GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πώς να υποβάλετε ηλεκτρονικά αίτηση εγγραφής σε ΕΠΑ.Λ και ΓΕΛ… Οδηγίες από το υπουργείο Παιδείας

Πώς να υποβάλετε ηλεκτρονικά αίτηση εγγραφής σε ΕΠΑ.Λ και ΓΕΛ Οδηγίες από το υπουργείο Παιδείας Οδηγίες για την υποβολή της ηλ...


Πώς να υποβάλετε ηλεκτρονικά αίτηση εγγραφής σε ΕΠΑ.Λ και ΓΕΛ

Οδηγίες από το υπουργείο Παιδείας

Οδηγίες για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής-δήλωσης προτίμησης στα Επαγγελματικά λύκεια η στα Γενικά Λύκεια, έδωσε το υπουργείο Παιδείας.
Οι γονείς-κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/τριών ή οι ενήλικοι/κες μαθητές/τριες που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Ημερησίων και Εσπερινών ΕΠΑ.Λ για το
σχολικό έτος 2018-2019, υποβάλλουν Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής – Δήλωση Προτίμησης για τα ΕΠΑ.Λ., μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr, συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία, από τις 14 Μαΐου 2018 και ώρα 10:00 έως τις 31 Μαΐου 2018 και ώρα 14:00.

Για την είσοδο στην εφαρμογή e-eggrafes, είναι απαραίτητοι οι κωδικοί taxis.

Στην περίπτωση ανήλικων μαθητών/τριών ή ενήλικων προστατευόμενων μελών που δε διαθέτουν κωδικούς taxis, χρησιμοποιούνται οι κωδικοί taxis του κηδεμόνα που έχει καταχωρηθεί και στο ΠΣ myschool της σχολικής μονάδας, ή του κατά το νόμο υπευθύνου αντίστοιχα. Στην περίπτωση αυτή, απαιτείται αποδεικτικό έγγραφο δημόσιας αρχής για την ολοκλήρωση της εγγραφής τους στο σχολείο.
Στην περίπτωση ενήλικων μαθητών/τριών χρησιμοποιούνται οι προσωπικοί τους κωδικοί taxis. (Σε αυτή την περίπτωση οι ενήλικοι/ες μαθητές/τριες θα πρέπει να έχουν καταχωρηθεί ως κηδεμόνες στο ΠΣ myschool της σχολικής μονάδας).
Στην περίπτωση κατά την οποία οι αιτούντες/αιτούσες κηδεμόνες ή ενήλικοι/ες μαθητές/τριες δε διαθέτουν κωδικούς taxis, οφείλουν να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να τους αποκτήσουν έγκαιρα.

Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας Ηλεκτρονικής Δήλωσης Προτίμησης ο αιτούμενος – χρήστης της εφαρμογής e-εγγραφές θα πρέπει να ακολουθήσει τα βήματα που ακολουθούν, μετά το «Γενικό Χρονοδιάγραμμα Ηλεκτρονικών
Αιτήσεων Εγγραφής – Δηλώσεων Προτίμησης».