GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Συμφιλιωτική σύσκεψη στο Υπουργείο Εργασίας

Την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011, κληθήκαμε σε συμφιλιωτική σύσκεψη στο Υπουργείο Εργασίας, την οποία συγκάλεσε ο Υφυπουργός Βασίλειος Κεγκέρο...

Την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011, κληθήκαμε σε συμφιλιωτική σύσκεψη στο Υπουργείο Εργασίας, την οποία συγκάλεσε ο Υφυπουργός Βασίλειος Κεγκέρογλου, με προσκληθέντες την Εταιρία μας – VIVERE Α.Ε., το Σωματείο Εργαζομένων, την ΟΕΣΙΚ, το Ε.Κ.Π. και την ΓΣΕΕ. 
   
Αντικείμενο της σύσκεψης, ήταν οι πρόσφατες απολύσεις στην εταιρεία μας που πραγματοποιήθηκαν για οικονομοτεχνικούς λόγους. Όλοι οι συμμετέχοντες εξέθεσαν τις απόψεις τους, αναγνωρίζοντας στην πλειοψηφία τους τις ιδιαίτερα δυσχερείς οικονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις αλλά και την ανάγκη εξεύρεσης λύσεων για την αποφυγή μείωσης των θέσεων εργασίας.
   
Σχετικά με αυτό η Εταιρία ενημέρωσε τον Υφυπουργό, αλλά και όλους τους συμμετέχοντες, για την πολιτική της εταιρείας αλλά και του μετόχου αυτής σε σχέση με την ανάπτυξη των θέσεων εργασίας, ακόμα και υπό συνθήκες κρίσης, και ανέλυσε την δυσμενή οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η εταιρεία. Επίσης, η Εταιρεία εξέθεσε αναλυτικά όλες τις ενέργειες στις οποίες προέβη πριν την λήψη της δυσάρεστης απόφασης της για απολύσεις, που περιλάμβαναν, μέτρα οικειοθελούς χρήσης της εκ περιτροπής εργασίας, οικειοθελών αποχωρήσεων με καθορισμένα κίνητρα και βεβαίως, κατόπιν αυτών, διαβούλευση με το Δ.Σ. του Σωματείου προτείνοντας συγκεκριμένα μέτρα για εξοικονόμηση κόστους εργασίας με στόχο την αποφυγή μείωσης των θέσεων εργασίας, καθώς και εκτενή διαβούλευση και ενημέρωση όλων των εργαζομένων, με τον ίδιο στόχο.
   
Κλείνοντας την διαδικασία της σύσκεψης, ο κύριος Υφυπουργός ζήτησε από το Σωματείο των εργαζομένων να αναζητήσουν λύσεις και να διατυπώσουν αντιπροτάσεις με στόχο να αρθούν οι απολύσεις.     
   
Το Σωματείο απάντησε ότι δεν έχει τέτοια εξουσιοδότηση και ο κύριος Υφυπουργός συνέστησε να γίνουν σχετικές συζητήσεις στο Σωματείο και να επανέλθουν.
Ως εργαλεία για την διαμόρφωση αντιπροτάσεων ο κύριος Υφυπουργός πρότεινε την εκ περιτροπής εργασία καθώς και τις επιχειρησιακές συμβάσεις. 
Η Διοίκηση της Εταιρίας αναμένει τις ενέργειες του Σωματείου προς την κατεύθυνση που πρότεινε ο κύριος Υφυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια