facebook

PRESS ROOM

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το Digital Marketing


Αυτό το άρθρο είναι η τέλεια πηγή για όλους τους αρχάριους που θέλουν να γίνουν προχωρημένοι στο digital marketing στην Ελλάδα και όχι μόνο και που αναζητούν να μάθουν νέες δεξιότητες. Γι’ αυτό, φτιάξαμε για εσάς έναν οδηγό για το ψηφιακό μάρκετινγκ που είναι γεμάτος από ιδέες και στρατηγικές για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, τους επαγγελματίες μάρκετινγκ, τους φοιτητές και όποιον άλλον επιθυμεί να “ακονίσει” τις δεξιότητές του.

Τι είναι το Digital Marketing;
Το Digital Marketing είναι η προώθηση και πώληση προϊόντων και υπηρεσιών με τη μόχλευση σε online τακτικές μάρκετινγκ, όπως το social media marketing, το μάρκετινγκ αναζήτησης και το μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Με λίγα λόγια, το ψηφιακό μάρκετινγκ είναι απλώς μάρκετινγκ. Είναι δηλαδή, πώς οι σημερινές επιχειρήσεις λαμβάνουν το μήνυμά τους μπροστά στις καλύτερες προοπτικές και τους πελάτες τους.

Κανόνας 1: Το κλειδί στο μάρκετινγκ είναι να κάνετε τη σωστή προσφορά την κατάλληλη στιγμή και στη σωστή θέση. Σήμερα, οι πελάτες σας είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο: διασκεδάζουν με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενημερώνονται σε δικτυακούς τόπους ειδήσεων και blogs και αναζητούν ηλεκτρονικά όταν έχουν ανάγκη όπως για παράδειγμα ηλεκτρολόγος Χαλάνδρι.

Το ψηφιακό μάρκετινγκ σας ανοίγει τον δρόμο σε καλύτερες προοπτικές, μπορούν να σας δουν περισσότεροι άνθρωποι, να μάθουν περισσότερα για εσάς, τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας. Εάν είστε νέοι στο digital marketing, μπορεί να σας φαίνεται αρχικά δύσκολο και να μην έχετε την γνώση όλων των online τακτικών μάρκετινγκ που χρησιμοποιούνται στο ψηφιακό μάρκετινγκ. Και έχετε δίκιο… ναι, υπάρχουν διαφορετικές τακτικές που θα πρέπει να μάθετε. Όλοι όμως συνεργάζονται για να δημιουργήσουν ένα θεμέλιο για την επιχείρησή σας: να προσελκύσετε προοπτικές, να καλλιεργήσετε σχέσεις και να κάνετε προσφορές που το κοινό σας θα εκτιμήσει και θα ανταποκριθεί. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο πώς συμβαίνει αυτό.

Πώς λειτουργεί το Digital Marketing;
Από πολλές απόψεις, το ψηφιακό μάρκετινγκ δεν διαφέρει από το παραδοσιακό μάρκετινγκ. Και στις δύο, οι έξυπνοι οργανισμοί επιδιώκουν να αναπτύξουν αμοιβαία επωφελείς σχέσεις με τις προοπτικές, τους οδηγούς και τους πελάτες. Αλλά το ψηφιακό μάρκετινγκ αντικατέστησε τις πιο παραδοσιακές τακτικές μάρκετινγκ, επειδή έχει σχεδιαστεί για να προσεγγίσει τους σημερινούς καταναλωτές. Για παράδειγμα, σκεφτείτε την τελευταία σημαντική αγορά που κάνατε. Ίσως έχετε αγοράσει ένα σπίτι, προσλάβατε κάποιον για να διορθώσετε τη στέγη σας, άλλαξε προμηθευτές χαρτιού στο γραφείο σας ή εγκαταστήσατε συστήματα συναγερμού στο σπίτι σας.

Ανεξάρτητα από το τι ήταν, ίσως αρχίσατε να ψάχνετε στο Διαδίκτυο για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις διαθέσιμες λύσεις, ποιος τις παρέχει και ποιες ήταν οι καλύτερες επιλογές σας. Η τελική απόφασή σας για την αγορά στηρίζεται στη συνέχεια στα σχόλια που διαβάσατε, καθώς και στις λύσεις, τα χαρακτηριστικά και τις τιμές που διερευνήσατε. Οι περισσότερες αποφάσεις αγοράς αρχίζουν online. Επομένως, μια παρουσία στο διαδίκτυο είναι απολύτως απαραίτητη ανεξάρτητα από το τι πουλάτε.

Το κλειδί είναι να αναπτύξετε μια στρατηγική ψηφιακού μάρκετινγκ που να σας βάζει σε όλα τα μέρη που οι πελάτες σας έχουν ήδη δείξει ενδιαφέρον και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε μια ποικιλία ψηφιακών καναλιών για να συνδεθείτε μαζί τους με πολλούς τρόπους. Θα πρέπει επομένως να ενημερώνονται για τα νέα προϊόντα ή υπηρεσίες σας, για τυχόν προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσουν και τον τρόπο με τον οποίο λύνετε αυτά τα προβλήματα. Θα πρέπει να έχετε κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης για να μοιραστείτε αυτό το περιεχόμενο και στη συνέχεια να δημιουργήσετε σχέσεις με τους πελάτες σας. Πολύ σημαντική είναι επίσης και η βελτιστοποίηση των μηχανών αναζήτησης (SEO) για να διαμορφώσετε το περιεχόμενό σας, έτσι ώστε να εμφανίζεται όταν κάποιος ψάχνει για τις πληροφορίες που έχετε γράψει. Η διαφήμιση είναι απαραίτητη για να οδηγεί την πληρωμένη επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας, όπου οι χρήστες μπορούν να δουν τι προσφέρετε.

Πριν όμως τα κάνετε όλα αυτά θα πρέπει να έχετε έναν ιστότοπο που να φιλοξενεί τις δραστηριότητες και τα προϊόντα σας. Θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί όταν ξεκινήσετε με την δημιουργία του δικού σας site καθώς είναι τα θεμέλια της online δραστηριότητάς σας. Σε αυτό θα σας βοηθήσει ένας εξειδικευμένος cloud server Ελλάδα όπως είναι το Sigma Web που μπορεί να σας εξασφαλίσει μια αξιόπιστη φιλοξενία στο διαδίκτυο.

Όταν βάλετε όλα αυτά τα κομμάτια μαζί, θα καταλήξετε με μια αποτελεσματική, εύχρηστη μηχανή ψηφιακού μάρκετινγκ. Και ενώ φαίνεται τρομερά δύσκολο το να κατασκευάσετε αυτόν τον μηχανισμό από το μηδέν, στην ουσία είναι τόσο απλό όσο η μάθηση και η ενσωμάτωση μιας ψηφιακής τακτικής μάρκετινγκ.


On Air Media Group

On Air Media Group

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.