οποίος κατέθεσε σχετική ερώτηση στη βουλή πριν από περίπου δύο μήνες για το συγκεκριμένο θέμα. 

Οι αστυνομικοί υπάλληλοι Ξάνθης πρόσφατα κατέθεσαν και εγγράφως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο μεθοριακός σταθμός στην Ομοσπονδία τους, ώστε αυτά να μεταβιβαστούν στην Ε.Ε.
Συγκεκριμένα, στην επιστολή τους αναφέρουν τα εξής:

«Η αδιαφορία των υπεύθυνων συνεχίζεται για τους υπηρετούντες συναδέλφους στον Μεθοριακό Σταθμό του Αγ.Κων/νου. Παρά τα έγγραφά μας προς κάθε κατεύθυνση, παρά τα ρεπορτάζ των Μ.Μ.Ε, ακόμα και επερώτησης στη Βουλή των Ελλήνων, κανείς στα δύο χρόνια που φωνάζουμε δεν έχει κάνει την παραμικρή ενέργεια για την επίλυση των προβλημάτων. Με αποκορύφωμα να ζητάνε λόγους από τους συναδέλφους όταν απουσιάζουν από τον έλεγχο κάποιων Ι.Χ ,αδιαφορώντας αν έχουν πάει να ικανοποιήσουν κάποιες ανάγκες τους. Αλήθεια γνωρίζουν αυτοί που ελέγχουν ότι ο αστυνομικός που υπηρετεί εκεί:

-Δουλεύει μόνος του σε βουλγαρικό έδαφος σε 12ωρη βάρδια άοπλος!
-Δεν έχει μέρος να καθίσει με αποτέλεσμα να είναι εκτεθειμένος σε καιρικές συνθήκες και σε θερμοκρασίες υπό του μηδενός!
-Δεν έχει ασύρματο γιατί δεν φρόντισαν να φτάνει το σήμα εκεί!
-Δεν έχει σταθερό τηλέφωνο!
-Δεν πιάνει το κινητό ελληνικό δίκτυο οπότε είναι αδύνατη η επικοινωνία με το κέντρο αλλά και την υπηρεσία του!
-Δεν έχει τερματικό (υπηρεσιακό Η/Υ) με αποτέλεσμα ο μόνος έλεγχος που μπορεί να κάνει να είναι η ταυτοπροσωπία!

Ως συνδικαλιστική κίνηση ρωτάμε προς κάθε κατεύθυνση να μας απαντήσουν στα παραπάνω ερωτήματα, όπως και ποιος είναι τελικά ό λόγος ύπαρξης των αστυνομικών στο σημείο. Επίσης να μας πουν βεβαίως, αν ο σταθμός πληρεί τα Ευρωπαϊκά κριτήρια λειτουργίας.
Εμείς δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση πως θα συνεχίσουμε να διαμαρτυρόμαστε με κάθε τρόπο, ακόμα και αν χρειαστεί προσφεύγοντας στα Ελληνικά ή Ευρωπαϊκά δικαστήρια, έως ότου ικανοποιηθούν πλήρως τα κριτήρια λειτουργίας του μεθοριακού σταθμού, αφού θέλουν να λειτουργεί.

Αναμένουμε αυτούς που επέμεναν στη λειτουργία του σταθμού να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την επίλυση των προβλημάτων στο σύνολό τους!!!»

Δεν υπάρχουν σχόλια