GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Οικονομία και στα φώτα…

«Πριν από δέκα ημέρες βρισκόμουν στο χωρίο μου, στο Εράσμιο, και είδα κατοίκους να διαμαρτύρονται για τον δημοτικό φωτισμό, ο οποίος παύει ν...

«Πριν από δέκα ημέρες βρισκόμουν στο χωρίο μου, στο Εράσμιο, και είδα κατοίκους να διαμαρτύρονται για τον δημοτικό φωτισμό, ο οποίος παύει να λειτουργεί μετά τις 12 το βράδυ. Με έκπληξη μου άκουσα ότι είναι απόφαση του Δημάρχου να κλείνουν τα φώτα για λόγους οικονομίας» με αυτή του τη φράση περιέγραψε στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή «Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα»  και τον «Ακ», την κατάσταση που επικρατεί σε οικισμούς του Δήμου Τοπείρου, ο πρώην πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και πρώην δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Τοπείρου, κ. Ανέστης Καλλιγάς.


Όπως υπογράμμισες ο κ. Καλλιγάς, τα φώτα στον οικισμό του Ερασμίου, κλείνουν μετά τις δώδεκα το βράδυ, δημιουργώντας φοβίες και έντονες ανησυχίες στους κατοίκους. Χαρακτηριστικά ο κ. Καλλιγάς ανέφερε πως «Πέραν από τους λόγους οικονομίας, που μπορεί να υφίστανται, θέτονται και σοβαρά ζητήματα ασφαλείας. Το σκοτάδι βοηθάει τη δράση των κλεφτών, τη στιγμή που εάν υπάρχει φωτισμός και ο κλέφτης θα φοβηθεί αλλά και οι κάτοικοι θα μπορούν να διακρίνουν πιο εύκολα “ύποπτες” κινήσεις».

Ένα σύστημα φωτισμού αποτρέπει τους κλέφτες και βοηθάει τους νομοταγείς πολίτες να προστατέψουν τις περιουσίες τους, τη στιγμή που υπάρχει αδυναμία της Αστυνομίας του Ευλάλου να βρίσκετε παντού σε όλους τους οικισμούς ταυτόχρονα, επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Καλλιγάς, ο οποίος αποδίδει την ευθύνη της συγκεκριμένης τακτικής στην υπάρχουσα δημοτική αρχή και στον επικεφαλής αυτής.

«Αυτή τη στιγμή στα χωρία μας υπάρχει ο κανονικός φωτισμός της ΔΕΗ, που δεν είναι φυσικά επαρκής και για αυτό σε ορισμένα σημεία οι Δήμοι έχουν τοποθετήσει δημοτικό φωτισμό. Εισπράττουν δημοτικά τέλη και οφείλουν να προσφέρουν ανταποδοτικά οφέλη στους δημότες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καλλιγάς, υπογραμμίζοντας πως οι δημοτικές αρχές οφείλουν να παρέχουν τέτοιου είδους υπηρεσίες (δημοτικό φωτισμό ) στους κατοίκους και σε αυτές τις υπηρεσίες δεν χωρούν περικοπές. «Η απαράδεκτη λειτουργία της δημοτικής αρχής έγκειται στο γεγονός ότι ασκείται μόνο μια διαχείριση, κακού τύπου, με συνέπεια να χρωστάει ο δήμος (σ.σ. Τοπείρου) πάρα πολλά χρήματα. Πρέπει οι τοπικοί άρχοντες κάποια στιγμή να πληρώσουν από την τσέπη τους για τις λάθος τους επιλογές. Δεν μπορεί μια κακή οικονομική διαχείριση να την πληρώνουν πάντα οι δημότες» ανέφερε ο κ. Καλλιγάς.

Η έλλειψη οράματος είναι η βασική αιτία των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος Τοπείρου, σύμφωνα με τον κ. Καλλιγά, καθώς «ο δήμος Τοπείρου, χαρακτηριστικά, παρουσιάζει την χαμηλότερη απορρόφηση αναπτυξιακών πόρων σε σύγκριση με όλους τους άλλους δήμους του Νομού μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια