GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Eπίσκεψη στο Δημαρχείο Σαμοθράκης αντιπροσωπείας του δήμου Le Plessis Robinson του Παρισιού

Το Σάββατο 25 Αυγούστου 2018 επισκέφθηκε το Δημαρχείο ολιγομελής αντιπροσωπεία του δήμου Le Plessis Robinson αποτελούμενη από τον βουλ...


Το Σάββατο 25 Αυγούστου 2018 επισκέφθηκε το Δημαρχείο ολιγομελής αντιπροσωπεία του δήμου Le Plessis Robinson αποτελούμενη από τον βουλευτή και τ. Δήμαρχο του δήμου κ.Philippe Pemezec , την αντιδήμαρχο κα Cοrinne Duguer, την κα Carine Pemezec σύμβουλο Περιφέρειας , την κα Γκιδίκα Τζένη Πρόεδρο του ιδρύματος La Fontaine και τον κ.Patrick Vartabedian σύμβουλο δημοσίων σχέσεων του La Fontaine .

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκε η θέση του δήμου Σαμοθράκης αναφορικά με το άγαλμα της Νίκης και το ζήτημα της επιστροφής της. Επίσης έγινε συζήτηση γύρω από ζητήματα σχεδιασμού και χρηματοδότησης, σχεδίων αστικής ανάπλασης.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον και από τις δυο πλευρές εκδηλώθηκε για την δημιουργία σχέσης μεταξύ των δύο δήμων στο μέλλον.


Ο δήμος Le Plessis Robinson 30.000 περίπου κατοίκων που ανήκει στην περιφέρεια του Παρισιού, αναπτύχθηκε εντυπωσιακά σε διάστημα τριών δεκαετιών εξαιτίας ενός σχεδιασμού κι όχι με τυχαίες και αποσπασματικές ενέργειες.

Στην συνάντηση αυτή εκτός από τον δήμαρχο συμμετείχαν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Π.Παπάς και ο αντιδήμαρχος κ. Χρ.Πρόξενος οι οποίοι ξενάγησαν την γαλλική αντιπροσωπεία κατά την ολιγόωρη παραμονή της στο νησί, στον αρχαιολογικό χώρο, στην Χώρα και την Καμαριώτισσα.

Οι Γάλλοι επίσημοι αναχώρησαν με την υπόσχεση ότι θα επισκεφτούν ξανά το νησί της Νίκης για να το γνωρίσουν καλύτερα.