GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ 9ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΞΑΝΘΗ – ΠΟΛΙΣ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 2024»

Επίσημη παρουσίαση


Επίσημη παρουσίαση

Όπως όλα δείχνουν εδώ και αρκετό καιρό έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για το Φεστιβάλ «Ξάνθη-Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» που διοργανώνεται για 9η συνεχόμενη χρονιά με επιτυχία, από 22 μέχρι 27 Απριλίου 2024 στην πόλη μας.

Την Δευτέρα (15/4) στις 19:00 μμ στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση του προγράμματος με ηχηρή παρουσία επίσημων φορέων της συγκεκριμένης διοργάνωσης, κηρύσσοντας την έναρξη του Φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει κυρίως μαθητικές συναυλίες σε διάφορες μουσικές σκηνές της πόλης και πληθώρα άλλων σπουδαίων μουσικών εκδηλώσεων, με συμμετοχή 22 Μουσικών Σχολείων από όλη τη χώρα και 1 από την Ρουμανία, κάνοντας την Ξάνθη, στην οποία γεννήθηκε ο σπουδαίος και κορυφαίος Έλληνας συνθέτης, ποιητής, τραγουδοποιός, μαέστρος και πιανίστας Μάνος Χατζιδάκις, να αποτελεί μουσικό και πολιτιστικό κέντρο καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και εκπαιδευτικών δράσεων για όλους τους συμμετέχοντες.

Το κύριο θέμα του φετινού Φεστιβάλ είναι «η μουσική, αγγελιοφόρος της ειρήνης», με τον Δήμαρχο Ξάνθης Ευστράτιο Κοντό, να δηλώνει πως «είναι ένα αρκετά επίκαιρο θέμα καθώς καθημερινά η παγκόσμια ειρήνη κλονίζεται σε ολόκληρο τον κόσμο». Στην συνέχεια τόνισε πως «πρόκειται για μία διοργάνωση που έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς πανελλαδικά, για την καλλιτεχνική ανάπτυξη των νέων της πόλης και όχι μόνο» καλώντας όλους τους πολίτες να τιμήσουν με την παρουσία τους το Φεστιβάλ που παρουσιάζει τη δύναμη και τις δυνατότητες της μουσικής.

Αξίζει να σημειωθεί, πως παράλληλα θα διεξαχθεί ο 3ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Σύνθεσης που θα δώσει την ευκαιρία στους μελλοντικούς μουσικούς της χώρας μας να αναδείξουν τις μουσικές τους ικανότητες.

Μια διοργάνωση που ενώνει την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, των Δήμο Αβδήρων, το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης, τον Σύλλογο Γονέων του Σχολείου και το Δρομικό Κίνημα της πόλης.

Αργότερα, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μιχαήλ Τσέπελης, έκανε λόγο για ένα φεστιβάλ που με αρκετό κόπο και χρόνο διοργανώνεται και θα έπρεπε όλη η πόλη να το «αγκαλιάσει» και να παρακολουθήσει όλες τις δράσεις του, τονίζοντας πως είναι η μεγαλύτερη δράση της Ξάνθης μέχρι στιγμής.

«Είναι μια ευκαιρία για όλη την Ελλάδα να γνωρίσει την πόλη με τα χίλια χρώματα και την πόλη που ενέπνευσε τον Μάνο Χατζιδάκι» δήλωσε στην συνέχεια ο Πρόεδρος ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραΐτης με τον ίδιο να ευχαριστεί όλους τους συνεργάτες του για την προσφορά τους που αναδεικνύουν ακούραστα τον πολιτισμό και την οικονομία της πόλης μας, και που καταφέρνουν κάθε χρόνο να φιλοξενούν όλους αυτούς τους επισκέπτες του Φεστιβάλ.

Στο τέλος ευχαρίστησαν τους χορηγούς της διοργάνωσης που είναι το ζαχαροπλαστείο Παπαπαρασκευά, το γαλακτοκομείο Ξάνθης ΡΟΔΟΠΗ, το επιμελητήριο Ξάνθης και το εργαστήριο παραδοσιακών ζυμαρικών Κατερινιώ. 





Δεν υπάρχουν σχόλια