GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Aνταλλαγή πυρών στο Πέπλο Έβρου, σύλληψη Τούρκου στρατιωτικού απο Έλληνες

Για ανταλλαγή πυρών στην περιοχή του Πέπλου Έβρου μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων, κάνουν λόγο πληροφορίες που μεταδίδει η ενημερωτική ιστοσε...

Για ανταλλαγή πυρών στην περιοχή του Πέπλου Έβρου μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων, κάνουν λόγο πληροφορίες που μεταδίδει η ενημερωτική ιστοσελίδα thrakinea.gr.

Το περιστατικό έγινε σήμερα το πρωί και άμεσα σήμανε συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχει σύλληψη Τούρκου στρατιωτικού στην περιοχή του Πέπλου με όλον τον οπλισμό του.

Το protothema.gr επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΓΕΣ ο οποίος δήλωσε ότι δεν πρόκειται για σοβαρό περιστατικό και παρέπεμψε σε ενημέρωση που θα γίνει από το υπουργείο Αμυνας.

ΠΗΓΗ: https://www.protothema.gr

Πληροφορίες για σύλληψη τούρκου στρατιωτικού με οπλισμό στον Εβρο Αυξημένη κινητικότητα του Στρατού στα σύνορα. Ρεπορτάζ σε εξέλιξη Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβριου 2018, 14:46 facebook twitter - email Για σύλληψη τούρκου στρατιωτικού στον Εβρο, σε περιοχή του Δ’ Σώματος Στρατού, κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα, κάνουν λόγο πληροφορίες, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα. Τοπικά μέσα, επικαλούμενα σχετικές μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, αναφέρουν ότι παρατηρείται έντονη στρατιωτική κινητικότητα από το Τμήμα Χρονικής Ετοιμότητας (ΤΧΕ). Πηγή: Protagon.gr

Τι λέει και το Zougla.gr για το ίδιο επεισόδιο-Συνελήφθησαν Τούρκοι στρατιωτικοί στον Έβρο

Δύο Τούρκοι στρατιωτικοί, ένας λοχίας και ένας στρατιώτης συνελήφθησαν από ελληνική περίπολο στην περιοχή Πυκνό του χωριού Πέπλο, στις Φερές Έβρου.

Σύμφωνα με τις πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, επρόκειτο για περίπολο πέντε στρατιωτών η οποία για άγνωστους λόγους βρέθηκε σε ελληνικό έδαφος.

To zougla.gr επικοινώνησε με το Γενικό Επιτελείο Στρατού που προς το παρόν αρνήθηκε να σχολιάσει εκτενώς το θέμα.

Η αμυντική ιστοσελίδα armyvoice.gr, κάνει λόγο για πυροβολισμούς αν αναφέρει ότι γίνονται διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για την επιστροφή του. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, αναμένεται να γίνει παράδοση του Τούρκου τις επόμενες ώρες.

Κατά σύμπτωση η σύλληψη του λοχία έγινε στον περίβολο μίας καλύβας όπου παλαιότερα είχε πραγματοποιηθεί ρεπορτάζ του zougla.gr με τίτλο Οι τελευταίοι των Ακριτών

Σημειώνεται ότι ακριβώς στο ίδιο σημείο το 1986 είχε διαδραματιστεί μεθοριακό επεισόδιο μεταξύ ελληνικών και τουρκικών δυνάμεων το οποίο εξελίχθηκε σε μάχη με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο Έλληνας στρατιώτης Ζήσης Καραγιώργος και μεγάλος αλλά άγνωστος αριθμός Τούρκων στρατιωτών.