GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Βοηθάει και ο καλός καιρός… Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις στην αγορά της Ξάνθης

Βοηθάει και ο καλός καιρός… Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις στην αγορά της Ξάνθης Ευθύμης Μίλκογλου...


Βοηθάει και ο καλός καιρός…
Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις στην αγορά της Ξάνθης

Ευθύμης Μίλκογλου:

«Ο κόσμος βγαίνει για να ψωνίσει και να κάνει έρευνα αγοράς. Ευελπιστούμε, τις επόμενες ημέρες να κορυφωθεί η καταναλωτική κίνηση…»

Αυξημένη είναι η κίνηση που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στην αγορά της Ξάνθης λόγω των ενδιάμεσων εαρινών εκπτώσεων (1-15 Μαΐου), αλλά και του καλού καιρού, όπως σημειώνει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, κ. Ευθύμης Μίλκογλου, που ευελπιστεί η καταναλωτική κίνηση να κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες.

Βέβαια, είναι γεγονός ότι, μικρά είναι τα ποσοστά έκπτωσης στα περισσότερα καταστήματα, αφού συνήθως δεν ξεπερνάνε το 20% με 30%. Ο κ. Ε. Μίλκογλου πάντως, απευθυνόμενος προς τους Ξανθιώτες καταναλωτές επισημαίνει πως, η περίοδος είναι κατάλληλη για αγορές, μιας και υπάρχουν μειώσεις στις τιμές, οι οποίες ωστόσο δεν αγγίζουν τα ποσοστά των κανονικών εκπτώσεων και απλώς εναπόκεινται στις δυνατότητες της κάθε επιχείρησης. 

Εξάλλου, συνεχίζει ο ίδιος, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αποτελούν κατεξοχήν το σύνολο της τοπικής αγοράς, προσφέρουν μειωμένες και δελεαστικές τιμές στους πελάτες τους σχεδόν όλο το χρόνο, για να μπορέσουν να παραμείνουν ανοιχτές στους χαλεπούς καιρούς της οικονομικής κρίσης.

«Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις ξεκίνησαν επισήμως την Τετάρτη, 2 του μηνός, λόγω της Πρωτομαγιάς που προηγήθηκε. 

Η αλήθεια είναι πως ο κόσμος βγαίνει τις τελευταίες ημέρες για να ψωνίσει, αλλά και για να κάνει έρευνα αγοράς. 

Ο καιρός είναι σύμμαχός μας τη δεδομένη χρονική περίοδο, καθώς ως γνωστόν η αγορά προϋποθέτει την καλή ψυχολογία του καταναλωτικού κοινού για να μπορέσει να κινηθεί. 

Ο καλός καιρός επιδρά θετικά στην ψυχολογία του κόσμου, κάτι βέβαια που διαπιστώνουμε τις τελευταίες ημέρες. 

Σε κάθε περίπτωση, τα πράγματα δεν είναι όπως πέρσι ή πρόπερσι. Κάθε χρόνο, διαπιστώνουμε ακόμη μεγαλύτερη πτώση στις πωλήσεις. Παρόλα αυτά, η αγορά δείχνει να κινείται. 

Δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, ελπίζουμε με τον καλύτερο τρόπο για τον εμπορικό κόσμο, που πραγματικά έχει ανάγκη τη στήριξη του κόσμου…» σχολιάζει, ενδεικτικά, ο κ. Ε. Μίλκογλου, καταλήγοντας ότι, «οι εκπτώσεις αυτές είναι ενδιάμεσες που σημαίνει πως, το ποσοστό της έκπτωσης εξαρτάται από τις δυνατότητες που έχει ο κάθε επιχειρηματίας. 

Δεν έχουμε μεγάλα ποσοστά έκπτωσης, 50% και 60% όπως στις κανονικές εκπτώσεις, εκτός και αν πρόκειται για εμπόρευμα από προηγούμενη σεζόν ή εμπόρευμα από στοκ…».