facebook

PRESS ROOM

Απάντηση Α. Δημοσχάκη στον Δ.Ρίζο για το Μακεδονικό


Καταλαβαίνω απόλυτα τον πανικό που βρίσκονται οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την επαίσχυντη συμφωνία για ‘ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ’ ΒΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ που επικυρώθηκε πριν από λίγες ημέρες στις Πρέσπες.

Ο Δ.Ρίζος ανήκει στους «πρόθυμους» του αλά κάρτ Κυβερνητικού Συνασπισμού και για να υπερασπιστεί τις τετελεσμένες συμφωνίες που έφερε ο Πρωθυπουργός του, επέλεξε να σχολιάσει την ομιλία μου στην Ολομέλεια της Βουλής, στις 15 Ιουνίου, στην πρόταση μομφής της Ν.Δ. για την Κυβέρνηση με αφορμή το Σκοπιανό.

Επέλεξε το ρόλο του σχολιαστή, καθώς το τελευταίο διάστημα πάσχει από το σύνδρομο της… αφωνίας, αφού δεν έχουμε ακούσει μέσα στην Ολομέλεια ξεκάθαρα τις θέσεις του για το Σκοπιανό. Και σε αυτόν όμως τον καθ’ υπόδειξη ρόλο του υπέπεσε σε σωρεία ανακριβειών.


Όπως η Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995 η οποία υπογράφηκε επί ΠΑΣΟΚ, του οποίου το μεγαλύτερο μέρος αποτελεί τον κορμό της παρούσας κυβέρνησης. Η Ν Δ είχε εκφράσει τότε ανοιχτά τις αντιρρήσεις της.

Σχολίασε αποσπασματικά και… ανορθόγραφα την ομιλία μου, αφαιρώντας τεχνηέντως τα όσα είπα πως η σημερινή Κυβέρνηση εκχώρησε την Μακεδονική Εθνότητα και Μακεδονική Γλώσσα.

Γι’ αυτά έχει να μας πει κάτι; Ποια είναι η θέση του ως Βορειοελλαδίτης πολιτικός; Αυτές οι εκχωρήσεις δεν αποτελούν τη ρίζα του αλυτρωτισμού των γειτόνων μας;
Μπορεί να μας πει πως αισθάνθηκε που ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων στην φιέστα των Πρεσπών απευθύνθηκε στους συμπατριώτες του, λέγοντάς τους «Μακεδόνες». Ούτε καν Βόρειους Μακεδόνες. Σκέτο Μακεδόνες… Που είναι η λέξη Severna Makedonja, στη συμφωνία, που με τόσο… καμάρι ανήγγειλε ο Πρωθυπουργός στο διάγγελμά του;

Έχει να σχολιάσει κάτι ο Δ.Ρίζος για την Επιτροπή που θα ελέγχει τα σχολικά βιβλία μας για τυχόν αλυτρωτικά στοιχεία που διδάσκονται τα παιδιά μας; Μπορεί να μας πληροφορήσει, καθώς απέφυγε επιμελώς να το κάνει ο ΥΠΕΞ, τι θεωρούν αλυτρωτικά στοιχεία οι γείτονές μας; Τους Μακεδονομάχους, τον Παύλο Μελά, τον Ίωνα Δραγούμη , τους Μακεδονικούς Πολέμους;

Και για να μην κουράζεται με την παρελθοντολογία θα τον ενημερώσω ότι η Ν Δ με συνέπεια έχει διατυπώσει τη θέση της. Εμείς θέλαμε μια συμφωνία πακέτο, που να περιλαμβάνει αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων, αφαίρεση κάθε αλυτρωτικού στοιχείου και μία ονομασία για όλες τις χρήσεις εντός και εκτός σκοπιανών συνόρων.

Ο Δ.Ρίζος προφανώς αισθάνεται ήσυχος με τη συνείδησή του για τη σημερινή συμφωνία της Κυβέρνησής του. Του συνιστώ, λοιπόν να κάνει δημόσιες ομιλίες σε όλο το Νομό για να δει και ζωντανά τις αντιδράσεις του κόσμου. Να διαπιστώσει πόση υπερηφάνεια νοιώθει η Εβρίτισσα και ο Εβρίτης για αυτή τη συμφωνία. Και μάλιστα να αισθανθεί και την αγωνία των Εβριτών μήπως και ανοίξει και θέμα Θράκης μετά τις εκλογές της Τουρκίας.

Φαίνεται ότι είναι τόσο υπερήφανος για τη συμφωνία που δεν σπατάλησε ούτε λέξη στην ανάρτησή του για να μας πείσει πόσο καλή είναι. Η αλήθεια είναι ότι τόση υπερηφάνεια δεν αντέχεται… Ούτε και από τους «πρόθυμους» που παραχωρούν τα πάντα στους Σκοπιανούς…


On Air Media Group

On Air Media Group

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.