GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Με 30% η συμμετοχή των εκπαιδευτικών της Ξάνθης, στη χθεσινή απεργία του κλάδου

Δημ. Ντούμος:


Δημ. Ντούμος:

«Είναι ικανοποιητικό το ποσοστό, εάν λάβει κανείς υπόψη τις οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα…»

Με μικρή συμμετοχή, της τάξης του 30%, πραγματοποιήθηκε η συμμετοχή των εκπαιδευτικών της Ξάνθης στη χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου, ένα ποσοστό ωστόσο ικανοποιητικό, εάν λάβουμε υπόψη τις οικονομικές συνθήκες στη χώρα, σύμφωνα με επισημάνσεις του κ. Δημ. Ντούμου, Προέδρου του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης.

«Είναι ικανοποιητικό το ποσοστό συμμετοχής των εκπαιδευτικών της Ξάνθης στην κινητοποίηση, αν και θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερο, γιατί δεν είναι λίγα τα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι, ότι, τα προβλήματα είναι κοινά και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζονται, για να λύνονται με αποτελεσματικό τρόπο και όχι να τα βλέπει ο καθένας ατομικά. Μόνο με ενιαία αντιμετώπιση, μπορούν να λυθούν τα ζητήματα που ταλανίζουν τον κλάδο. Με αλληλεγγύη και σε συλλογικό επίπεδο. Βέβαια, δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός ότι, υπάρχει οικονομική δυσπραγία στη χώρα. Λαμβάνοντας επομένως υπόψη αυτά τα δεδομένα, μπορούμε να πούμε ότι, ικανοποιητικό είναι το ποσοστό συμμετοχής, γύρω στο 30%, όσον αφορά την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών στην Ξάνθη…» σχολιάζει, για το θέμα, ο κ. Δημ. Ντούμος.

Να σημειωθεί ότι, στο πλαίσιο της ίδιας κινητοποίησης, εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν εχθές το πρωί (11:00) συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κεντρική Πλατεία της πόλης. Ενώ, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, συνάδελφοί τους, μέλη εκπαιδευτικών ομοσπονδιών πραγματοποίησαν πανελλαδική συγκέντρωση στα προπύλαια και συλλαλητήριο με αίτημα τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Σε ότι αφορά τους λόγους για τις παραπάνω κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, είναι το νέο σύστημα διορισμών που ανακοίνωσε πρόσφατα το Υπουργείο Παιδείας, όπως αναγγέλλει το ΔΣ της ΟΛΜΕ. Ειδικότερα, σε αναβρασμό βρίσκεται ο εκπαιδευτικός κόσμος της χώρας, μετά την κατάθεση της τροπολογίας στη Βουλή για το νέο σύστημα διορισμών στην Εκπαίδευση για την επόμενη τριετία. Ενώ, στήριξη στις κινητοποιήσεις των ΟΛΜΕ-ΔΟΕ εξέδωσε και η ΑΔΕΔΥ.

Αναλυτικότερα, οι συνδικαλιστικοί φορείς ζητούν την άμεση απόσυρση του σχεδίου του υπουργείου Παιδείας.

Όπως επισημαίνουν ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, το σύστημα «απαξιώνει την προϋπηρεσία και το πτυχίο και οδηγεί σε ένα αέναο κυνήγι τίτλων και προσόντων με όρους ανισότητας».
Μάλιστα, κάνουν λόγο για «εμπόριο ελπίδας» από πλευράς Υπουργείου προς τους χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς και για περιφρόνηση των αναπληρωτών που καλύπτουν πάγιες ανάγκες της εκπαίδευσης.

«Μόνιμη δουλειά και όχι ανεργία καλύψτε τις ανάγκες σε όλα τα σχολεία», αποτελεί το κεντρικό σύνθημα των Εκπαιδευτικών.