GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


«Οι καιροσκόποι του Δήμου Τοπείρου»

Με δισέλιδη επιστολή την οποία διένειμαν στα μέσα ενημέρωσης ο συνδυασμός "Δημοτική Αλλαγή" επισημαίνει προβλήματα στην χρηστή λει...

Με δισέλιδη επιστολή την οποία διένειμαν στα μέσα ενημέρωσης ο συνδυασμός "Δημοτική Αλλαγή" επισημαίνει προβλήματα στην χρηστή λειτουργία της διοίκησης του Δήμου Τοπείρου.

Σημαντικό σημείο της επιστολής είναι η επισήμανση της "Δ.Α." για έγκριση από το παρόν δημοτικό συμβούλιο δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν από το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο και μάλιστα ένα μεγάλο χρονικό διάστημα της έκδοσης των παραστατικών τοποθετείται την προεκλογική περίοδο.

Η επιστολή της αντιπολίτευσης στον Δήμο Τοπείρου υπογράφεται από τα σύνολο των δημοτικών συμβούλων και είναι:  

"Με την έννοια του όρου «καιροσκόπος» , εννοείται ο άνθρωπος που χωρίς να δεσμεύεται από αρχές, καιροφυλακτεί και αρπάζει οποιαδήποτε ευκαιρία του προσφέρεται και έτσι συχνά αλλάζει στρατόπεδο, πολιτική τοποθέτηση, φίλους, συμμάχους κλπ, προκειμένου να προσπορίσει στον εαυτό του οφέλη πολιτικά και κυρίως οικονομικά.

Καιροσκόπος δηλαδή είναι αυτός που ξεπουλά , ως αρχηγός της αντιπολίτευσης, χιλιάδες ψηφοφόρους και προσχωρεί στον αντίπαλό του για να αρπάξει οφίκια πολιτικά και οικονομικά.

Είναι αυτός που ξεπουλά την παράταξή του και προσχωρεί σ΄εκείνον που μέχρι χθες έβριζε και λοιδορούσε, για μια χούφτα καριόκες.

Καιροσκόποι είναι αυτοί που δεν έχουν καμία αναστολή να ξεπουλήσουν αρχές και ιδανικά για τους ίδιους λόγους, που δεν έχουν όραμα για τον τόπο αλλά χρησιμοποιούν την εξουσία που τους έδωσε ο λαός όχι για να τον υπηρετήσουν αλλά για να την ασκήσουν σε βάρος του και για να ωφεληθούν οι ίδιοι προσωπικά. 

Είναι αυτοί που «χάνουν» τις υπηρεσιακές σφραγίδες και θυμούνται αναδρομικά να το καταγγείλουν σαν κλοπή, προκειμένου να απαλλαγούν από τις ποινικές ευθύνες για χορήγηση ψευδών βεβαιώσεων, όταν προφανώς τους επισημαίνουν οι νομικοί ότι θα πάνε φυλακή με τις πράξεις αυτές. 

Καιροσκόποι είναι αυτοί που κρατούν στα συρτάρια του γραφείου τους ανεκτέλεστες αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις και ζημιώνουν με τον τρόπο αυτό το Ελληνικό Δημόσιο με δεκάδες ίσως και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Είναι αυτοί που εν μέσω της τρομερότερης οικονομικής κρίσης που έχει γνωρίσει η πατρίδα μας και ενώ δηλώνουν ότι κάνουν οικονομία στο χαρτί για την φωτοεκτύπωση των σχετικών εγγράφων με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης για να διανεμηθούν στους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, στο ίδιο αυτό συμβούλιο φέρνουν προς ψήφιση τον προϋπολογισμό του Ν.Π.Δ.Δ. «Κοινωνική Προστασία-Φροντίδα-Αλληλεγγύη» οικ. Έτους 2011 στην οποία, μεταξύ των άλλων, περιλαμβάνονται 35 τιμολόγια από οφειλές παρελθόντων ετών προς διάφορα ταξιδιωτικά γραφεία της πόλης μας, συνολικού ποσού 80.000 ευρώ περίπου , για το χρονικό διάστημα από 30-07-2010 έως 14-12-2010 (είναι τυχαίο άραγε;) , που αφορούν μισθώσεις λεωφορείων για δωρεάν εκδρομές προς το εσωτερικό και κυρίως προς το εξωτερικό, βλάπτοντας με τον τρόπο αυτό την τοπική οικονομία και εφαρμόζοντας την πετυχημένη προεκλογική συνταγή για παροχή άρτου και θεάματος στους ψηφοφόρους, θυσιάζοντας την ανάπτυξη και προκοπή του τόπου στα προσωπικά και παραταξιακά συμφέροντα της παρούσας δημοτικής αρχής. 

