GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στο «περίμενε» οι εργαζόμενοι στη “Ροδόπη” Ξάνθης

Κατά της διοίκησης έχουν στραφεί οι εργαζόμενοι της γαλακτοβιομηχανίας Ροδόπη στην Ξάνθη, μετά το αίτημα της τελευταίας να τους «επιβάλει» τ...

Κατά της διοίκησης έχουν στραφεί οι εργαζόμενοι της γαλακτοβιομηχανίας Ροδόπη στην Ξάνθη, μετά το αίτημα της τελευταίας να τους «επιβάλει» την υπογραφή της επιχειρησιακής σύμβασης, πράξη που θα οδηγήσει σε μείωση των απολαβών τους.

Οι εργαζόμενοι εξ αρχής εξέφρασαν την αντίδρασή τους, καταγγέλλοντας πως οι διοίκηση προχώρησε στη δημιουργία μιας δικής της αντιπροσωπείας εργαζομένων, παρακάμπτοντας το υπάρχον σωματείο εργαζομένων της εταιρίας, ώστε να προχωρήσει αυτό στην υπογραφή της επιχειρησιακής σύμβασης. 

«Περιμένουμε την Τετάρτη να γίνει η τριμελής επιτροπή που ορίστηκε από την επιθεώρηση εργασίας κατόπιν καταγγελίας που κάναμε εμείς, διότι ο εργοδότης μας προσπάθησε να δημιουργήσει μια συνδικαλιστική οργάνωση εκβιάζοντας τους εργαζομένους. Ήδη χάσαμε 4 συναδέλφους που δεν συναίνεσαν σε αυτόν τον εκβιασμό» επισημαίνει ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων κος Νίκος Κιατίπης. 

Από τη μεριά τους οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, ώστε να δικαιωθούν. «Αν και τώρα έρθει και μας ζητήσει να συζητήσουμε μαζί του τους όρους της επιχειρησιακής σύμβασης εμείς θα το κάνουμε» αναφέρει ο κος Κιατίπης, ξεκαθαρίζοντας πως οι εργαζόμενοι δεν είναι αντίθετοι με την επιχειρησιακή σύμβαση αλλά με τον τρόπο με μεθοδεύεται η επιβολή της από τη διοίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια