GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Χωρίς ελεγκτή γιατρό του ΟΠΑΔ η Ξάνθη!

Πολλαπλά προβλήματα δημιουργεί στου ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ Ξάνθης, και αρκετών νομών ανά την Ελλάδα, η έλλειψη ελεγκτών ιατρών. Οι συμβάσε...

Πολλαπλά προβλήματα δημιουργεί στου ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ Ξάνθης, και αρκετών νομών ανά την Ελλάδα, η έλλειψη ελεγκτών ιατρών.

Οι συμβάσεις των ελεγκτών έληξαν χωρίς να υπάρχει μέχρι στιγμής ενημέρωση στα κατά τόπους υποκαταστήματα του ΟΠΑΔ ανά την Ελλάδα, ανάμεσα στα οποία και αυτά της Ξάνθης, Κομοτηνής και Καβάλας, αναφορικά με το πότε θα υπάρξει κάλυψη των συγκεκριμένων θέσεων, γεγονός που δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία των υποκαταστημάτων αλλά και στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Οι ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ τόσο της Ξάνθης, όσο και της Καβάλας και Κομοτηνής, είναι πλέον αναγκασμένοι για να εξυπηρετηθούν να απευθυνθούν στους ελεγκτές ιατρούς του Ιάσμου ή της Χρυσούπολης, οι οποίοι μέχρι στιγμής εξυπηρετούν κανονικά.

Σε ανακοίνωση του ο ασφαλιστικός φορέας αναφέρει «σας ενημερώνουμε ότι από 1ης Ιουλίου και μέχρι την πλήρωση των θέσεων των Ελεγκτών Ιατρών του ΟΠΑΔ, σε συμφωνία με το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι εντολές υγειονομικής περίθαλψης (για εξετάσεις, φάρμακα, κ.λπ.) μπορούν να θεωρούνται από έναν ή δύο εντεταλμένους από τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων ιατρούς των Εξωτερικών Ιατρείων, καθώς και τον Επιστημονικό Υπεύθυνο ή τον Αναπληρωτή του στα Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ». Μέχρι στιγμής ωστόσο στην Ξάνθη δεν έχει οριστεί κάποιος νοσοκομειακός γιατρός εντεταλμένος να εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εξυπηρέτηση των τελευταίων οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να μεταβαίνουν είτε στον Ίασμο είτε στη Χρυσούπολη. 

Σύνθημα άλλωστε του Υπουργείο Υγείας φαίνεται πως είναι το σλόγκαν «Δωρεάν Υγεία για όλους»… απλώς όπως λέει πολύ θυμόσοφα ο λαός εάν δεν πάει η δωρεάν υγεία στον ασφαλισμένο πάει ο ασφαλισμένος στη δωρεάν υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια