GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Δείτε τι δεν πρέπει ποτέ να αφήνετε στο αυτοκίνητό σας

Το όχημά σας πρέπει να χρησιμοποιείται ως μεταφορικό μέσο και όχι ως αποθηκευτικός χώρος.


Το όχημά σας πρέπει να χρησιμοποιείται ως μεταφορικό μέσο και όχι ως αποθηκευτικός χώρος.

Η διατήρηση των παρακάτω αντικειμένων στο αυτοκίνητο θα μπορούσε να βλάψει την υγεία και την ασφάλειά σας.

Φαρμακευτική αγωγή
Τα περισσότερα φάρμακα θα πρέπει να παραμένουν σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά ένα αυτοκίνητο σπάνια θα μείνει σε εκείνο το σημείο όταν δεν χρησιμοποιείται. Η θερμότητα πιθανότατα δεν θα καταστήσει τα φάρμακά σας άμεσα επιβλαβή, αλλά θα μπορούσε να τα καταστήσει λιγότερο αποτελεσματικά.

Ηλεκτρονικά είδη
Εκτός ότι είναι πολύτιμα αντικείμενα από οικονομικής άποψης, τα gadgets όπως οι φορητοί υπολογιστές, τα κινητά τηλέφωνα και τα στικάκια περιέχουν πληροφορίες που θα μπορούσαν εύκολα να κλαπούν. Αν πρέπει να αφήσετε το laptop ή το τηλέφωνο χωρίς επιτήρηση, βεβαιωθείτε ότι οι πληροφορίες είναι κρυπτογραφημένες, λέει η Eva Velasquez, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος του Κέντρου Πόρων Ταυτότητας.

Αντηλιακό
Κατά ειρωνικό τρόπο, τα ενεργά συστατικά του αντηλιακού διαλύονται σε υψηλή θερμότητα. Το να το αφήσετε στο αυτοκίνητο μια ζεστή μέρα θα μπορούσε να μειώσει την αποτελεσματικότητά του. Επιπλέον, η θερμότητα θα μπορούσε να προκαλέσει την έκρηξη, αφήνοντάς σας με ένα καυτό χάος.

Μπουκάλια νερού
Παρόλο που η έρευνα είναι κάπως ασαφής, οι μελέτες έχουν συνδέσει τα BPA και τις φθαλικές ενώσεις, τις χημικές ουσίες που βρίσκονται σε πλαστικά μπουκάλια νερού, με τις συνθήκες υγείας όπως ο καρκίνος και οι καρδιακές παθήσεις. Αφήνοντας ένα μπουκάλι στον ήλιο και να ζεσταθεί μπορεί να προκαλέσει την έκπλυση αυτών των χημικών ουσιών στο νερό. Επιπλέον, αν το μπουκάλι βρίσκεται για λίγο στον ήλιο, θα μπορούσε να αρχίσει να φιλοξενεί μικροοργανισμούς.

Τσάντα
Αφήνοντας ένα πορτοφόλι ή μια τσάντα στο αυτοκίνητό σας αμέσως το καθιστά στόχο για τους κλέφτες, ακόμα κι αν έχετε κλειδώσει τις πόρτες σας ή έχετε βγάλει τα τιμαλφή από την τσάντα σας. “Δεν έχει σημασία αν ο συναγερμός είναι ενεργοποιημένος”, λέει η Velasquez. “Είναι ελκυστικό και πρόκειται να το αρπάξει”.

Γυαλιά
Επωφεληθείτε από το διαμέρισμα των γυαλιών ηλίου του αυτοκινήτου σας κατά την οδήγηση, αλλά μην τα αφήνετε εκεί αφού φτάσετε στον προορισμό σας. Η θερμότητα μπορεί να στρέψει τα πλαστικά πλαίσια και να κάνει τα μεταλλικά πολύ ζεστά για να φορέσουν. Αφήνοντας τα γυαλιά ή τα γυαλιά σας στο ταμπλό είναι ακόμα χειρότερο επειδή το παρμπρίζ θα μπορούσε να προσελκύσει το φως του ήλιου σαν μεγεθυντικό φακό, δήλωσε η εκπρόσωπος της Αμερικανικής Οπττομετρικής Ένωσης Susan Thomas.

Διαβατήριο
Ποτέ μην αφήνετε ένα διαβατήριο στο αυτοκίνητο ενώ ταξιδεύετε, ακόμα κι αν φαίνεται ότι είναι πολύ ογκώδες για να μεταφερθεί. Η κλοπή ταυτότητας είναι ακόμα πιο εύκολη με διαβατήριο παρά με άδεια οδήγησης, λέει η Velasquez.