GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Αντίθετοι στη πεζοδρόμηση οι κάτοικοι της Παλιάς Πόλης

Διατεθειμένοι να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους, προκειμένου να αποτρέψουν τη με οποιοδήποτε τρόπο πεζοδρόμηση των ο...

Διατεθειμένοι να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους, προκειμένου να αποτρέψουν τη με οποιοδήποτε τρόπο πεζοδρόμηση των οδών Αμοιρίδη και Ορφέως στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης, παρουσιάζονται οι κάτοικοι της Παλιάς Πόλης, οι οποίοι μέσω του συλλόγου για την προστασία και αναβίωση της Παλιάς Πόλης διαμηνύουν την αντίθεσή τους στις προθέσεις μελών του δημοτικού συμβουλίου, οι οποίοι προτείνουν τη μερική πεζοδρόμηση των παραπώ Οδών, πράξη που στόχο έχει τη στήριξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην εκεί περιοχή.

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει:

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρακολουθούμε την αγωνιώδη προσπάθεια κάποιων κύκλων, οι οποίοι επιδιώκουν να επιβραβεύσουν τη συνεχιζόμενη αυθαιρεσία των ιδιοκτητών επιχειρήσεων που λειτουργούν επί των οδών Φ. Αμοιρίδη και Ορφέως στην Παλιά Ξάνθη.

Οι επιχειρήσεις αυτές επιμένουν να αναπτύσσουν τραπεζοκαθίσματα στους δρόμους και τα σοκάκια της Παλιάς Ξάνθης, αν και αυτό ρητά απαγορεύεται από πολλές διατάξεις νόμου και από ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αντί λοιπόν οι εμπνευστές της ιδέας της πεζοδρόμησης των προαναφερόμενων οδών, να υπερασπιστούν το κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου, του οποίου αποτελούν και εκλεγμένα μέλη, προσπαθούν συνεπικουρούμενοι και από τις γνώριμες πρακτικές της δημοτικής αρχής, να μετατρέψουν την Παλιά Ξάνθη σε χώρο βαριάς «νυχτερινής διασκέδασης».

Οι ενέργειες αυτές φυσικά δεν μας εκπλήσσουν, αφού είναι γνωστή σε όλους μας η αδιαφορία που επιδεικνύουν σχεδόν όλοι οι αρμόδιοι σ’ αυτή την πόλη για την ποιότητα της ζωής μας, όπως και οι απόψεις τους για την «ανάπτυξη»!

Δηλώνουμε λοιπόν ρητώς σε όλους τους ενδιαφερόμενους και εμπλεκόμενους, πως απορρίπτουμε κάθε αποσπασματική ιδέα «πεζοδρόμησης – μαγαζοδρόμησης» των οδών Φ. Αμοιρίδη και Ορφέως, ενώ είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε το δικαίωμα των κατοίκων της Παλιάς Ξάνθης να ζουν και να δραστηριοποιούνται με αξιοπρέπεια στη γειτονιά τους. Για την εξυπηρέτηση μάλιστα του στόχου αυτού, θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας και θα μετέλθουμε όλων των θεμιτών πρακτικών, όπως αρμόζει στις αρχές και τον πολιτισμό μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια