GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβε ο γνωστός συμπολίτης μας και Ιστορικός ΜΑ, Ph.D Δημήτρης Ν. Κασαπίδης,

Ένα βιβλιαράκι λίγων σελίδων αλλά μεγάλης και ουσιαστικής ιστορικής αξίας, που φέρει τον τίτλο «Ακολουθώντας τα βήματα του Μάνου Χατζι...


Ένα βιβλιαράκι λίγων σελίδων αλλά μεγάλης και ουσιαστικής ιστορικής αξίας, που φέρει τον τίτλο «Ακολουθώντας τα βήματα του Μάνου Χατζιδάκι», όπου στο εξώφυλλό του απεικονίζεται ο Πολυχώρος Τέχνης και Σκέψης οικία Μάνου Χατζιδάκι, ενώ μέσα στις σελίδες του φιλοξενούνται φωτογραφίες από σοκάκια και ακίνητα που υπάρχουν ακόμη και σήμερα στην παλιά πόλη και στολίζουν τον δρόμο που ακολουθούσε ο Μάνος Χατζιδάκις για να πάει στη δασκάλα που του έμαθε τις πρώτες νότες.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του γνωστού συμπολίτη μας και Ιστορικού Δ. Ν. Κασαπίδη, ο οποίος αφιερώνει ώρες και ημέρες ατελείωτες, προκειμένου να καταγράψει στοιχεία της Ξάνθης και όχι μόνο, με απώτερο σκοπό αυτά να αξιοποιηθούν στο έπακρο για να γίνει η περιοχή μας και η ιστορία της ακόμη πιο γνωστή.

Το βιβλιαράκι αυτό, διανεμήθηκε στα Μουσικά Σχολεία που βρίσκονται στην Ξάνθη αυτό το χρονικό διάστημα και συμμετέχουν στο Μουσικό Φεστιβάλ Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων.

Ειλικρινά χαίρομαι ιδιαίτερα που στη ζωή αυτή, έτυχε να γνωρίσω και να έχω φίλο (γιατί φίλο μου τον θεωρώ) τον Ιστορικό Δημήτρη Κασαπίδη, που αποτελεί ένα από τα διαμάντια του ανθρώπινου θησαυρού που έχει η Ξάνθη.