GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Μετά από ένα δύσκολο Καλοκαίρι… «Ανάσα» για τα ξενοδοχεία του νομού οι Γιορτές Παλιάς Πόλης

«Ανάσα» για τα ξενοδοχεία του νομού.


«Ανάσα» για τα ξενοδοχεία του νομού.

οι Γιορτές Παλιάς Πόλης
-Η υποχώρηση της τουρκικής λίρας επηρεάζει αρνητικά την επισκεψιμότητα της περιοχής

Απόστολος Αγκόρτσας:

«Θα γεμίσουν όλα τα ξενοδοχεία το Σάββατο. Μεσοβδόμαδα η κάλυψη θα φτάσει το 20% με 30%…»
«Τονωτική ένεση» για την τοπική οικονομία της Ξάνθης αποτελούν οι Γιορτές Παλιάς Πόλης που επίσημα ξεκινάνε σήμερα, 1 Σεπτεμβρίου 2018 και θα διαρκέσουν μέχρι το επόμενο Σάββατο, 8 του μηνός. Πλήθος κόσμου αναμένεται για άλλη μια χρονιά να πλαισιώσει τις εκδηλώσεις των γιορτών, καθώς αποτελούν ένα γνωστό θεσμό της περιοχής που, αν μη τι άλλο, ωφελεί πολλές επιχειρήσεις και επαγγελματίες, όπως τον κλάδο της εστίασης αλλά και τις ξενοδοχειακές μονάδες.

Όπως αναφέρει για το θέμα ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θράκης, κ. Απόστολος Αγκόρτσας, τα ξενοδοχεία του νομού θα γεμίσουν το Σάββατο, ενώ μεσοβδόμαδα η ξενοδοχειακή κάλυψη θα φτάσει το 25% με 30%, κάτι βέβαια που μετά από ένα «δύσκολο» Καλοκαίρι και δη τους υποτονικούς μήνες Ιούνιο – Ιούλιο, κρίνεται ως μια «ανάσα» για τους επαγγελματίες του κλάδου, αν και όπως ο ίδιος σπεύδει να συμπληρώσει, «Κάθε πέρσι και καλύτερα…».

Αναλυτικότερα, εξηγεί ο κ. Α. Αγκόρτσας η πτώση που καταγράφεται το τελευταίο χρονικό διάστημα στην τουρκική λίρα έχει επηρεάσει σημαντικά και την τοπική οικονομία της ευρύτερης περιοχής, αφού έχει ανοίξει η αγορά της γειτονικής χώρας, με αποτέλεσμα χιλιάδες Έλληνες, κυρίως κάτοικοι γειτονικών νομών, αλλά και πολίτες γειτονικών μας χωρών, να επιλέγουν για τις διακοπές και τα ψώνια τους την Τουρκία. Έτσι, ακόμη και στο πλαίσιο των φετινών Γιορτών Παλιάς Πόλης, υπάρχει πτώση σε σχέση με πέρσι όσον αφορά τους επισκέπτες που αναμένεται να επισκεφτούν την Ξάνθη για τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις, αφού πολλοί είναι αυτοί που έχουν επιλέξει να επισκεφτούν τη γειτονική χώρα, γεγονός που μαρτυρά η πληρότητα στις ξενοδοχειακές μονάδες της Αττάλειας, η οποία ενώ πέρσι άγγιζε μόλις το 20%, φέτος λόγω της συνεχούς υποχώρησης της τουρκικής λίρας, αγγίζει το 100% (overbooking) στις κρατήσεις.

Μάλιστα, όπως ο τελευταίος προειδοποιεί, οι επιπτώσεις για την οικονομία μας θα είναι πιο αισθητές του χρόνου το Καλοκαίρι, εάν βέβαια δεν αλλάξει κάτι στην υφιστάμενη κατάσταση όσον αφορά το τουριστικό κομμάτι, δηλαδή φόρο ΦΠΑ στην εστίαση, φόρο διαμονής, φόρο καυσίμων, καθώς οι γειτονικές σε εμάς χώρες είναι πολύ πιο οικονομικές για τους ενδιαφερόμενους τουρίστες, Έλληνες και ξένους, που θέλουν να πάνε φθηνές διακοπές.