GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Χαράλαμπος Ευστρατίου: «Το δημόσιο πρέπει να λειτουργήσει παραγωγικά»

«Το τελευταίο διάστημα οι δημόσιοι υπάλληλοι βάλλονται συνέχεια. Αυτό έχει αποτέλεσμα και στους ίδιους τους υπαλλήλους αλλά και στους πολίτε...

«Το τελευταίο διάστημα οι δημόσιοι υπάλληλοι βάλλονται συνέχεια. Αυτό έχει αποτέλεσμα και στους ίδιους τους υπαλλήλους αλλά και στους πολίτες που συναλλάσσονται με το δημόσιο. Εμείς προσπαθούμε να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση αλλά δυστυχώς το τελευταίο διάστημα δεν μας ακούει κανείς» αυτά ανέφερε ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, κος Χαράλαμπος Ευστρατίου μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα.
 
Ο κος Ευστρατίου σχολιάζοντας τα προβλήματα που παρουσιάζει ο δημόσιος τομέας, επισήμανε πως «το βασικό πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης είναι η παραγωγικότητά της» συμπληρώνοντας πως «πρέπει να δοθούν κατευθύνσεις και εφόδια στη δημόσια διοίκηση ώστε αυτή να λειτουργεί παραγωγικά και για αυτό χρειάζεται πολιτική βούληση». Η έλλειψη συντονισμού, είναι σύμφωνα με τον πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης η βασική προβληματική του δημοσίου, καθώς πρέπει «ο κάθε υπουργός να καθίσει στο γραφείο του και να δει πως θα απλουστεύσει τις διαδικασίες, ώστε να εξυπηρετηθεί ο πολίτης πιο εύκολα. Αυτό φυσικά και δεν γίνεται τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή».
  
Κληθείς να σχολιάσει την πρόταση της κυβέρνησης να έχουν τη δυνατότητα οι δημόσιοι υπάλληλοι να παίρνουν άδειες άνευ αποδοχών και να μπορούν να εργάζονται και στον ιδιωτικό τομέα, ο κος Ευστρατίου ανέφερε πως «εδώ δεν υπάρχουν εργασίες για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, οι οποίοι είναι άνεργοι, πόσο μάλλον για κάτι τέτοιο που οραματίζεται η κυβέρνηση. Από την άλλη, ποιος επιχειρηματίας θα έπαιρνε στη δούλεψη του κάποιον ο οποίος θα φύγει μέσα σε έναν μήνα;». Παράλληλα, ο κος Ευστρατίου υπογράμμισε πως υπάρχει ο κίνδυνος εάν εφαρμοστεί κάτι τέτοιο, να παρατηρείται το φαινόμενα της «αξιοποίησης» των γνώσεων και των πληροφοριών ενός δημοσίου υπαλλήλου από διάφορους ιδιώτες επιχειρηματίες προς όφελός τους, με στόχο βέβαια τη δημιουργία μιας ιδιότυπης μορφής συνεργασία, που μπορεί να αξιολογηθεί και να ερμηνευτεί με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.
  
Αναφερόμενος στις μετακινήσεις των δημοσίων υπαλλήλων, που έχουν εντατικοποιηθεί πλέον με την πρακτική εφαρμογή του Καλλικράτη, ο κος Ευστρατίου υπογράμμισε πως «όλοι μας καταλαβαίνουμε ότι η Ελλάδα περνάει δύσκολες καταστάσεις και όλοι μας από το προσωπικό μας μετερίζι θα βοηθήσουμε. Κανένας υπάλληλος δεν έχει πρόβλημα με τις μετακινήσεις αρκεί αυτές να μην επηρεάζουν την οικογενειακή του συνοχή».  Για έλλειψη ουσιαστικού έργου από τη μεριά της κυβέρνησης και βεβιασμένων κινήσεων έκανε λόγο ο κος Ευστρατίου, αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο η σημερινή κυβέρνηση προσπαθεί να «εξορθολογήσει» τη δημόσια διοίκηση. Χαρακτηριστικά ο κος Ευστρατίου ανέφερε πως «η κυβέρνηση κάνει μόνο ανακοινώσεις και ουσιαστικό έργο δεν παράγει» για να προσθέσει πως «όσο η κυβέρνηση δεν θέλει να πάρει μέτρα ώστε να δουλέψει ο μηχανισμός τα προβλήματα θα αιωρούνται».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, ο μόνος τρόπος για να λυθούν τα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν τον δημόσιο τομέα και τα οποία διαιωνίζονται από τις φιλικές και πελατειακές σχέσεις είναι να «να υπάρξει μια ανεξάρτητη αρχή στην οποία δεν θα εμπλέκεται πολιτικός φορέας για την διαχείριση των υπαλλήλων. Μια αρχή λοιπόν η οποία θα διαχειρίζεται το προσωπικό και ο πολιτικός απλώς θα συντονίζει τις διαδικασίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια