GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Οι πιο αδικημένοι της Ευρωζώνης είναι οι Έλληνες αγρότες, καταγγέλλει ο Πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» Δήμου Τοπείρου

Κάνει λόγο για δύο μέτρα και δύο σταθμά εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Κάνει λόγο για δύο μέτρα και δύο σταθμά εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

-Αντιδράσεις του αγροτικού κόσμου της Θράκης για την απαγόρευση που υπάρχει στην αγορά φυτοφαρμάκων από τη Βουλγαρία.
Κώστας Δαλάτσης:

«Είναι τα ίδια ακριβώς φυτοφάρμακα με αυτά που αγοράζουμε στην Ελλάδα, αλλά σε πολύ χαμηλότερη τιμή»

Οι πιο αδικημένοι της Ευρωζώνης είναι οι Έλληνες αγρότες, σύμφωνα με αυτά που αναφέρει, στην εφημερίδα μας, ο κ. Κώστας Δαλάτσης, Πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» Δήμου Τοπείρου, καθώς, όπως επισημαίνει, δεν τυγχάνουν της ίδιας μεταχείρισης από πλευράς κράτους με τους συναδέλφους τους, οι οποίοι κατοικούν στα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ΚΑΠ (Κοινή Αγροτική Πολιτική), τονίζει ο κ. Κ. Δαλάτσης, δεν υπάρχει, όσον αφορά τον Έλληνα αγρότη, που καλείται να καταβάλει μεγαλύτερους φόρους στο κράτος και επιβαρύνεται με περισσότερα λειτουργικά έξοδα, μεταξύ των οποίων το αυξημένο κόστος για το πετρέλαιο κίνησης, σε σχέση με αυτά που καταβάλλουν οι αγρότες άλλων χωρών της Ευρώπης στα δικά τους κράτη, κάνοντας λόγο μάλιστα για «δύο μέτρα και δύο σταθμά» εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Οι Έλληνες αγρότες υφίστανται έναν αθέμιτο ανταγωνισμό από τους συναδέλφους τους στην υπόλοιπη Ευρώπη, αφού επιβαρύνονται με πολύ μεγαλύτερα ποσά από τους τελευταίους σε ότι αφορά τη φορολογία αλλά και τα λειτουργικά τους έξοδα. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι, τα εγχώρια προϊόντα που βλέπουμε σε πολλά σούπερ μάρκετ είναι ακριβότερα σε σχέση με τα εισαγόμενα, αφού το κόστος της παραγωγής στην Ελλάδα είναι πολύ πιο αυξημένο. Με αυτό τον τρόπο όμως, ο Έλληνας καταναλωτής προτιμά τα εισαγόμενα προϊόντα αντί για τα ελληνικά, λόγω της χαμηλότερης τιμής τους. Είναι μεγάλη αδικία αυτό που γίνεται και είναι εις βάρος μας…» σχολιάζει, με νόημα, ο ίδιος.

Παράλληλα, όπως συνεχίζει, ενώ επιτρέπεται η ελεύθερη διακίνηση διάφορων προϊόντων από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα Έλληνες πολίτες και επαγγελματίες να προμηθεύονται εμπορεύματα που τους ενδιαφέρουν σε χαμηλότερη τιμή από τη γειτονική χώρα, δεν μπορούν, λόγω απαγόρευσης που υπάρχει και τιμωρείται με τσουχτερά πρόστιμα, να προμηθεύονται φυτοφάρμακα από τη Βουλγαρία οι αγρότες, τα οποία, αν και ίδια με αυτά που αγοράζουν στη χώρα μας, είναι σαφώς πολύ πιο φθηνά.

«Να διευκρινίσουμε ότι, παράνομη θεωρείται η διαδικασία εισαγωγής των φυτοφαρμάκων από τη Βουλγαρία και όχι αυτά καθαυτά τα φυτοφάρμακα. Πρόκειται για τα ίδια ακριβώς φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούμε και στη χώρα μας, αλλά αναγκαζόμαστε να τα αγοράζουμε σε ακριβότερες τιμές. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί, ενώ ελεύθερα και μάλιστα χωρίς κανέναν έλεγχο έρχονται στην Ελλάδα διάφορα προϊόντα, τρόφιμα, ρούχα, παπούτσια και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, απαγορεύονται τα φυτοφάρμακα, που είναι της ίδιας εταιρείας με αυτά που αγοράζουμε εδώ, απλώς σε πολύ υψηλότερη τιμή. Και αυτό είναι μία ακόμη αδικία για τον αγροτικό κόσμο της χώρας, γιατί αγοράζουμε ακριβότερα τα φυτοφάρμακα, κατά 30%, σε σχέση με τους αγρότες άλλων Ευρωπαϊκών χωρών. Είναι κάτι που θα έπρεπε να αλλάξει…» όπως καταλήγει ο ίδιος.