GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Μεγάλη η ανταπόκριση των φορέων στην πρόσκληση για το LEADER Ροδόπης- Ξάνθης

19 Οκτωβρίου λήγει η προθεσμία για την υποβολή συμμετοχής από τους ενδιαφερόμενους.


19 Οκτωβρίου λήγει η προθεσμία για την υποβολή συμμετοχής από τους ενδιαφερόμενους.

Μεγάλη η ανταπόκριση των φορέων στην πρόσκληση για το LEADER Ροδόπης- Ξάνθης.

-Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον αναμένεται όσον αφορά την πρόσκληση για τους ιδιώτες.

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον από τους φορείς για την πρώτη πρόσκληση του LEADER Ροδόπης – Ξάνθης με καταληκτική προθεσμία υποβολής συμμετοχής τη 19η Οκτωβρίου. Βέβαια, το κονδύλι είναι συγκεκριμένο και θα μοιραστεί αναλογικά στους δικαιούχους. Το κονδύλι ανέρχεται τα 1.570.000 ευρώ και αφορά παρεμβάσεις Δημοσίου χαρακτήρα που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών αλλά και της τοπικής οικονομίας. Ειδικότερα, η πρόσκληση απευθύνεται στους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού και Φορείς Δημοσίου Τομέα, Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, Πανεπιστήμια, και άλλους τοπικούς δημόσιους Φορείς.

Πολλοί φορείς έχουν ήδη υποβάλλει τις προτάσεις τους, ενώ άλλοι αναμένεται να τις υποβάλλουν μέχρι να λήξουν οι προβλεπόμενες ημερομηνίες, ώστε αυτές στη συνέχεια να αξιολογηθούν, αφού βέβαια έχουν κατατεθεί και όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Όπως αναφέρουν παράγοντες του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ξάνθης, είναι λογικό μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που είχε να βγει το πρόγραμμα LEADER να υπάρχει ισχυρό ενδιαφέρον.

Από την άλλη, δεν έχει βγει ακόμη η δεύτερη πρόσκληση του προγράμματος LEADER, η οποία αφορά ιδιώτες και όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, το ενδιαφέρον θα είναι ακόμη μεγαλύτερο. Πάντως, υπάρχει αισιοδοξία ότι, η σχετική πρόσκληση θα «ανοίξει» αρκετά σύντομα, πιθανότατα και μέσα στον επόμενο μήνα. Για λόγους που αφορούν καθαρά το αρμόδιο υπουργείο και όχι την Αναπτυξιακή Ροδόπης, υπάρχει καθυστέρηση για το πρόγραμμα του LEADER σε ότι αφορά την ιδιωτική δράση.