GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Η Ώρα της Γης

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Ελλάδα συμμετέχει στην παγκόσμια εκστρατεία ενάντια στην κλιματική αλλαγή που έχει χαρακτηριστεί ως «το μεγαλύ...

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Ελλάδα συμμετέχει στην παγκόσμια εκστρατεία ενάντια στην κλιματική αλλαγή που έχει χαρακτηριστεί ως «το μεγαλύτερο συμμετοχικό γεγονός στον πλανήτη».
   
Κάθε χρόνο η Ώρα της Γης λαμβάνει και έναν ξεχωριστό χαρακτήρα. Το 2009, όπου οι Έλληνες συμμετείχαν με πρωτοφανή ενθουσιασμό, η εκστρατεία εστίασε τη δυναμική της στην Κοπεγχάγη. Ένα χρόνο αργότερα και μετά τις άκαρπες διαπραγματεύσεις στην πρωτεύουσα της Δανίας, η Ώρα της Γης ήρθε να μας υπενθυμίσει ότι όταν χάνεται μια μάχη δεν χάνεται και ο πόλεμος.
  
Φέτος, η Ώρα της Γης 2011 ξεπερνάει τον ίδιο της τον εαυτό! Μας θέτει απλά ερωτήματα για το τι πραγματικά κάνουμε για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, μετά από την μια συμβολική ώρα στο σκοτάδι.
   
Χρησιμοποιούμε τα ΜΜΜ; Επιλέγουμε το ποδήλατο, ή ακόμα και τα…πόδια μας για τις μετακινήσεις μας;
   
Μετά από τρία χρόνια όλο και πιο δυναμικής παγκόσμιας ανταπόκρισης η Ώρα της Γης γίνεται θεσμός και ένας απλός τρόπος να αποδείξουμε ότι πέρα από γεωπολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές διαφορές, παραμένουμε πολίτες ενός κοινού τόπου. Του πλανήτη Γη.
    
Η «Ώρα της Γης» ξεκίνησε το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας με τη συμμετοχή 2.2 εκατομμυρίων νοικοκυριών και επιχειρήσεων που έσβησαν τα φώτα τους για μία ώρα.
    
Το 2008 η «Ώρα της Γης» είχε γίνει ήδη ένα παγκόσμιο κίνημα βιωσιμότητας με περισσότερα από 50 εκατομμύρια άτομα να συμμετέχουν σε 35 χώρες. Παγκόσμια ορόσημα, όπως η Γέφυρα Harbour στο Σίδνεϊ, ο Πύργος του Τορόντο, το Golden Gate Bridge στο San Francisco και το Κολοσσαίο της Ρώμης, έσβησαν τα φώτα, ως σύμβολα της ελπίδας για έναν σκοπό που γίνεται όλο και πιο επιτακτικός.
   
Το 2009, εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι πήραν μέρος στην τρίτη «Ώρα της Γης». Πάνω από 4000 πόλεις σε 88 χώρες έσβησαν τα φώτα για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στην παγκοσμίως μεγαλύτερη μέχρι τότε πρωτοβουλία για την αλλαγή του κλίματος.
   
Το 2010, 128 χώρες προσχώρησαν στην παγκόσμια εκστρατεία δράσης για το κλίμα. Χαρακτηριστικά κτίρια και μνημεία από την Ασία ως την Ευρώπη και από την Αφρική ως την Αμερική, βυθίστηκαν στο σκοτάδι. Άνθρωποι από όλο τον κόσμο, από όλα τα κοινωνικά στρώματα έσβησαν τα φώτα τους και αναλογίστηκαν το μόνο πράγμα που όλοι έχουμε κοινό - τον πλανήτη μας.
  
Φέτος λοιπόν, το Σάββατο, 26 Μαρτίου, στις 8:30 το βράδυ, ξεπεράστε τη μία ώρα.
Ξεπεράστε τον ίδιο σας τον εαυτό!

Δεν υπάρχουν σχόλια