GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Σε περισσότερες δόσεις και εκτός ΔΕΗ το τέλος ακινήτων

Την αποσύνδεση της καταβολής του τέλους ακινήτων από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και τη καταβολή του ακόμη και σε 12 δόσεις από το 2012, εξετά...

Την αποσύνδεση της καταβολής του τέλους ακινήτων από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και τη καταβολή του ακόμη και σε 12 δόσεις από το 2012, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Σε περισσότερες δόσεις και εκτός ΔΕΗ το τέλος ακινήτων

Μάλιστα, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αναμένεται να δώσει στην δημοσιότητα διευκρινιστική εγκύκλιο για τα λάθη και τις εξαιρέσεις από το νέο χαράτσι.

Την ίδια στιγμή, είναι πιθανόν να προωθήσει αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο για τη φορολόγηση των ακινήτων και τον τρόπο είσπραξης του τέλους, μέσω του πολυνομονοσχεδίου.

Μάλιστα, η πρώτη δόση του τέλους θα πρέπει να πληρωθεί και ο συμψηφισμός θα λάβει χώρα μέσα στην επόμενη χρονιά, παρά τις όποιες βελτιώσεις προκειμένου να αποφευχθούν τα λάθη και να προστατευθούν αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

Επιπλέον, όπως δήλωσε χθες ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Ηλίας Πλασκοβίτης, το τέλος για τα επόμενα ακίνητα θα ισχύσει και την επόμενη χρονιά, ωστόσο ενδεχομένως όχι μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ.

Σε αυτήν περίπτωση, το χαράτσι θα αποπληρωθεί σε περισσότερες από 6 δόσεις που μπορεί να φτάσουν και τις 12.

Για να υλοποιηθεί αυτό το ενδεχόμενο θα πρέπει τόσο η ΔΕΗ όσο και οι υπόλοιποι πάροχοι να δώσουν τα αρχεία τους στο υπουργείο Οικονομικών.

Στην εγκύκλιο που αναμένεται να εκδοθεί σήμερα με τις νέες εξαιρέσεις από το τέλος ακινήτων, θα προβλέπεται διεύρυνση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων που πρόκειται να εξαιρεθούν από το χαράτσι, η σύσταση τριμελών επιτροπών στις εφορίες για την αξιολόγηση όσων αδυνατούν να το καταβάλουν και η διακοπή ρεύματος μετά από 80 και όχι 40 μέρες που ισχύει σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια