GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Η 106η Επέτειος των Ελευθερίων της νήσου Σαμοθράκης

Την 19η Οκτωβρίου η Σαμοθράκη εορτάζει την επέτειο της απελευθερώσεως του νησιού που συνετελέσθη το 1912, όταν τρία θωρηκτά του ελληνι...


Την 19η Οκτωβρίου η Σαμοθράκη εορτάζει την επέτειο της απελευθερώσεως του νησιού που συνετελέσθη το 1912, όταν τρία θωρηκτά του ελληνικού στόλου αγκυροβόλησαν ανοιχτά του όρμου της Καμαριώτισσας και ένα άγημα πεζοναυτών αποβιβάστηκε στο νησί, με τους Σαμόθρακες κατοίκους να τους υποδέχονται ψάλλοντας αναστάσιμους ύμνους.

Η 106η επέτειος αυτής της ημέρας εορτάσθηκε και φέτος πανηγυρικά την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου με την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Χώρας και την επίσημη Δοξολογία χοροστατούντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου.

Την Ελληνική Κυβέρνηση εξεπροσώπησε ο κ. Διονύσιος Τεμπονέρας, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενώ την στρατιωτική ηγεσία ο Διοικητής ΑΣΔΕΝ, Αντιστράτηγος Νικόλαος Μανωλάκος. Παρέστησαν, επίσης, οι αρχές του νησιού, οι βουλευτές κ.κ. Δημοσχάκης και Ρίζος, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Πέτροβιτς και άλλοι εκπρόσωποι των αρχών. Τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε η δημοτική σύμβουλος κ. Ευαγγελία Βάβουρα.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώον της Χώρας, κατάθεση στεφάνων και η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.