GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πήραν γη οι πρώτοι έντεκα στην Ξάνθη (video)

Τα πρώτα έντεκα συμβόλαια μίσθωσης δημόσιας γης παραδόθηκαν στους δικαιούχους νέους αγρότες της Ξάνθης το πρωί της Τρίτης 27 Δεκεμβρίου. «Έ...

Τα πρώτα έντεκα συμβόλαια μίσθωσης δημόσιας γης παραδόθηκαν στους δικαιούχους νέους αγρότες της Ξάνθης το πρωί της Τρίτης 27 Δεκεμβρίου.

«Έχω πτυχίο γεωπονίας, δεν είχα δουλεία εδώ και δύο χρόνια, έκανα την αίτηση και τώρα αποκτώ γη» αναφέρει μεταξύ άλλων η Ιωάννα Παπαδοπούλου μια εκ των 11 δικαιούχων του προγράμματος του ΟΠΕΚΕΠΕ, η οποία υπέβαλε ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής της στο πρόγραμμα διανομής γης.  «Την αίτηση την έκανα πριν από δυο μήνες και ακόμη δεν ξέρω τι θα καλλιεργήσω εκεί. Το πρόγραμμα είναι πάρα πολύ απλό και για μένα ήταν ένα μεγάλο κίνητρο για να ασχοληθώ με την καλλιέργεια της γης» αναφέρει ο Μολλά Ερόλ δικαιούχος απόφοιτος Γεωπονικής Σχολής.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κος Κώστας Σκανδαλίδης βρέθηκε το πρωί της Τρίτης στην Ξάνθη για να δώσει το παρών στη συμβολική τελετή απονομής των συμβολαίων στους δικαιούχους, μαζί με τους κυρίους Άρη Γιαννακίδη, Περιφερειάρχη ΑΜΘ, Σωκράτη Ξυνίδη, αναπληρωτή υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης, Γιάννη Δριβελέγκα, υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Φώτη Καραλίδη, αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης.

Η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης είναι πρώτη στην Ελλάδα όπου ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο διανομής γης, εξετάστηκαν οι σχετικές αιτήσεις και δημοσιοποιήθηκαν τα ονόματα των πρώτων δικαιούχων, οι οποίοι θα νοικιάσουν κτήματα του δημοσίου στη συμβολική τιμή των 5 ευρώ/ανά στρέμμα για κάθε χρόνο χρήσης της γης. Η προς παραχώρηση γη διανέμεται είτε για αγροτική χρήση είτε για κτηνοτροφική και στην Ξάνθη τα ανάλογα ποσοστά είναι 33% και 66% αντίστοιχα για κάθε μια από τις δύο αυτές χρήσεις. 

Για την Π.Ε Ξάνθης οι έντεκα πρώτοι δικαιούχοι είναι οι εξής: Γεώργιος Μακρόπουλος, Κων/νος Μπακέας, Χασάν Ογλού Φερούκ, Ανέστης Τσούζης, Μολλά Ερόλ, Αναστάσιος Γαρωνίδης, Πέτρος Σιδηρόπουλος, Μιχάλης Φραγκιαδάκης, Γεώργιος Μπάρμπας, Ιωάννα Παπαδοπούλου, Σπυρίδων Χατζηεμμανουήλ.
Δείτε εδώ τι δήλωσαν οι δικαιούχοι:

Δεν υπάρχουν σχόλια