GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Μπλέκουν την Ξάνθη στα στημένα (+video)

Σε στημένο αγώνα του 2008 φαίνεται να έχει μπλεχτεί η Skoda Ξάνθη σύμφωνα με την τηλεοπτική εκπομπή ¨Δίκη¨, πιθανότατα εν αγνοία της. Ο αγών...

Σε στημένο αγώνα του 2008 φαίνεται να έχει μπλεχτεί η Skoda Ξάνθη σύμφωνα με την τηλεοπτική εκπομπή ¨Δίκη¨, πιθανότατα εν αγνοία της. Ο αγώνας για τον οποίο γίνεται ο λόγος είναι αυτό μεταξύ της ξανθιώτικης ομάδας και του Παναθηναϊκού στο οποίο είχε κερδίσει η Skoda Ξάνθη με 3-2 χάρη σε χατ-τρικ του Ραντζίνσκι. 

Όταν λέμε εν αγνοία της, εννοούμε ότι αν τελικά αποδειχθεί ότι υπήρχε στήσιμο του αγώνα, αυτό δεν επηρεάζει τους Ξανθιώτες, καθώς ο λόγος γίνεται για γιό παράγοντα του Παναθηναϊκού, που σύμφωνα με μαρτυρίες, κέρδισε από την ήττα της ομάδας του περισσότερα από 13εκ. ευρώ, ενώ ο Παναθηναϊκός με εκείνη την ήττα δεν είχε πλέον περιθώρια να κυνηγήσει το πρωτάθλημα.

Για να γίνουμε πιο ακριβείς, στην εκπομπή η ¨Δίκη¨, ο πρώην διαιτητής Σωτήρης Βοργιάς και ο δημοσιογράφος Μπάμπης Κατσούλης με παρέμβασή τους ενέπλεξαν και άλλες ομάδες, εν συνεχεία των σκανδάλων που είχαν βγει στην φόρα τον Μάρτιο. Αυτή την φορά οι δύο αγώνες που ανέφεραν ήταν το Skoda Ξάνθη-Παναθηναϊκός και ΠΑΣ Γιάννενα-Καστοριά, όλοι το 2008. Σ’ αυτά τα ματς υπήρχαν εξαιρετικά μεγάλα πονταρίσματα σε εταιρία της Μαλαισίας. Στο δεύτερο ματς, η Καστοριά κέρδισε με 1-2 και κάποιος από την Ελλάδα το είχε παίξει 1 εκ. ευρώ για να κερδίσει τελικά 10 εκ. ευρώ. Στο πρώτο ματς που εμπλέκεται και η Skoda Ξάνθη, γιός παράγοντα του Παναθηναϊκού (κάτι που δεν επιβεβαίωσε κανείς) που είχε ποντάρει στην ήττα της ομάδα του, όπως και έγινε. Τα κέρδη του περισσότερα από 13 εκ. ευρώ.

Στον εν λόγω αγώνα ο Παναθηναϊκός διεκδικούσε με νίκη το πρωτάθλημα, αφού μπορούσε και να κάνει ένσταση για την περίφημη υπόθεση Βάλνερ (ποδοσφαιριστής της Καλαμαριάς). Εκεί παρενέβη και ο δημοσιογράφος Μπάμπης Κατσούλης και ανέφερε πως: «Μετά την ήττα του στην Ξάνθη, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στην τρίτη θέση και δεν είχε έννομο συμφέρον να κυνηγήσει την υπόθεση Βάλνερ. Αν είχε νικήσει την Ξάνθη, ή θα έπαιρνε πρωτάθλημα ή θα έμενε δεύτερος και θα είχε συμφέρον να κυνηγήσει την υπόθεση Βάλνερ και να το πάρει στα χαρτιά. Και νομίζω ότι θα την κέρδιζε την υπόθεση». Στα αξιοσημείωτα πάντα είναι ότι ο Αυστριακός ποδοσφαιριστής Ρομάν Βάλνερ, το καλοκαίρι του 2008 μεταγράφηκε στην Skoda Ξάνθη από την Καλαμαριά που υποβιβάστηκε, χωρίς ποτέ να αγωνιστεί με τους Ξανθιώτες.

Η όλη υπόθεση ξεκίνησε με το γεγονός ότι υπήρχε κάποιος Έλληνας που πόνταρε 1,6 εκ. ευρώ στην Ξάνθη και ότι την επομένη του αγώνα έκανε ανάληψη των χρημάτων που κέρδισε. Αυτό έκανε τις αρχές να αναζητήσουν και να ψάξουν περισσότερα και φυσικά όταν είδαν ότι πρόκειται για γιο παράγοντα του Παναθηναϊκού, τότε άρχισαν ακόμα περισσότερες αποκαλύψεις. Ακόμα στο τέλος του οικονομικού έτους, κυκλοφόρησε λίστα που δημιουργήθηκε από το τραπεζικό σύστημα και αφορούσε τους Έλληνες που έχουν εισπράξει υπέρογκα ποσά από το εξωτερικό και έφερνε πρώτο τον γιο του παράγοντα του Παναθηναϊκού!

Οι αποκαλύψεις της εκπομπής ¨Δίκη¨ προκάλεσαν την παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Παναγιώτη Μπιτσαξή, ο οποίος θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για τα στοιχήματα των Ελλήνων στη Μαλαισία. Μετά τα νέα στοιχεία για τους αγώνες Ξάνθης-ΠΑΟ και Ιωαννίνων-Καστοριάς θα υποβάλει νέο ερώτημα προς την εισαγγελία για την τύχη της σχετικής έρευνας.

Συντάκτης: Δημήτρης Καρακασίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια