GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πού βρίσκονται οι διαχειριστές των κακώς κειμένων σε αυτήν την πόλη, για την ομορφιά της οποίας βαυκαλίζονται οι άρχοντές της.

Η Ξάνθη «νοσεί» και μάλιστα αρκετά σοβαρά! Αντί να βαδίζει μπροστά οπισθοδρομεί ή παραμένει εντός και επί τα αυτά, όσον αφορά στις κακ...


Η Ξάνθη «νοσεί» και μάλιστα αρκετά σοβαρά! Αντί να βαδίζει μπροστά οπισθοδρομεί ή παραμένει εντός και επί τα αυτά, όσον αφορά στις κακοτεχνίες, στις παρανομίες και στις κακογουστιές, οι οποίες υπάρχουν και αυξάνονται δίχως μέτρο και λογισμό.

Αν ρωτήσει κάποιος δημότης τους ιθύνοντες η πιθανή απάντηση να είναι πως δεν υπάρχουν χρήματα αλλά και πως δεν υπάρχει προσωπικό. Το τελευταίο φυσικά αφορά την καθαριότητα.

Θα αναφερθώ κατά πρώτον στο «ρεκτιφιέ» της οδού Υπιάτρου Τριανταφυλλίδη, την εκ νέου ασφαλτόστρωσή της και με αναφορά σε ένα στοιχείο του βιογραφικού της, που έγινε πλέον παρελθόν. Επιτέλους εξαφανίστηκαν οι κούρμπες, οι λακκούβες, τα σκασίματα και την καθιστούσαν το Νο1 του χειρότερου δρόμου της Ξάνθης. Φυσικά αυτό είναι το συμπέρασμα των οδηγών ιδιωτικών αυτοκινήτων, των επαγγελματιών οδηγών ταξί και των κατοίκων, οι οποίοι ταλαιπωρούνταν καθημερινά ακόμη κι αν λόγω ανορθόδοξων πεζοδρομίων χρησιμοποιούσαν τον δρόμο για να πάνε οπουδήποτε. Ο λόγος ήταν και παραμένει ίδιος δίχως να παρέμβει κανείς από αυτούς που είναι αρμόδιοι!

Τα πεζοδρόμια εκατέρωθεν του δρόμου παραπέμπουν… σε λόφους της Σαχάρας μετά από αμμοθύελλα. Ο κάθε εργολάβος έκανε ότι τον βόλευε, αφού ως φαίνεται δεν υπήρχαν «όροι» στην κατασκευή τους. Δηλαδή τα πεζοδρόμια είναι βατά μόνο για τα αυτοκίνητα των ιδιοκτητών που κατοικούν στις πολυκατοικίες.

Φυσικά οι ράμπες ανάβασης προς τους λόφους (της αριστερής πλευράς του δρόμου κυρίως) αλλά και στην δεξιά ξηλώθηκαν, ώστε να μπει η άσφαλτος και τις άφησαν να τις επανακατασκευάσουν οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων που θέλουν να έχουν πρόσβαση στις πυλωτές τους με αποτέλεσμα να μην αφήνουν κενά μεταξύ τους, ώστε να μπορεί κάποιος να κατέβει στον δρόμο για να περάσει απέναντι. Τόση αυθαιρεσία πια έναντι όλων των δημοτών καταντάει πρόκληση, που αναρωτιούνται «τις πταίει;». Πού βρίσκονται οι διαχειριστές των κακώς κειμένων σε αυτήν την πόλη, για την ομορφιά της οποίας βαυκαλίζονται οι άρχοντές της; Είναι μια «πληγή» που έχει προεκτάσεις και σε άλλους τομείς αυθαιρεσίας που οι αρμόδιοι «σφυρίζουν» αδιάφορα, κοινώς δεν καταλαβαίνουν τίποτα!

Βεράντες που μεταμορφώνονται σε γυάλινα δωμάτια, κεραμίδια πάνω από μπαλκόνια, ύψος πολυκατοικιών (αυτό ίσως είναι νόμιμο) που καλύπτουν την πανέμορφη θέα, που εκ φύσεως με την βοήθεια του Πλάστη έχει δοθεί στην πόλη και την καλύπτει η «σιωπή των… ιχθύων» δυστυχώς.

Πώς λοιπόν να μην είναι νοσηρή η πόλη της Ξάνθης, που έστω κι αν αναρρώνει με το «καρναβάλι» και τις «γιορτές της παλιάς πόλης» εν τούτοις επανέρχεται στα δεδομένα του «άοσμου», «άγευστου» και «ξινού» χαρακτήρα που ακυρώνει όλες τις τυχόν υγιείς και νόμιμες παρεμβάσεις. Αλήθεια υπάρχουν κάτι τέτοιες;