GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πενιχρή η συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης

Αποκαρδιωτικός ήταν ο αριθμός των συμμετεχόντων στην απεργία της Πέμπτης στην Ξάνθη, με τους εργαζόμενους να απέχουν από τη συγκέντρωση στο ...

Αποκαρδιωτικός ήταν ο αριθμός των συμμετεχόντων στην απεργία της Πέμπτης στην Ξάνθη, με τους εργαζόμενους να απέχουν από τη συγκέντρωση στο εργατικό κέντρο της Ξάνθης και τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Το κόστος συμμετοχής για τους εργαζόμενους στις απεργίες φαίνεται πως λειτουργεί αποθαρρυντικά, κρατώντας τους περισσότερους εργαζόμενους στον χώρο εργασίας τους, καθώς δεν αντέχουν να χάσουν ούτε ένα μεροκάματο. 

«Για άλλη μια μέρα σήμερα έχουμε την πανελλαδική απεργία, δυστυχώς ενώ άλλαξε η κυβέρνηση και έχουμε νέα κυβέρνηση, τα μέτρα εναντίον των εργαζομένων δεν έχουν αλλάξει καθόλου» επισημαίνει ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Ξάνθης κος Άγγελος Μπεμπεκίδης, ο οποίος εκτιμά πως παρά το γεγονός πως δεν υπήρξε ιδιαίτερη συμμετοχή από πλευράς των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις της Πέμπτης «οι εργαζόμενοι συμμετέχουν είτε ερχόμενοι στο εργατικό κέντρο είτε απεργώντας χωρίς να έρχονται εδώ. Δεν μετράμε τους ανθρώπους με αριθμούς».

Την ανάγκη μαζικής κινητοποίησης από πλευράς των εργαζομένων επισημαίνει και ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης κος Χαράλαμπος Ευστρατίου ο οποίος κρίνει πως ο αριθμός των συμμετεχόντων στην απεργία της Πέμπτης ήταν ιδιαίτερα χαμηλός, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «δυστυχώς τα ποσοστά είναι πολύ χαμηλά, οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν το κόστους του να κάνουν απεργίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια