GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Σοβαρά προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών στην Ξάνθη!

Μετά τη δημοσιοποίηση των προβλημάτων που πρόκειται να δημιουργηθούν στη μεταφορά των μαθητών στον Νομό Ξάνθης από την απόφαση των οδηγών τα...

Μετά τη δημοσιοποίηση των προβλημάτων που πρόκειται να δημιουργηθούν στη μεταφορά των μαθητών στον Νομό Ξάνθης από την απόφαση των οδηγών ταξί να σταματήσουν τη μεταφορά, την οποία θεωρούν ασύμφορη σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν στο ThrakiToday, ο βουλευτής Ξάνθης της ΝΔ κος Αλέξανδρος Κοντός κατέθεσε ερώτηση στη βουλή για το θέμα στην οποία επισημαίνει: 

«Έντονο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί μαθητές και γονείς του Ν. Ξάνθης , μεταξύ αυτών και άτομα με ειδικές ανάγκες, μετά τους άγονους διαγωνισμούς που διενέργησαν οι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης για την μεταφορά τους από και προς τις σχολικές μονάδες τους.

Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα από την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012 το κόστος μεταφοράς τους να επιβαρύνει τους ίδιους και τις οικογένειές τους μέσα σε ένα γενικά δυσμενές οικονομικό κλίμα.

Αιτία είναι η μη προσέλευση των ιδιοκτητών ταξί στους εν λόγω διαγωνισμούς αφού με το νέο μαθηματικό τύπο που εισήχθη για τον υπολογισμό των δρομολογίων, η νέα τιμή που διαμορφώνεται είναι μειωμένη κατά 50 έως 70% σε σχέση με την παλαιότερη, γεγονός που καθιστά ασύμφορη την ανάληψη οποιουδήποτε έργου μεταφοράς μαθητών από μέρους τους εφόσον είναι χαμηλότερο του κόστους λειτουργίας τους.

Επισημαίνουμε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των μαθητών που μετέφεραν έως τώρα τα ταξί είναι άτομα με ειδικές ανάγκες ή μαθητές δυσπρόσιτων περιοχών , των οποίων η μεταφορά με λεωφορεία , είναι αδύνατη.

ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1. Είναι στις προθέσεις σας η παράταση των ισχυουσών συμβάσεων μέχρι την λήξη της σχολικής χρονιάς των Ιούνιο του 2012;
2. Προτίθεστε να προβείτε σε επανεξέταση και βελτίωση των συντελεστών του μαθηματικού τύπου ώστε να προκύψουν ανάδοχοι σε νέες διαγωνιστικές διαδικασίες;».

Δεν υπάρχουν σχόλια