GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


«Ζεσταίνεται» η αγορά σχολικών ειδών στην Ξάνθη

Από τη Δευτέρα και για μια περίπου εβδομάδα, αναμένεται να κορυφωθεί η καταναλωτική κίνηση.


Από τη Δευτέρα και για μια περίπου εβδομάδα, αναμένεται να κορυφωθεί η καταναλωτική κίνηση.

«Ζεσταίνεται» η αγορά σχολικών ειδών στην Ξάνθη

-Έμφαση στην ποιότητα δίνουν οι γονείς, προκειμένου να γλιτώσουν από περιττά έξοδα για τα επόμενα χρόνια, όσον αφορά την αγορά της σχολικής τσάντας

Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης:
«Είναι ο μήνας του παιδιού. Οι περισσότερες αγορές αφορούν συγκεκριμένα καταστήματα που αφορούν το παιδί, ενόψει έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς…»

Άρχισε να «ζεσταίνεται» σταδιακά η αγορά σχολικών ειδών, καθώς και ο κλάδος ένδυσης- υπόδησης για το παιδί, λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η νέα σχολική χρονικά στην Ξάνθης, για να κορυφωθεί την επόμενη εβδομάδα, καθώς από την Τρίτη, 11 του μηνός, ανοίγουν τα σχολεία με τον καθιερωμένο αγιασμό.

Είναι η περίοδος που οι περισσότεροι γονείς, έχοντας αφήσει στην άκρη τις δικές τους ανάγκες, ξεκίνησαν έρευνα αγοράς, προκειμένου να τσεκάρουν τις τιμές στα είδη που θα χρειαστούν τα παιδιά τους, στο πλαίσιο της νέας σχολικής χρονιάς. Οι περισσότεροι, έχουν ήδη προμηθευτεί σχολικές τσάντες με βασικότερο γνώμονα πάντοτε, όπως αναφέρουν παράγοντες της τοπικής αγοράς, την ποιότητα του προϊόντος, προκειμένου αυτό να κρατήσει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να τους γλιτώσει από περιττά έξοδα τα επόμενα δύο – τρία χρόνια.

Βέβαια, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, το άνοιγμα των σχολείων θα συνοδευτεί με την περιβόητη λίστα σχολικών πραγμάτων, που θα κληθεί ο κάθε γονιός να καλύψει με δικά του έξοδα. Κάθε χρόνο, οι δάσκαλοι δίνουν στους μαθητές λίστες με λογής σχολικά αντικείμενα που πρέπει να αγοράσουν οι γονείς, γεγονός το οποίο στην πράξη σημαίνει μεγαλύτερο τζίρο για τα καταστήματα που τα εμπορεύονται.

Αναφορές από τον Εμπορικό Σύλλογο Ξάνθης κάνουν λόγο για κίνηση σε συγκεκριμένα καταστήματα της τοπικής αγοράς που έχουν σχέση με το παιδί, αφού όπως υπογραμμίζουν είναι ο μήνας του παιδιού λόγω του σχολείου. Γενικά, όσο μπαίνουμε στο Φθινόπωρο οι γονείς κάνουν αγορές για τα παιδιά τους, κάτι βέβαια που φαίνεται από την κίνηση που υπάρχει στα καταστήματα παιδικών ενδυμάτων. Φορμούλες, παντελόνια, αλλά και πιο ζεστά ρούχα για το παιδί ενδιαφέρουν τον καταναλωτή για την τρέχουσα χρονική περίοδο. Μπορεί να υπάρχει επιδεινούμενη οικονομική κρίση στη χώρα εδώ και δέκα χρόνια, ο Έλληνας ωστόσο φροντίζει, αν και με μέτρο, να καλύπτει τις ανάγκες των παιδιών του, αφήνοντας στην άκρη τις δικές του ανάγκες. Από την ερχόμενη Δευτέρα, αναμένεται μεγαλύτερη κίνηση σε συγκεκριμένα καταστήματα της αγοράς, επισημαίνεται από τον Εμπορικό Σύλλογο Ξάνθης.

Γενικά όμως, για την χρονική περίοδο που διανύουμε τα πράγματα είναι πεσμένα στην αγορά, λόγω και της έναρξης των Γιορτών Παλιάς Πόλης, αφού όλο το ενδιαφέρον μεταφέρεται στον παραδοσιακό οικισμό. Ενώ, ο ξένος κόσμος που έρχεται στην περιοχή για τις εκδηλώσεις, δεν ενδιαφέρεται να κάνει ψώνια, παρά μόνο να περάσει καλά, να φάει και να πιεί. Από την άλλη, σύμφωνα με τις ίδιες επισημάνσεις από τον εμπορικό μας σύλλογο, τα καταστήματα της Ξάνθης συνεχίζουν με καλές τιμές σε πολλά από τα αγαθά τους, προσφέροντας στον καταναλωτή ποιότητα και καλή τιμή όσον αφορά τις αγορές του.