GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ο εγκλωβισμός των επισκεπτών στη Σαμοθράκη έχει τελειώσει.

Περισσότερα από 1.500 άτομα αναχώρησαν από τη Σαμοθράκη από την Τετάρτη με την αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού με την ...



Περισσότερα από 1.500 άτομα αναχώρησαν από τη Σαμοθράκη από την Τετάρτη με την αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού με την Αλεξανδρούπολη.


«Ο εγκλωβισμός των επισκεπτών έχει τελειώσει, έχει αποκατασταθεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση αυτή τη στιγμή. Από χθες το απόγευμα γίνεται κανονικά και η τροφοδοσία της αγοράς, γενικά υπάρχει μια καλύτερη κατάσταση αυτή τη στιγμή και οι τελευταίοι ενδιαφερόμενοι έφυγαν το πρωί», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο δήμαρχος Σαμοθράκης, Θανάσης Βίτσας.

«Το ερώτημά μας είναι κατά πόσο μόνιμη θα είναι η λύση. Από το δελτίο τύπου της εταιρείας φαίνεται ότι τουλάχιστον μέχρι να λυθούν τα προβλήματα το πλοίο που ήλθε θα παραμείνει», επεσήμανε, προσθέτοντας πως και στην ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχει τεθεί το αίτημα να υπάρξει μόνιμη λύση.

«Κατανοώ ότι οι λύσεις είναι δύσκολες, η εποχή είναι δύσκολη, δεν είναι κάτι εύκολο αυτή τη στιγμή, αλλά πιστεύω ότι θα γίνει οτιδήποτε είναι δυνατό, ώστε να μην παραταθεί το πρόβλημα άλλο», πρόσθεσε.

Σχετικά με την κατάσταση που επικράτησε χθες στο λιμάνι της Σαμοθράκης κατά την αναμονή επιβίβασης ανθρώπων και οχημάτων για τα πρώτα δρομολόγια των πλοίων ο δήμαρχος διευκρίνισε πως λίγο μετά τα μεσάνυχτα υπήρξε κάποια ένταση με κάποια άτομα που θεώρησαν ότι εφόσον είχαν υποστεί μεγάλη ταλαιπωρία, ήταν δίκαιο να επιβιβαστούν χωρίς να πληρώσουν.

INTIME NEWS/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
«Μεγάλη ζημιά από τις ακυρώσεις»
Σε ό,τι αφορά τα μέτρα που εφάρμοσε τις προηγούμενες ημέρες ο δήμος Σαμοθράκης σε συνεργασία με τους επαγγελματίες για την ανακούφιση των «εγκλωβισμένων» ταξιδιωτών ο κ. Βίτσας εκτίμησε ότι «απέδωσαν σε ένα ποσοστό, αν και δεν μπορούσαμε να καταγράψουμε 100% την κατάσταση, δεν ήλθαμε σε επαφή όλους, ήλθαμε κυρίως σε επαφή με ανθρώπους που είχαν τελειώσει τα χρήματά τους και εκεί τα μέτρα απέδωσαν», ενώ «υπήρξαν και συνδημότες μας, που πήραν ανθρώπους στο σπίτι τους και τους έκαναν τραπέζι, ο δήμος, η εκκλησία συνέβαλαν επίσης». 

«Το ζήτημα τώρα είναι ότι οι επιπτώσεις είναι μεγάλες», επεσήμανε ο δήμαρχος, εξηγώντας ότι «είχαμε πάρα πολλές ακυρώσεις κι ενώ το πρόβλημα κορυφώθηκε Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη, ήδη από το Σάββατο είχαμε 50% ακυρώσεις».

Ο δήμος Σαμοθράκης εξετάζει μέτρα για τον περιορισμό της οικονομικής βλάβης, που υπέστησαν οι επαγγελματίες του τουρισμού. «Τις επόμενες ημέρες θα δούμε τι μέτρα ανακούφισης και τόνωσης και προβολής θα πάρουμε αλλά προέχει η σταθεροποίηση της συγκοινωνίας μας, γιατί δεν επιθυμούμε με τίποτε να επαναληφθεί αυτό που συνέβη τις προηγούμενες μέρες. Αν έχουμε ενδείξεις σταθεροποίησης καλό είναι να κάνουμε μια εκστρατεία προβολής, για να ανακτήσουν όλοι οι ντόπιοι επαγγελματίες του τουρισμού ένα ποσοστό από τα πολλά που έχασαν».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