GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΒΔΗΡΩΝ: STOP στις αυξήσεις στο νερό!

Το 2019 ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Τσιτιρίδης με την συνδρομή της παράταξης του κ.Τσολακίδη, επικύρωσαν την απόφαση της ΔΕΥΑΑ και αυξήσανε το κόσ...


Το 2019 ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Τσιτιρίδης με την συνδρομή της παράταξης του κ.Τσολακίδη, επικύρωσαν την απόφαση της ΔΕΥΑΑ και αυξήσανε το κόστος του κυβικού μέτρου, για να μην βάλει τάχα λουκέτο η ΔΕΥΑΑ.

-Για άλλη μια φορά, μετά τις δημοτικές εκλογές ο Δήμαρχος Αβδήρων προχωράει μέσω της ΔΕΥΑΑ στη «Νέα τιμολογιακή πολιτική», θέλοντας να αυξήσει την τιμή του νερού έως και 40%!!!

Σκληρή επίθεση, με ανακοίνωσή της, εξαπέλυσε στον Δήμαρχο Αβδήρων Γιώργο Τσιτιρίδη, η «Λαϊκή Συσπείρωση Αβδήρων», με επικεφαλής την Βούλα Μαχαιρίδου, κατηγορώντας τον ότι «από το 2019 με την συνδρομή της παράταξης του κ.Τσολακίδη, επικύρωσαν την απόφαση της ΔΕΥΑΑ και αυξήσανε το κόστος του κυβικού μέτρου, για να μην βάλει τάχα λουκέτο η ΔΕΥΑΑ», ενώ «μετά τις δημοτικές εκλογές και αφού ο Δήμαρχος Αβδήρων εξασφάλισε άλλη μια θητεία, προχωράει μέσω της ΔΕΥΑΑ στη «Νέα τιμολογιακή πολιτική», θέλοντας να αυξήσει την τιμή του νερού έως και 40%!!!».

Παράλληλα η Λαϊκή Σεισπείρωση, ζητά από την Δημοτική Αρχή και την ΔΕΥΑ Αβδήρων, μείωση των τιμολογίων κατά 30% σε ανέργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, την κατάργηση του ΦΠΑ στο νερό, την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και την χρηματοδότηση τους από τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά και την μη ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του νερού και των άλλων υπηρεσιών με τη λογική της ανταποδοτικότητας.

Αναλυτικά όλη η ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»:

«STOP στις αυξήσεις στο νερό!

Για άλλη μια φορά, μετά τις δημοτικές εκλογές και αφού ο Δήμαρχος Αβδήρων εξασφάλισε άλλη μια τετραετία, προχωράει μέσω της ΔΕΥΑΑ στη «Νέα τιμολογιακή πολιτική», θέλοντας να αυξήσει την τιμή του νερού έως και 40%!!!

Σε μια περίοδο παρατεταμένης ακρίβειας, με τον πληθωρισμό να καλπάζει, η ΔΕΥΑ Αβδήρων αποφάσισε να «λύσει» το πρόβλημα των συσσωρευμένων χρεών της, φορτώνοντας τα βάρη για άλλη μια φορά στις πλάτες των καταναλωτών. Νωπές είναι οι μνήμες από το 2019, όταν ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Τσιτιρίδης με την συνδρομή της παράταξης του κ.Τσολακίδη, επικύρωσαν την απόφαση της ΔΕΥΑΑ και αυξήσανε το κόστος του κυβικού μέτρου, για να μην βάλει τάχα λουκέτο η ΔΕΥΑΑ.

Η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αβδήρων για νερό κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα, παραμένει πάγια, κυρίως τώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να το ιδιωτικοποιήσει, κάνοντας ένα ακόμα βήμα στην εμπορευματοποίησή του.

Στις 28/3/24 και ώρα 6:30μ.μ. στη Γενισέα, συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο, για να συζητήσει μεταξύ άλλων το 6ο θέμα: Έγκριση της υπ’ αρ. 44/2024 απόφασης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΑ με θέμα «Τροποποίηση τιμολογιακής πολιτικής» (εισηγήτρια: Ζουρνατζίδου – Χρηστακίδου Κωνσταντινιά, Πρόεδρος Δ.Σ. ΔΕΥΑΑ).

ΚΑΛΟΥΜΕ τους δημότες του Δήμου Αβδήρων, να δώσουμε παρών στο δημοτικό συμβούλιο, για να σταματήσουμε τις αυξήσεις και να διεκδικήσουμε νερό κοινωνικό αγαθό για όλους χωρίς πρόσθετα τέλη και τιμωρίες.

Να διεκδικήσουμε:

-Φτηνό, ελεγμένο, ποιοτικό νερό για τον λαό, με άμεση μείωση των τιμολογίων κατά 30% σε ανέργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους.

-Την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και την χρηματοδότηση τους από τον κρατικό προϋπολογισμό

-Την κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου εφαρμογής των Οδηγιών της Ε.Ε. για το νερό και της σχετικής επιχειρηματικής δραστηριότητας. Τη συνταγματική κατοχύρωση ότι το νερό αποτελεί δημόσιο αγαθό και δεν ιδιωτικοποιείται, όχι στην εμπορευματοποίηση του νερού και των άλλων υπηρεσιών για το λαό, όχι στη λογική της ανταποδοτικότητας.

-Την κατάργηση του ΦΠΑ στη τιμή του νερού.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΒΔΗΡΩΝ». 

Δεν υπάρχουν σχόλια