GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης, μετά από το αίτημα 16 δημοτικών συμβούλων με θέμα: «Σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης σε έκτακτη συνεδρίαση και ένταξη θέματος στην ημερήσια διάταξη»

Στις 25 Ιουλίου 2018 ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:00 συνέρχεται σε τακτική συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης στο Δημαρχιακό Κατάστημ...


Στις 25 Ιουλίου 2018 ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:00 συνέρχεται σε τακτική συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης στο Δημαρχιακό Κατάστημα Ξάνθης και στην αίθουσα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου:

ΘΕΜΑ: Σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης σε έκτακτη συνεδρίαση και ένταξη θέματος στην ημερήσια διάταξη.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΡΕΜΣΙΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Το αίτημα των 16 δημοτικών συμβούλων αναφέρει τα ακόλουθα:

«Προς: κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης

ΑΙΤΗΜΑ

ΘΕΜΑ: Σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης σε έκτακτη συνεδρίαση. – Ένταξη θέματος στην ημερήσια διάταξη.


Την Κυριακή 15/7/2018 ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινωνία Δημοτών» και μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης κ. Ε. Φανουράκης δέχθηκε αναίτια επίθεση και γρονθοκοπήθηκε από το γιο του αντιδημάρχου κ. Θ. Ηλιάδη με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης και ο δράστης να συλληφθεί. Την άλλη ημέρα υπήρξαν καταδίκες αυτής της ενέργειας από τον κ. δήμαρχο, κόμματα και δημοτικές παρατάξεις. Με πολλούς τρόπους (ανακοινώσεις, επικοινωνία, προτροπές) ζητήθηκε από τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να προχωρήσουμε σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης με μοναδικό θέμα τη συζήτηση του γεγονότος της επίθεσης.

Επειδή μέχρι σήμερα δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη προς αυτή την κατεύθυνση ζητούμε, με το αίτημα που υποβάλλουμε, την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης σε έκτακτη συνεδρίαση με μοναδικό θέμα την καταδίκη της επίθεσης που δέχθηκε ο συνάδελφός μας. Σε περίπτωση τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ζητούμε την ένταξη του αιτήματός μας στην ημερήσια διάταξη.

Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει εκφράσει μέχρι σήμερα τη θέση του σχετικά με το γεγονός. Αυτή η συνεδρίαση αποτελεί τον μοναδικό τρόπο να εκφραστεί η ομόθυμη καταδίκη της ενέργειας και της χρήσης βίας. Παράλληλα, μια ομόφωνη, σαφής και στιβαρή απόφασή μας αποτελεί το ισχυρότερο μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας του Δημοτικού Συμβουλίου απέναντι σε όσους διέπονται από αντιλήψεις χρήσης της βίας στη θέση της αντιπαράθεσης επιχειρημάτων. Πρόκειται για υπεράσπιση της δημοκρατικής λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης και προστασίας των μελών του.

Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης
  1. Ανταμπούφης Νικόλαος του Ιωάννη
  2. Δημούδη Χρυσούλα του Κωνσταντίνου
  3. Καμαρίδης Ιπποκράτης του Δημητρίου
  4. Καρά Αχμέτ του Μουμίν
  5. Κυριακίδης Αλέξανδρος του Αλεξάνδρου
  6. Μούρκας Χρήστος του Αθανασίου
  7. Μπαντάκ Σιαμπάν του Χουσεΐν
  8. Μπεκήρ Ογλού Σουά
  9. Μυλωνάς Γεώργιος του Ανέστη
  10. Πυρνάρη Ειρήνη του Ιωάννη
  11. Ρεκάρης Μιχάλης Χρυσοβαλάντης του Χρήστου
  12. Τσαρεκτσή Τζενάν του Σαλή
  13. Τσιακίρογλου Σωτήριος του Νικολάου
  14. Τσεγγελίδης Ιωάννης του Κωνσταντίνου
  15. Τσέπελης Εμμανουήλ του Χρήστου
  16. Χαριτωνίδου Ειρήνη του Κωνσταντίνου