GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Προσοχή! Επιστρέφει η κακοκαιρία

Εκτακτη προειδοποίηση από τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από το απόγευμα της Παρασκευής και μέχρι ...


Εκτακτη προειδοποίηση από τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από το απόγευμα της Παρασκευής και μέχρι το Σάββατο.

Αναλυτικά όσα έγραψε:

ΠΡΟΣΟΧΗ, την Παρασκευή και το Σάββατο στις κατά τόπους έντονες βροχές που αναμένεται να εκδηλωθούν σε αρκετές περιοχές της Πελοποννησου, της βόρειας και ανατολικής Στερεάς, των Κυκλάδων και των νησιών του ανατολικού Αιγαίου.

Στην Πελοπόννησο και τη Στερεα οι βροχοπτώσεις που θα σημειώνονται τουλάχιστον μέχρι και τις πρωινές ώρες του Σαββάτου ακόμα και σε σχετικά μεγάλα υψόμετρα δεν αποκλείεται να έχουν ως αποτέλεσμα το απότομο λιώσιμο του χιονιού και στη συνέχεια στην απότομη αύξηση της στάθμης χειμάρρων και ποταμών!

Από το Σάββατο μέχρι και την Τρίτη η κακοκαιρία επιστρέφει και θα φέρει μαζί της χιόνια και καταιγίδες.

Αναλυτικά ο καιρός μέχρι και την Τρίτη:
Χιόνια και σε χαμηλά υψόμετρα δίνει η ΕΜΥ τη Δευτέρα στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα τη Δευτέρα, ενώ το Σαββατοκύριακο τα χιόνια θα παραμείνουν σε ορεινές περιοχές της κεντρικής Ελλάδας, της Πελοποννήσου και της Κρήτης.

Για το Σάββατο αναμένονται λίγες νεφώσεις στα βόρεια, ενώ στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και από το βράδυ στα ορεινά της Κρήτης. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νότια κυρίως θαλάσσια- παραθαλάσσια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση, ενώ παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Την Κυριακή θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στα οριεινά της Ανατολικής Στερεάς, της Πελοποννήσου και της Κρήτης, ενώ στην υπόλοιπη χώρα αυξημένες νεφώσεις στα ανατολικά και νότια με τοπικές βροχές. Τις πρωινές ώρες αναμένονται πρόσκαιρες καταιγίδες στη νότια νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, όμως η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο παγετός θα είναι κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τη Δευτέρα στα ηπειρωτικά ορεινά – ημιορεινά και βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση με παγετό κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Την Τρίτη, σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν στα ορεινά που βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.