GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Συνεχίζεται η ταλαιπωρία στον ΟΠΑΔ Ξάνθης!

Παρά το γεγονός πως εδώ και έναν περίπου μήνα ο ΟΠΑΔ Ξάνθης λειτουργεί χωρίς ελεγκτή γιατρό, όπως και τα περισσότερα παραρτήματα του ως άνω ...

Παρά το γεγονός πως εδώ και έναν περίπου μήνα ο ΟΠΑΔ Ξάνθης λειτουργεί χωρίς ελεγκτή γιατρό, όπως και τα περισσότερα παραρτήματα του ως άνω ασφαλιστικού φορέα ανά την Ελλάδα, η κυβέρνηση δεν φαίνεται να δίνει λύση στο πρόβλημα, προκαλώντας μεγάλη ταλαιπωρία στους ασφαλισμένους, οι οποίοι καθημερινά σχηματίζουν ουρές.

Όπως είχε αποκαλύψει σε σχετικό της ρεπορτάζ η εφημερίδα «Ακρίτας», οι ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ Ξάνθης είναι αναγκασμένοι να μετακινηθούν σε γειτονικές περιοχές, όπως αυτή του Ιάσμου, ώστε να εξυπηρετηθούν. Με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, κος Χαράλαμπος Ευστρατίου, επισημαίνει τα προβλήματα που αναφύονται, για τους ασφαλισμένους, τονίζοντας πως πρέπει άμεσα να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του ο κος Ευστρατίου, αναφέρει:
«Το τελευταίο διάστημα οι ασφαλισμένοι που συναλλάσσονται με την υπηρεσία ΟΠΑΔ-ΥΠΑΔ Ξάνθης αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα με την μη σωστή στελέχωσή της με ιατρικό προσωπικό (ελεγκτές ιατρούς). Το πρόβλημα αυτό δημιουργήθηκε λόγω λήξης της σύμβασης των ελεγκτών ιατρών, που δυστυχώς ακόμη δεν έχει ανανεωθεί.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες αλλά και τις ενέργειες της Διευθύντριας του ΟΠΑΔ-ΥΠΑΔ Ξάνθης η οποία σε συνεννόηση με το Νοσοκομείο Ξάνθης το οποίο προς διευκόλυνση του προβλήματος διαθέτει ιατρικό προσωπικό για δύο (2) φορές την εβδομάδα, το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει. 

Το γεγονός όμως ότι τις υπόλοιπες μέρες δεν υπάρχει ελεγκτής ιατρός στην υπηρεσία, έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται απίστευτες ουρές, οι οποίες εξευτελίζουν τους ασφαλισμένους και προκαλούν εντάσεις. Από την μεριά τους οι υπάλληλοι του ΟΠΑΔ-ΥΠΑΔ Ξάνθης παρότι καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη εξυπηρέτηση, γίνονται δυστυχώς εκ των πραγμάτων αποδεκτές της οργής των πολιτών . Όπως είναι φυσικό τις δυο μέρες που υπάρχει ελεγκτής ιατρός ο πολύς κόσμος που συνωστίζεται στην υπηρεσία είναι παραπάνω από το κανονικό, έτσι ως επακόλουθα δημιουργούνται:

Α) Ο συνωστισμός πλήθος ασθενών στο διάδρομο της υπηρεσίας όπου εγκυμονεί κινδύνους μετάδοσης διαφόρων νοσημάτων.

Β) Συνταξιούχοι με πολλά προβλήματα υγείας να ταλαιπωρούνται από το συνωστισμό και την ζεστή όρθιοι, για να μην χάσουν την σειρά
προτεραιότητας τους.

Γ) Εν ενεργεία υπάλληλοι να σπαταλούν πολύτιμο χρόνο στην αναμονή από την εργασία τους.

Οι παραπάνω λόγοι έχουν ως αποτέλεσμα την άνευ λόγου ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και την μη έγκυρη χρονικά θεώρηση των ιατρικών συνταγών ώστε να υπάρξει η σωστή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Πιστεύουμε ότι η σωστή υγειονομική περίθαλψη και πρόληψη είναι το πολυτιμότερο αγαθό που μπορεί να έχει ο άνθρωπος.

Ζητάμε λοιπόν από εσάς να παρέμβετε ώστε να λυθεί η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και να μπορέσει η υπηρεσία να βρει τους κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας της, επισπεύδοντας τις ενέργειες για την πρόσληψη ιατρικού προσωπικού (ελεγκτών ιατρών) το οποίο θα μπορέσει να εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους οι οποίοι ως επί το πλείστον είναι άρρωστοι και μεγάλη σε ηλικία άνθρωποι. Είμαστε βέβαιοι και πεπεισμένοι ότι το παραπάνω πρόβλημα θα έχει λυθεί σε λίγες μέρες, γνωρίζοντας την ευαισθησία που σας διακρίνει σε θέματα υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια