GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στο 1,6% ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Δεκέμβριο

Στο 1,6% αναμένεται να διαμορφωθεί τον Δεκέμβριο ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη, από 1,9% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την πρ...


Στο 1,6% αναμένεται να διαμορφωθεί τον Δεκέμβριο ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη, από 1,9% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση της Eurostat.

Ο δομικός πληθωρισμός, που δεν περιλαμβάνει την ενέργεια και τα τρόφιμα, αναμένεται να παραμείνει στο 1%, αμετάβλητος από τον προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία.

Η ενέργεια αναμένεται να εμφανίσει την υψηλότερη ετήσια μεταβολή τον Δεκέμβριο (5,5% σε σύγκριση με 9,1% τον Νοέμβριο) και ακολουθούν τρόφιμα, αλκοόλ και καπνός (1,8% σε σύγκριση με 1,9% τον Νοέμβριο), υπηρεσίες (1,3%, χωρίς μεταβολή από τον Νοέμβριο) και βιομηχανικά αγαθά εκτός της ενέργειας (0,4%, χωρίς μεταβολή από τον Νοέμβριο).

Παράλληλα, η Eurostat ανακοίνωσε ότι οι τιμές παραγωγού υποχώρησαν κατά 0,3% τον Νοέμβριο από τον Οκτώβριο του 2018 στην Ευρωζώνη και κατά 0,4% στην Ε.Ε. των 28.

Σε ετήσια βάση οι τιμές αυξήθηκαν 4% στην Ευρωζώνη και 4,3% στην Ε.Ε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας, οι μεγαλύτερες μειώσεις σε μηνιαία βάση καταγράφηκαν σε Ελλάδα (-2,7%), Ολλανδία (-1,4%), Λιθουανία και Ηνωμένο Βασίλειο ( -1,3%), ενώ οι μεγαλύτερες αυξήσεις σε Εσθονία (+1,7%), Δανία (+1,2%) και Σουηδία (+0,8%).