GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Φτηνότερος ο οβελίας φέτος

Σε χαμηλότερες τιμές, σε σύγκριση με πέρσι, κυμαίνονται τα αμνοερίφια, γεγονός που όπως επισημαίνουν οι αρμόδιοι φορείς, οφείλεται στην αμεσ...

Σε χαμηλότερες τιμές, σε σύγκριση με πέρσι, κυμαίνονται τα αμνοερίφια, γεγονός που όπως επισημαίνουν οι αρμόδιοι φορείς, οφείλεται στην αμεσότερη σχέση των κτηνοτρόφων με τους κρεοπώλες. Τόσο ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων όσο και αυτός των κρεοπωλών μίλησαν το πρωί της Μ. Τετάρτης στο Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα, αναλύοντας διεξοδικά όλες τις πτυχές αυτής της σχέσης, καθώς και τις τιμές στις οποίες φέτος κινούνται τα αμνοερίφια.  
«Ξεπουλήσαμε, σε πολύ καλές τιμές και για αυτό οφείλεται και η Τουρκία η οποία  μπήκε στην αγορά και σάρωσε πολλά από τα αμνοερίφια των στάβλων μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων Ξάνθης, κος Κώστας Ζαφειριάδης, κάνοντας απολογισμό των πωλήσεων αμνοεριφίων για το φετινό Πάσχα.
  
Ο κος Ζαφειριάδης τόνισε πως «ο Ξανθιώτης καταναλωτής θα επιλέξει τα τοπικά προϊόντα» για το γιορτινό του τραπέζι, επισημαίνοντας παράλληλα πως «είμαστε σε επαφές και με τον Περιφερειάρχη και το Υπουργείο. Βλέπουμε ότι έχουν εντατικοποιηθεί οι έλεγχοι και δείχνουν ότι δεν θέλουν να υπάρξει καμία παρατυπία από τη στιγμή που θα ξεκινήσει από εμάς το αμνοερίφιο μέχρι να φτάσει στο τσιγκέλι».
  
Κληθείς να σχολιάσει το άνοιγα στην Τουρκική αγορά, που το τελευταίο χρονικό διάστημα αποτελεί μια οικονομική ανάσα για τους κτηνοτρόφους της χώρας μας, ο κος Ζαφειριάδης ανέφερε πως «είμαστε στην αρχή μιας νέας συνεργασίας και κάθε νέα συνεργασία στην αρχή της είναι όλα μέλι γάλα. Το τι θα προκύψει στα επόμενα χρόνια δεν μπορούμε να το ξέρουμε». Ο κος Ζαφειριάδης υπογράμμισε πως είναι επιτακτική η ανάγκη αυτή η συνεργασία να συνεχιστεί, καθώς αποφέρει άμεσα οικονομικά οφέλη στους κτηνοτρόφους, οι οποίοι το τελευταίο χρονικό διάστημα δεινοπαθούν, καθώς «ο τραπεζικοί τους λογαριασμοί παραμένουν άδειοι».  
  
Σε χαμηλότερες τιμές από πέρσι κυμαίνονται τα αμνοερίφια, καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο των κρεοπωλών Ξάνθης, κος Γιώργο Μπατζακίδη «η τιμή τους κυμαίνεται από εννιά έως δέκα ευρώ το κιλό». Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κος Μπατζακίδης η διακύμανση αυτή των τιμών οφείλεται κατά πρώτο λόγο στην αμεσότερη επαφή των κτηνοτρόφων-παραγωγών με τους κρεοπώλες, γεγονός που περιορίζει σημαντικά την τελική τιμή των αμνοεριφίων. «Είναι πολύ σημαντικά αυτά τα χρήματα που κερδίζει ο καταναλωτής από την άμεση σχέση κρεοπωλών-κτηνοτρόφων, ειδικά σε μια τέτοια περίοδο όπως αυτή που διανύουμε» επισήμανε χαρακτηριστικά ο κος Μπατζακίδης.  

Δεν υπάρχουν σχόλια