GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Γιώργος Βασιλειάδης: «Το Εύμοιρο πρέπει πάντα να πρωταγωνιστεί»

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η χρονιά για την ΑΕ Ποντίων Ευμοίρου, που αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Δ’ Εθνική και τα πήγε περίφημα. Κ...

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η χρονιά για την ΑΕ Ποντίων Ευμοίρου, που αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Δ’ Εθνική και τα πήγε περίφημα. Κατάφερε να τερματίσει στην 9η θέση και να παραμείνει στην κατηγορία, σε μια δύσκολη χρονιά, όπου 8 ομάδες υποβιβάστηκαν στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα για τον 1ο όμιλο. 

Για την πετυχημένη αυτή σεζόν μίλησε σε αποκλειστική συνέντευξη, ένας από τους πρωταγωνιστές αυτού του συλλόγου, ο Γιώργος Βασιλειάδης, που με την προσφορά του αλλά και τα κρίσιμα γκολ που σημείωσε, βοήθησε αρκετά φέτος στο να πετύχει η Ξανθιώτικη ομάδα τους στόχους της. Ο Γιώργος Βασιλειάδης, μίλησε για την χρονιά που έζησε με το Εύμοιρο στην Δ΄ Εθνική, για την μεγάλη επιτυχία της παραμονής, τους προπονητές που πέρασαν από τον πάγκο, για την διαιτησία, για τον κόσμο, για την νέα έδρα της ομάδας, αλλά και για το μέλλον της.

Γιώργο, με λίγα λόγια μπορείς να μας περιγράψεις την χρονιά που μας πέρασε;
Γ.Β.: «Αυτό που έχω να πω εγώ για την χρονιά που πέρασε είναι ότι πετύχαμε τον στόχο μας, που δεν ήταν άλλος από την παραμονή. Παράλληλα όμως ήθελα να σταθώ, ότι αυτό το πετύχαμε αποδίδοντας και καλό ποδόσφαιρο. Εμείς οι ποδοσφαιριστές της ομάδας, το ευχαριστηθήκαμε, όπως και ο κόσμος που μας παρακολούθησε. Προσωπικά πιστεύω ότι ο στόχος που έπρεπε να μπει εξ αρχής, ήταν η ομάδα να τερματίσει στην πρώτες 4-5 θέσεις, καθώς οι ποδοσφαιριστές που διέθετε η ομάδα στο ρόστερ της, μπορούν να αγωνιστούν και σε μεγαλύτερες κατηγορίες».

Πάντως το Εύμοιρο κέρδισε την σωτηρία του τις τελευταίες αγωνιστικές και μόλις έναν βαθμό πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού:
Γ.Β.: «Δεν έχει να κάνει με τις τελευταίες αγωνιστικές. Απλά εκεί μας βγήκαν αποτελέσματα που δεν αξίζαμε και δεν μπορέσαμε να πάρουμε από άλλους αγώνες. Δυστυχώς από την αρχή της χρονιάς είχαμε πολλές ατυχίες, τραυματισμούς βασικών παικτών και αποχωρήσεις και αυτό δεν βοήθησε καθόλου. Από τον Δεκέμβρη και μετά που σταθεροποιήθηκαν κάπως τα πράγματα, δείξαμε πάθος και θέληση για να κερδίσουμε την παραμονή και τα καταφέραμε. Τερματίσαμε στην 9η θέση, με έναν βαθμό πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού, αλλά στην ισοβαθμία είχαμε και άλλες δύο ομάδες, δηλαδή η θέση που κατακτήσαμε ήταν η 7η. Νομίζω ότι οι 15 νίκες και οι 8 ισοπαλίες που πετύχαμε σε δύσκολες έδρες δείχνουν ότι οι ομάδα πραγματικά άξιζε να μείνει πιο άνετα από ότι φαίνεται».

Η αλλαγή προπονητή στην μέση της χρονιάς επηρέασε την ομάδα;
Γ.Β.: «Σίγουρα, όταν μια ομάδα αλλάζει προπονητή, μαζί του αλλάζουν και πολλά πράγματα. Ξεκινήσαμε την χρονιά με τον Νίκο Ανθόπουλο, που πέρυσι στην πρώτη του χρονιά μας οδήγησε στην Δ’ Εθνική και παρέμεινε μαζί μας μέχρι τα μέσα της χρονιάς. Ο Ανθόπουλος μας ήξερε όλους, ήξερε καλά την ομάδα και τις δυνατότητες, αλλά κάτι δεν πήγαινε καλά. Στο σημείο που έφυγε, τα πράγματα δεν ήταν καλά για την ομάδα και αποχώρησε, αφήνοντας την θέση του σε έναν γνώριμο για το Εύμοιρο προπονητή, τον Μάκη Σπυριδόπουλο. 

Ο Σπυριδόπουλος, πολύ δύσκολα αναλαμβάνει ομάδα από τα μέσα της χρονιάς, όμως το τόλμησε και δικαιώθηκε. Δεν άλλαξε πολλά στην ομάδα, απλά μαζί του ήρθε η ηρεμία, η παρουσία του τόνωσε την ομάδα, μας στήριξε και ψυχολογικά, φέρνοντας στην ομάδα ψυχολόγο και όπως αποδείχθηκε χρειάστηκε. Πολύ γρήγορα τα αποτελέσματα άλλαξαν και οι συνεχόμενες νίκες ανέβασαν την ομάδα.

Ποια είναι η γνώμη σου για την Δ’ Εθνική και το επίπεδο της κατηγορίας;
Γ.Β.: «Η Δ΄ Εθνική δεν θυμίζει σε τίποτα τα παλαιότερα χρόνια. Παλιά σε κάθε παιχνίδι έδινες πραγματική μάχη, με όποια ομάδα και αν αγωνιζόσουν. Φέτος μπορώ να πω ότι υπήρχαν και αποτελέσματα που τα κερδίσαμε σχετικά εύκολα. Αυτό πιστεύω ότι οφείλεται στον μεγάλο αριθμό των ομάδων που υποβιβάζονται στο ερασιτεχνικό. Αν μια ομάδα δεν κάνει καλή αρχή, τότε παρατηρείται ότι στα μέσα της χρονιάς αρχίζει και η κάμψη της. 

Πολλές ομάδες μειώνουν την προσπάθεια τους και δεν κυνηγάνε τόσο το αποτέλεσμα, άλλες πάλι σταματάνε και να αγωνίζονται. Σίγουρα σ’ αυτό μετράει πολύ και ο οικονομικός τομέας. Είναι πολλά τα λεφτά, αλλά και πολύ μεγάλες η πιθανότητες να υποβιβαστείς. Είναι δύσκολο να είσαι πρόεδρος, να βάζεις λεφτά και να βλέπεις την ομάδα σου να τερματίζει στη μέση της βαθμολογίας και να πέφτει κατηγορία. Πάντως εμείς βρεθήκαμε σ’ αυτό το σημείο και κάναμε το αντίθετο, δυναμώσαμε και ολοκληρώσαμε την χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Την πιο προηγούμενη χρονιά στο Τοπικό ήσουν πρώτος σκόρερ, φέτος μειώθηκαν κατά πολύ τα τέρματα που σημείωσες, που οφείλεται αυτό κατά την γνώμη σου;
Γ.Β.: «Αφενός στο ότι η Δ΄ Εθνική είναι ένα σκαλοπάτι πιο πάνω από το Τοπικό, αφετέρου όμως ότι φέτος αγωνιζόμουν λίγο πιο πίσω και όχι καθαρά στην επίθεση της ομάδας. Μπορεί να μην βγήκα πρώτος σκόρερ της ομάδας μου, όμως βοήθησα με άλλους τρόπους, κυρίως με της ασίστ που έδωσα. Συμμετείχα σε πολλά από τα 52 γκολ που σημειώσαμε. Φέτος όμως είχαμε και ακόμα ένα πλεονέκτημα, είχαμε περισσότερους και ποιοτικότερους ποδοσφαιριστές που ενίσχυσαν το ρόστερ της ομάδας. Υπήρχαν και άλλοι παίκτες για να τραβήξουν κουπί και να πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους, όπως και έγινε. Έβλεπες σε κάθε ματς και έναν διαφορετικό παίκτη να δίνει την νίκη ή να κάνει την διαφορά για την ομάδα μας».

Για τη διαιτησία, είχατε καλές συμπεριφορές;
Γ.Β.: «Δεν μου αρέσει να στέκομαι στην διαιτησία, κατά την γνώμη μου, συνολικά είχαμε μια καλή χρονιά από άποψη διαιτησίας. Μπορώ να θυμηθώ μόνο 2-3 περιπτώσεις που είχαμε κάποια παράπονα και αυτό σε ένα σύνολο 32 παιχνιδιών και αυτό μάλλον σημαίνει ότι είμαστε ικανοποιημένοι. Πιστεύω ότι βοήθησε και η στάση μας απέναντι στην διαιτησία, δεν δώσαμε και ιδιαίτερη σημασία».

Πως κρίνεις την κίνηση της ομάδα σου να αλλάξει φέτος την έδρα και να αγωνιστεί στο γήπεδο του ΑΟΞ; Ακόμα αυτό επηρέασε το κοινό που ήθελε να δει την ομάδα να αγωνίζεται στο Εύμοιρο;
Γ.Β.: «Αρχικά όλοι πιστεύαμε ότι θα μας επηρεάσει, όμως στην πορεία έγινε το αντίθετο. Το γεγονός ότι παίζαμε σε ένα γήπεδο με κερκίδες, άρεσε σε εμάς, τους ποδοσφαιριστές και σ’ αυτό οφείλεται κατά μεγάλο βαθμό και το ωραίο ποδόσφαιρο που παίξαμε. Λόγω του μεγέθους του αλλά και των ατόμων που αγωνίζονται στην ομάδα, δεν επέτρεψε και πρακτικά να παίξουμε άμυνα. Αυτό σημαίνει ότι κυρίως παίζαμε στην επίθεση, ακόμα και αν ήμασταν μπροστά στο σκορ και φυσικά αυτό βοήθησε πολύ στο να προσφέρει η ομάδα θέαμα. Άρα κατά κάποιο τρόπο το γήπεδο έπαιξε τον ρόλο του. 

Τώρα, όσον αφορά τον κόσμο, όντως ήταν λίγος, περιμέναμε περισσότερη στήριξη από την κοινότητα του Ευμοίρου και από τους Πόντιους του Νομού Ξάνθης γενικά, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε. Δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται στην αλλαγή έδρας ή σε κακές σχέσεις που έχει η ομάδα. Πάντως στην αρχή της χρονιάς είχαν κυκλοφορήσει και διαρκείας σε καλές τιμές».

Σου άρεσε που αντιμετώπισες και άλλες ξανθιώτικες ομάδες;
Γ.Β.: «Ναι, σε γενικές γραμμές αυτό είναι ωραίο να γίνεται, αρέσουν στον κόσμο τέτοια ματς, οπότε αρέσουν και σε μας. Συνήθως οι αναμετρήσεις αυτές κρίνονται στις λεπτομέρειες, έτσι και έγινε. Μπορεί να ηττηθήκαμε και στους δύο αγώνες με τον Ορφέα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τα πήγαμε καλά, ειδικά στον δεύτερο αγώνα νομίζω ότι αξίζαμε κάτι περισσότερο. Όσον αφορά τον Εχίνο παίξαμε μόνο ένα ματς γιατί δυστυχώς η ομάδα τους σταμάτησε στα μέσα της σεζόν. Μπορεί να κερδίσαμε με 3-1, αλλά ήταν πολύ δύσκολη αντίπαλος και υπήρχε αυξημένη η αίσθηση του ντέρμπι».

Τι πρέπει να βελτιώσει η ομάδα για να γίνει καλύτερη την επόμενη χρονιά;
Γ.Β.: «Καταρχήν τις σχέσεις της εκτός γηπέδου. Να φέρει τον κόσμο στο γήπεδο και να μας υποστηρίξει ένθερμα. Αυτό θα δώσει ώθηση στον σύλλογο. Να μπουν και άλλοι παράγοντες στην ομάδα και να βοηθήσουν, ώστε να μην υπάρχει οικονομικό πρόβλημα στην ομάδα. μετά στα αγωνιστικά υπάρχει πολύ ταλέντο, αλλά δεν πρέπει να μείνει στάσιμο. Πρέπει να εξελιχθεί και να γίνει η ομάδα πόλος έλξης για ταλαντούχους ποδοσφαιριστές. Αλλά και να πρωταγωνιστεί πάντα στις κατηγορίες που αγωνίζεται, δηλαδή του χρόνου να διεκδικήσει άνοδο στην Γ’ Εθνική».

Συντάκτης: Δημήτρης Καρακασίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια