GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Γ. Στογιαννίδης, Χ. Ούτση και ΣΥΡΙΖΑ απαντούν στη ΝΟΔΕ Ξάνθης

Γ. Στογιαννίδης, Χ. Ούτση και ΣΥΡΙΖΑ απαντούν στη ΝΟΔΕ Ξάνθης.


Γ. Στογιαννίδης, Χ. Ούτση και ΣΥΡΙΖΑ απαντούν στη ΝΟΔΕ Ξάνθης.

Κληθείς να πάρει θέση για την τελευταία ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΟΔΕ Ξάνθης, μέσα από την οποία κατηγορεί στελέχη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ στο θέμα της κατανομής και διάθεσης ξυλείας που με βάση την ισχύουσα νομοθεσία δικαιούνται οι κάτοικοι του ορεινού όγκου Ξάνθης, κάνοντας μάλιστα λόγο για εμπαιγμό στους χαλεπούς καιρούς της οικονομικής κρίσης, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, κύριος Γρηγόρης Στογιαννίδης ξεκαθαρίζει πως, σε ότι αφορά τουλάχιστον τους τρεις βουλευτές, αυτοί αποδεικνύουν με πράξεις πως, μόνον αδιάφοροι δεν είναι στο πρόβλημα που υπάρχει.

Αναλυτικότερα, ενημερώνει ο ίδιος, μετά από παρεμβάσεις των βουλευτών Ξάνθης αυξήθηκαν τα χρήματα για τα Δασαρχεία Ξάνθης και Σταυρούπολης, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του ορεινού όγκου να πάρουν μεγαλύτερη ποσότητα σε ξυλεία από αυτήν που αρχικά προβλεπόταν. Ενώ, για να ενισχυθούν περισσότερο οι κάτοικοι του Δήμου Μύκης, τους δόθηκε η δυνατότητα για είκοσι ημέρες, κάτω από την εποπτεία πάντοτε υπαλλήλων του Δασαρχείου και με σεβασμό προς το περιβάλλον, να μαζεύουν ξερά ξύλα μέσα στο δάσος, προκειμένου να καλύψουν τις, ομολογουμένως, αυξημένες ανάγκες τους, για τους δύσκολους μήνες του Χειμώνα.

Παράλληλα, όπως αποκλειστικά αναφέρει, με την ευκαιρία, ο κ. Γ. Στογιαννίδης στην εφημερίδα μας, έχει υποβάλει αίτημα προς το υπουργείο οικονομικών, το οποίο αναμένεται να δημοσιοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, ώστε ο νομός Ξάνθης να ενταχθεί στη Ζώνη Α, όπως ο νομός Δράμας, που σημαίνει ότι, εάν γίνει αποδεκτό, οι δικαιούχοι για το επίδομα θέρμανσης στην περιοχή θα παίρνουν περισσότερα χρήματα.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Ξάνθης για το θέμα της κατανομής διάθεσης και κατανομής ξυλείας στους κατοίκους του ορεινού όγκου η κα Χρύσα Ούτση, -μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής των ΑΝΕΛ, αν και παραδέχεται ότι, όντως υπάρχει πρόβλημα, ωστόσο επισημαίνει ότι, αυτό είναι χρόνιο και όχι σημερινό, αφού ανέκαθεν υπήρχε απόκλιση στα χωρικά όσον αφορά τον πρώην Δήμο Σταυρούπολη και το γειτονικό Δήμο Παρανεστίου. Τώρα, βέβαια, δεν υπάρχουν τα χωρικά, αλλά σύμφωνα με αυτά που επικαλείται το Δασαρχείο, αιτία για την υπάρχουσα κατάσταση είναι ο προϋπολογισμός, δηλαδή η έλλειψη χρημάτων. Αυτός άλλωστε είναι ο λόγος, όπως συνεχίζει, για τον οποίο δόθηκε η σχετική άδεια, ώστε οι κάτοικοι της περιοχής να μπορούν να μαζεύουν ξερά ξύλα με την διευκρίνιση πάντοτε ότι, απαγορεύεται να τα κόβουν, προκειμένου να ενισχυθούν σε ξυλεία.

Παράλληλα, η ίδια σημειώνει πως θα πρέπει και ο Δήμος να μεριμνήσει από τη νέα χρονιά, προβαίνοντας στις απαραίτητες ενέργειες, γιατί είναι υπηρεσιακό το θέμα, ώστε να καταγραφούν οι αυξημένες ανάγκες της περιοχής και να υπάρξει συνακόλουθα η σχετική πρόβλεψη στον επόμενο προϋπολογισμό.

Για το θέμα ανακοίνωση εξέδωσε εχθές το μεσημέρι και ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης:

Ξύλα πέτρες
Για άλλη μια φορά η ΝΟΔΕ Ξάνθης, αποσβολωμένη προφανώς από τα τελευταία σημαντικά αντίμετρα που παίρνει η κυβέρνηση και τα θετικά βήματα της οικονομίας,
  • την κατάργηση του επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες και τους αγρότες,
  • τη μη περικοπή των συντάξεων που τόσο επιθυμούσε,
  • το κοινωνικό μέρισμα και η 13 σύνταξη που θα δοθεί σε λίγες ημέρες,
  • τις σημαντικές μειώσεις κατά 33% των εισφορών για όλους τους επαγγελματίες,
  • τη μείωση της ανεργίας κατά 8%,
  • τη δημιουργία 300.000 νέων θέσεων εργασίας,
  • τις νέες ΣΣΕ που κατάργησαν
  • την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου
  • το σημαντικό πλεόνασμα του ΕΦΚΑ ….

βρίσκεται σε πανικό.

Η ΝΔ, ως αξιωματική αντιπολίτευση, οφείλει να βρίσκεται στη βουλή και όχι στις λαϊκές αγορές, όταν ψηφίζονται σημαντικά πράγματα για την κοινωνία.

Η Ελλάδα σήμερα δυνατή, χωρίς μνημόνια αποφασίζει μόνη και επιστρέφει στον λαό αυτό που τους στέρησε ο «χειμώνας» που επέβαλαν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Εσείς ασχοληθείτε με… ξύλα πέτρες.