Τέλος, καιροσκόποι είναι όλοι αυτοί που καταγγέλουν τον αντίπαλό τους με θράσος χωρίς να έχουν το θάρρος και την παληκαριά να καλέσουν τις υπηρεσίες για να ελέγξουν τους ίδιους και τους συντρόφους τους προκειμένου να αποδείξουν ότι είναι άμεμπτοι. Αν δεν το κάνουν αυτό εκτός από καιροσκόποι είναι επί πλέον δειλοί και αναξιόπιστοι. 

Επειδή στην παράταξή σας, κύριε Δήμαρχε, ευδοκιμούν όλων των ειδών τα λουλούδια του καιροσκοπισμού, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί. 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ» του Δήμου Τοπείρου.

1. Μίχογλου Θωμάς
2. Πολυχρονιάδου Ελένη
3. Χουσεϊν Ογλου Σουνάη
4.Γιοβαννόπουλος Άγγελος
5.Κηλικιώτης Άγγελος
6.Τσάκαλος Αναστάσιος
7.Κουραμίδης Στέργιος
8. Κοντόλιας Γεώργιος
9.Ροϊδος Γεώργιος
10.Μωραϊτης Στυλιανός
11.Κουτσομιχάλης Χαράλαμπος

Απάντηση στη δισέλιδη επιστολή της αντιπολίτευσης προς τη δημοτική αρχή του δήμου Τοπείρου της αντιπεριφερειακής ενότητας Ξάνθης διένειμε ο Δήμαρχος κ. Στέλιος Χατζηευαγγέλου χωρίς να απαντά στα ερωτήματα που θέτει η επιστολή Μίχογλου. Με τίτλο "Εδώ ο κόσμος καίγεται και η παράταξη Μίχογλου χτενίζεται" ο κος Χατζηευαγγέλου προσπαθεί να διασκεδάσει τα όσα επισημαίνει και καταλογίζει η αντιπολίτευση στον Δήμο. Το αν είναι σύννομες με τον νόμο Καλλικράτη ή όχι οι πράξεις της δημοτικής αρχής αυτό θα το κρίνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες. οι πολιτικές απαντήσεις πρέπει να δοθούν από τον κ. Χατζηευαγγέλου προς τους πολίτες της Περιφέρειας περί των τουριστικών ταξιδιών παραμονές εκλογών. Ποιος, πώς, και με ποιά κονδύλια θα αποπληρωθούν αυτές;

Το κείμενο απάντηση Χατζηευαγγέλου είναι:
"Την ώρα που η χώρα περνάει την δυσκολότερη περίοδο της ιστορίας της, την ώρα που οι δήμοι όλης της χώρας βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα, η παράταξη του κ. Μίχογλου και των συν-αρχηγών του ασχολούνται με την έκδοση φιλολογικών ανακοινώσεων, αν και μιλώντας για «καιροσκοπισμό», θα ‘πρεπε η αντιπολίτευση στο Δ. Τοπείρου να βλέπει στον καθρέφτη τον εαυτό της.

Γνωρίζουν άραγε ότι ενώ είναι τέλη Ιουνίου οι δήμοι δεν έχουν πάρει 1 ευρώ ΣΑΤΑ; ότι οι ΚΑΠ έχουν περικοπεί σε ποσοστό πάνω από 30%; Ότι οι μισές αρμοδιότητες του Κράτους έχουν μεταφερθεί στους δήμους οι οποίοι υποχρεούνται να τις ασκήσουν με 1,5 υπάλληλο;

Τι γνωρίζουν οι συγκεκριμένοι επιστολογράφοι για την πραγματική κατάσταση και τα τεράστια προβλήματα όλων των δήμων της χώρας και του Δήμος Τοπείρου;

ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. Ας το χωνέψουν πια ότι οι εκλογές τελείωσαν και ότι ο λαός Δήμος Τοπείρου τους έστειλε για άλλη μια φορά στην αντιπολίτευση. Κι αν νομίζουν ότι αυτοί μπορούν καλύτερα, τους περιμένουμε και την άλλη τετραετία."





Δεν υπάρχουν σχόλια