GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ο αργός θάνατος του επιχειρείν…

Στην πλήρη απουσία της κυβέρνησης αποδίδει την άσχημη θέση στην οποία έχει περιέλθει το επιχειρείν τόσο στο νομό της Ξάνθης, όσο και σε ολόκ...

Στην πλήρη απουσία της κυβέρνησης αποδίδει την άσχημη θέση στην οποία έχει περιέλθει το επιχειρείν τόσο στο νομό της Ξάνθης, όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης, κος Σωτήρης Τσιακίρογλου, ο οποίος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον της επιχειρηματικής δραστηριότητας. «Η ελληνική οικονομία είναι μια ευθεία γραμμή, που συμβολίζει τον θάνατο της αγοράς» τονίζει ο κος Τσιακίρογλου προσθέτοντας πως «οδηγούν την κοινωνία στην εξαθλίωση και στο σπάσιμο του κοινωνικού ιστού. Πολλοί νέοι θα πάνε στο εξωτερικό για να δουλέψουν αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο».

Οι περισσότερες από τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις αδυνατούν να τα βγάλουν πλέον πέρα με την πλειοψηφία αυτών να μην μπορεί να εξασφαλίσει τους απαραίτητους πόρους για τη βιωσιμότητά τους. Η ραγδαία αύξηση των τιμών των πρώτων υλών, η διαρκής αύξηση της φορολογίας καθώς και η αύξηση των εισφορών οδηγούν τις επιχειρήσεις στο λουκέτο, με τον κ. Τσιακίρογλου να επισημαίνει πως «βάζουνε συνεχείς φόρους, συνεχείς υποχρεώσεις προς τις επιχειρήσεις που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν και το χειρότερο είναι ότι όταν θα κλείσουν αυτές οι επιχειρήσεις θα τους βαραίνουν υπέρογκα οικονομικά βάρη».

Όπως τονίζει ο κος Τσιακίρογλου ευθύνες για την παρούσα κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το επιχειρείν έχουν όλοι οι συναρμόδιοι φορείς, ενώ τη βασική ευθύνη την έχει το ίδιο το κράτος και οι κυβερνώντες οι οποίοι δεν δείχνουν να κατανοούν τα προβλήματα των επιχειρήσεων. «Δυστυχώς έχει απαξιωθεί πλήρως ο ρόλος του Επιμελητηρίου, το οποίο θα έπρεπε να έχει ουσιαστικό και παρεμβατικό ρόλο» αναφέρει ο κος Τσιακίρογλου εξηγώντας πως «έχει απαξιωθεί το όργανο από τους διοικούντες. Δεν είναι δυνατόν να μην μπορούν να μαζευτούν τα μέλη ώστε να υπάρξει απαρτία και να συνεδριάσει το σώμα».

Παράλληλα ο κος Τσιακίρογλου υπογραμμίζει πως ο θεσμός των επιμελητηρίων, τα οποία στο εξωτερικό διαδραματίζουν σημαντικό και παρεμβατικό ρόλο στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας, απαξιώνεται από την ίδια την πολιτεία καθώς «οι κυβερνώντες δεν ξέρουν τι θέλουν να κάνουν με τα επιμελητήρια». Σύμφωνα πάντα με τον πρόεδρο της ΟΕΒΕ Ξάνθης αυτό που χρειάζονται τα επιμελητήρια και συγκεκριμένα το ΕΒΕ Ξάνθης είναι «μια νέα αρχή, ένα νέο ξεκίνημα», πράγμα που μπορεί να γίνει στις επερχόμενες εκλογές στα Επιμελητήρια, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν κατά πάσα πιθανότητα τον προσεχή Νοέμβρη.

Παίζεται πολιτικό παιχνίδι
«Παίζεται ένα παιχνίδι πολιτικών σκοπιμοτήτων εις βάρος ανθρώπων που δεν έχουν καμία οικονομική ευμάρεια» θεωρεί ο κος Τσιακίρογλου πως ισχύει για το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, στο οποίο κλήθηκε να συμμετάσχει ο Δήμος Ξάνθης ως συμπράττων φορέας. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης ο τρόπος διαχείρισης του προγράμματος καθώς και οι προϋποθέσεις ένταξης σε αυτό συγκλίνουν στο γεγονός πως «φωτογραφίζονται κάποιοι που πρέπει να αναλάβουν το έργο. Γίνεται φυσικά λόγος για το που θα πάνε τα σταυρουδάκια όταν έρθουν οι εκλογές. Ας σοβαρευτούμε και να δούμε τα πράγματα όπως έχουν».

Ας ξυπνήσουν οι δημότες!
«Έχουν δίκιο οι Ισπανοί που μας λένε ότι κοιμόμαστε. Δεν πάει άλλο. Δεν μπορεί να υπάρχει μια πλατεία που δεν μπορούμε να την παραλάβουμε» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο κος Τσιακίρογλου για την άναρχη κατάσταση που επικρατεί γύρω από την, έως τώρα, μη παραλαβή της ενοποιημένης πλατείας. «Θεωρώ ότι αυτά τα πράγματα όλα είναι εκ του πονηρού γεννώμενα και δεν ξέρω που αποσκοπούν, είναι μια κατάσταση πολύ άσχημη» αναφέρει ο κος Τσιακίρογλου συμπληρώνοντας πως «όλοι οι ξανθιώτες κοροϊδεύτηκαν όταν μας είπαν ότι υπάρχει κυκλοφοριακή μελέτη για την πλατεία ενώ δεν υπήρχε».

Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο κος Τσιακίρογλου «για να αρχίσεις να διεκδικείς και να διαμαρτύρεσαι σημαίνει ότι βλέπεις το μέλλον ζοφερό. Αυτοί που μας διοικούν έχουν την οικονομική ευμάρεια και δεν μπορούν να καταλάβουν την αγωνία και τον προβληματισμό του μέσου επιχειρηματία που βλέπει το χαλί να τραβιέται κάτω από τα πόδια του και την τοπική αυτοδιοίκηση να μην μπορεί να τον προστατέψει», προσθέτοντας παράλληλα πως ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες της περιοχής είναι το παραεμπόριο, με τον μεθοριακό σταθμό του Αγίου Κωνσταντίνου να φαντάζει ξέφραγο αμπέλι. «Εμείς πληρώνουμε όλες τις υποχρεώσεις μας και αυτό το πράγμα δεν μπορεί να συνεχιστεί για αυτό η ελληνική οικονομία πάει για σβήσιμο. Υπάρχει ένας μεθοριακός σταθμός στον Αγ. Κων/νο ας μπει κάποιος έλεγχος σε εκείνο το σημείο γιατί από εκεί υπάρχει πρόβλημα για τον Νομό μας. Δυστυχώς δεν γίνεται τίποτα, εκεί πρέπει να γίνεται ο έλεγχος» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κος Τσιακίρογλου καταλήγοντας στο ότι «η πολιτική παρουσιάζει στάσεις και ασυνέχεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια