GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Επίσκεψη Θ. Σώκου στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.

Σειρά επαφών και συσκέψεων εργασίας στις Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης και Ροδόπης πραγματοποίησε την Παρασκευή (28 Ιανουαρίου 2011) ο γενικ...

Σειρά επαφών και συσκέψεων εργασίας στις Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης και Ροδόπης πραγματοποίησε την Παρασκευή (28 Ιανουαρίου 2011) ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης κ. Θύμιος Σώκος με στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών ωρίμανσης έργων και δράσεων για την απορρόφηση κονδυλίων από το Ε.Σ.Π.Α  ώστε να επιταχυνθεί η ανάπτυξη αλλά και να επιλυθούν προβλήματα υποδομών και ποιότητας ζωής προς όφελος των πολιτών.

Στην Ξάνθη, πρώτο σταθμό της περιοδείας του, ο κ. Σώκος συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Σωκράτη Ξυνίδη, με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Φώτη Καραλίδη, το δήμαρχο Ξάνθης κ. Μιχάλη Στυλιανίδη και ακολούθησε ευρεία σύσκεψη στο δημαρχείο με τη συμμετοχή όλων των δημάρχων της Περιφερειακής Ενότητας.

Ακόμη ο κ. Σώκος επισκέφθηκε τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και είχε συνάντηση με τους διευθυντές, τους προϊσταμένους και όλα τα στελέχη όπου συζητήθηκαν θέματα λειτουργίας των υπηρεσιών.

Επόμενος σταθμός ήταν η Κομοτηνή όπου στο δημαρχείο πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με το δήμαρχο κ. Γιώργο Πετρίδη, τους δημάρχους της Ροδόπης και υπηρεσιακών παραγόντων.


Μετά το τέλος της περιοδείας και σε δηλώσεις του για τα αποτελέσματά της ο κ. Σώκος είπε μεταξύ άλλων: «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να εργαστούμε και να συνεργαστούμε ώστε να έχουμε αποτέλεσμα και μια ομαλή μετάβαση στο νέο σύστημα αποκέντρωσης του κράτους.


Διαπιστώνω ότι και στη Ξάνθη και στη Ροδόπη τα πράγματα είναι καλά και μπορούν να γίνουν ακόμη καλύτερα φτάνει να εργαζόμαστε και να είμαστε αποτελεσματικοί στις επιλογές μας.

Πρέπει να τρέξουμε γρήγορα για να καλύψουμε το έλλειμμα στον τομέα της σχολικής στέγης και εδώ χρειάζεται ομοθυμία.

Πόροι υπάρχουν και ζήτησα να βοηθήσουν όλοι στην εξεύρεση οικοπέδων αλλά και στην ωρίμανση των έργων της σχολικής στέγης ώστε να μπορέσουμε να έχουμε αισθητή πρόοδο άμεσα.

Στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων υπερασπιζόμαστε τον περιφερειακό σχεδιασμό και μπορούμε στο συντομότερο χρονικό διάστημα να έχουμε τις καλύτερες λύσεις και την ορθολογικότερη διαχείριση σε σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος.

Για τους οδικούς άξονες θα πρέπει να έχουμε τη μέγιστη δυνατή απορρόφηση και αυτό πρέπει να γίνει με τη γρήγορη ένταξη έργων με άρτιες μελέτες και σωστές διαδικασίες».


Καταλήγοντας ο κ. Σώκος υπογράμμισε:

«Η Κυβέρνηση και εγώ προσωπικά έχουμε ένα μόνο σκοπό, να υπηρετήσουμε τους θεσμούς της αποκέντρωσης ώστε ο Καλλικράτης να γίνει μια χειροπιαστή πραγματικότητα στην υπηρεσία των πολιτών.

Αυτό σημαίνει ότι οι ισχυροί δήμοι και οι ισχυρές αιρετές περιφέρειες πρέπει να είναι μέλημα όλων μας και κυρίως της Πολιτείας.

Το ζήτημα της αποκέντρωσης και η καλύτερη απόδοση των υπηρεσιών του κράτους στην υπεράσπιση των συμφερόντων της κοινωνίας αλλά και συνολικά της ανάπτυξης δεν είναι μονοπάτι, είναι λεωφόρος και θα πρέπει να τη διαβούμε με ταχύτητα και ασφάλεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια