facebook

PRESS ROOM

Η ανακοίνωση Φανουράκη στο Δημοτικό Συμβούλιο και η επιχείρηση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, με στόχο φυσικά τον ίδιο, μιας και δεν σκύβει το κεφάλι στους κατά τα άλλα φίλους του.

Μια ανακοίνωση ανέγνωσε κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Μ. Φανουράκης, εκ μέρους της παράταξης στην οποία είναι επικεφαλής και αμέσως οι υποστηρικτές του Δημάρχου Ξάνθης έσπευσαν να αποπροσανατολίσουν, κατά τη συνήθη τακτική τους, την κοινή γνώμη, για να πλήξουν τον κατά τα άλλα φίλο τους, επειδή ασκεί σκληρή τακτική στην Διοίκηση του Δήμου.

Η ανακοίνωση αυτή, η οποία εκνεύρισε και τον Δήμαρχο Ξάνθης, είχε να κάνει σχέση με τη ΔΕΥΑ Ξάνθης, η οποία όπως υποστηρίζει ο Μ. Φανουράκης, με το κείμενο που ανέγνωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο και έστειλε στα ΜΜΕ, έχασε την ευκαιρία να συμμετάσχει σε προκήρυξη του ΑΣΕΠ για πρόσληψη επιστημόνων, επειδή δεν είχε προβεί σε τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, τη στιγμή που τροποποίηση κανονισμού έκαναν οι περισσότερες ΔΕΥΑ και Δήμου πριν αποστείλουν σχετικό αίτημα για προσλήψεις, ενώ η ΔΕΥΑ Ξάνθης έστειλε το αίτημα, χωρίς να έχει προβεί σε ότι όριζε η διευκρινιστική εγκύκλιος για την Τροποποίηση Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας.

Από εκεί και μετά, ξεκίνησε η προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, με μεταφορά ευθυνών στην προηγούμενη Διοίκηση της ΔΕΥΑΞ και αποσιώπηση του γεγονότος, πως η Επιχείρηση θα έπρεπε να είχε κάνει αυτά που όριζε η εγκύκλιος για να ζητήσει τη συμμετοχή της στην προκήρυξη προσλήψεων του ΑΣΕΠ, από τους φανατικούς όψιμους υποστηρικτές της νυν Διοίκησης του Δήμου αλλά και της ΔΕΥΑΞ, αλλά για την χαμένη ευκαιρία, κουβέντα.

Βέβαια πρόστρεξαν να προβάλουν πως ο νυν Πρόεδρος έχει ξεκινήσει την τροποποίηση του οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας, χωρίς να μας πούνε το πότε αλλά και το γιατί αυτή δεν έχει ολοκληρωθεί μέσα στο χρονικό διάστημα που προεδρεύει της ΔΕΥΑ Ξάνθης ο νυν πρόεδρος μέχρι και σήμερα. Γιατί, το να γίνει τώρα η συγκεκριμένη τροποποίηση, είναι λίγο αργά για τον σχετικό διαγωνισμό, που ήταν και η ουσία του συγκεκριμένου θέματος.

Και όταν λέμε πως ξεκίνησε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ την Τροποποίηση του Οργανογράμματος, τι εννοούμε;;; Μήπως το θέμα που δεν πέρασε από την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Ξάνθης και αφορούσε μόνο τη θέση του Γενικού Διευθυντή;;; Γιατί αν μιλάμε για αυτό, δεν μπορούμε να λέμε πως ξεκίνησε η Τροποποίηση, όταν το θέμα δεν έχει περάσει.

Όπως και να έχει, ο Δήμαρχος Ξάνθης, ζήτησε επιτακτικά από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ, να απαντηθεί η ανακοίνωση της παράταξης «Κοινωνία Δημοτών» και περιμένουμε και εμείς να δούμε την απάντηση.

Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης της παράταξης «Κοινωνία Δημοτών» όπως αναγνώσθηκε προχθές στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και απεστάλη στα ΜΜΕ:

«Προσλήψεις Δ.Ε.Υ.Α. Ξάνθης – Προκήρυξη 3Κ/2018

Τις τελευταίες ημέρες, παρακολουθούμε σε όλα τα μέσα έντυπα και ηλεκτρονικά να γίνεται ευρεία αναφορά σε προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ 8166 θέσεων !!!!, για Δήμους, ΔΕΥΑ, Δημοτικές Επιχειρήσεις, τηλεθέρμανση κλπ.

Ειδικά οι ΔΕΥΑ, πρωτοστατούν σε προσλήψεις τόσο σε ΠΕ προσωπικό, όσο και ΤΕ, ΔΕ, και ΥΕ.

Από αυτές όμως τις 8166 προσλήψεις ανά την Ελλάδα όσο και εάν αναζητήσαμε την ΔΕΥΑ Ξάνθης μέσα στην προκήρυξη δεν βρήκαμε ΠΟΥΘΕΝΑ, ούτε μια θέση για πρόσληψη δηλαδή δεν υπάρχει που να αφορά την ΔΕΥΑ Ξάνθης!!!!!

ΑΛΛΗ ΜΙΑ «ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΞΑΝΘΗΣ!!!!!!

Σήμερα όλοι σχεδόν οι ΔΗΜΟΙ και όλες οι ΔΕΥΑ της χώρας, επιζητούν να βρουν ευκαιρία να προσλάβουν ειδικότητες ΠΕ–TE-ΔΕ-ΥΕ (χημικούς μηχανικούς για τους βιολογικούς καθαρισμούς, βιολόγους και χημικούς για τα εργαστήρια παρακολούθησης της ποιότητας του πόσιμου νερού, τοπογράφους, οικονομολόγους, υδραυλικούς, χειριστές μηχανημάτων κλπ) και εμείς εδώ στην Ξάνθη αμέριμνοι και χαλαροί περιμένουμε έτοιμες λύσεις και ρίχνουμε ευθύνες πάντα σε άλλους… κεντρική διοίκηση, Υπουργεία κ.λ.π

Για του λόγου το αληθές αναφέρουμε ότι :

Οι κωδικοί από 1001 έως 1119 αφορούν προσλήψεις κατηγορίας ΠΕ από ΔΕΥΑ και ειδικότητες: όπως ηλεκτρολόγοι μηχανικών, οικονομολόγοι, πολιτικοί μηχανικοί, χημικοί μηχανικοί, χημικοί, τοπογράφοι μηχανικοί κλπ), και πόλεις Καβάλα – Αγρίνιο – Χανιά – Αλεξανδρούπολη – Λαγκαδά – Κέρκυρα- Σκιάθος κλπ), από Δήμους δηλαδή μεγαλύτερου, ίσου ή μικρότερου μεγέθους από την Ξάνθη. Αντίστοιχα δε θέσεις άλλων κατηγοριών (ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ) έχουν προκηρυχτεί από διάφορες ΔΕΥΑ.

Γιατί λοιπόν η ΔΕΥΑ Ξάνθης δεν περιλαμβάνεται καθόλου στην πρόσκληση του ΑΣΕΠ ;
Είναι τόσο υπερστελεχωμένη με όλες αυτές τις ειδικότητες που οι άλλες ΔΕΥΑ κρίνουν απαραίτητες για την λειτουργία τους και τον εκσυγχρονισμό τους ή απλά οι αρμόδιοι Δήμαρχος – Πρόεδρος ΔΕΥΑ Ξάνθης αδράνησαν, αδιαφόρησαν και ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΑΣΑΝ μια ακόμα ευκαιρία να εργαστούν κάποιοι νέοι άνθρωποι εδώ στον τόπο τους στην Ξάνθη;
Είναι δυνατόν η συντριπτική πλειοψηφία των ΔΕΥΑ να προετοιμάζονται για το μέλλον και τον εκσυγχρονισμό των Δημοτικών αυτών Επιχειρήσεων και ΔΕΥΑ Ξάνθης να απουσιάζει πάλι;
Τι συμβαίνει αλήθεια; Είναι τόσο αυτάρκης σε προσωπικό και πλήρως εκσυγχρονισμένη ώστε να καθίσταται πολυτέλεια η πρόσληψη προσωπικού;

Ο Χ Ι Β Ε Β Α Ι Α….

Την απάντηση θα σας την δώσουμε εμείς:
Μετά από ερώτηση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η οποία απέστειλε προς το αρμόδιο Υπουργείο, το αντίστοιχο αίτημα της ΔΕΥΑ Ξάνθης για πρόσληψη πέντε ατόμων, ήρθαμε σε επικοινωνία με το αντίστοιχο τμήμα του υπουργείου όπου μας ενημέρωσαν ότι η αίτηση της ΔΕΥΑ Ξάνθης απερρίφθη μετά πολλών επαίνων…..

Ο λόγος για τον όποιο απερρίφθη ήταν το γεγονός ότι η ΔΕΥΑΞ προκειμένου να συμπεριληφθεί στους φορείς που δικαιούταν να συμμετάσχουν στην προκήρυξη, όφειλε να είχε προβεί (όπως είχε αναγράφει και σε διευκρινιστική εγκύκλιο αλλά και στην Δήμος ΝΕΤ) σε τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας. Τροποποίηση του κανονισμού έκαναν οι περισσότερες ΔΕΥΑ (όπως και οι Δήμοι) πριν αποστείλουν σχετικό αίτημα για προσλήψεις, αλλά φαίνεται εδώ στον τόπο μας αυτά αποτελούν ψιλά γράμματα….

Το αποτέλεσμα ήταν βέβαια ότι η ΔΕΥΑ Ξάνθης για άλλη μια φορά «κρατούσε ομπρέλα» όταν «έβρεχε» και στις προσλήψεις!!!!

Όλοι κατανοούμε πόσο ολέθριο είναι αυτό για την λειτουργία της επιχείρησης τα προσεχή χρόνια. Ειδικότητες επιστημόνων που εγγυώνται την ποιότητα του νερού που πίνουμε, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος που ζούμε θα εκλείπουν μόνο από την ΔΕΥΑ Ξάνθης.

Ακόμη και εδώ ουραγοί της Περιφέρειας και όχι μόνο…..

Αν αναλογιστούμε δε ότι προσλήψεις έχουν να γίνουν πάνω από 15 χρόνια και είναι αβέβαιο αν θα υπάρξουν άλλες στο άμεσο μέλλον, ιδιαίτερα δε σε μια εποχή όπου οι θέσεις εργασίες συνεχώς συρρικνώνονται, και ταυτόχρονα σε μια περιοχή όπως τη δική μας όπου το ποσοστό ανεργίας είναι από τα υψηλότερα στη χώρα, είναι μέγα ολίσθημα ένας Δήμος να μην έχει την ετοιμότητα να ανταποκριθεί σε τέτοιες είδους προκηρύξεις.

Πολιτικές ευθύνες υπάρχουν κ. Δήμαρχε για εσάς και την τόσο ανίκανη Δημοτική σας Παράταξη ή για άλλη μια φορά έχετε σκοπό να κρύψετε την αποδεδειγμένη πια – Πανελληνίως – ανεπάρκειά σας,προσδοκώντας στα γνωστά – και πάντα ίδια – τοπικά ΜΜΕ να παρουσιάσουν στους πολίτες με λογικοφανείς ανακρίβειες και ψεύδη το άσπρο μαύρο, γράφοντας τα γνωστά έωλα επιχειρήματα με πιο πειστικό τρόπο από εκείνον που θα αναγράφατε εσείς με το δικό σας χέρι;

Γιατί μάλλον για αυτούς – με κάποια διαλλείματα βέβαια – θα είστε και για το προσεχές μέλλον ο.. Δήμαρχος της …καρδιάς τους….

Για την «Κοινωνία Δημοτών»
Φανουράκης Εμμανουήλ,
Καρά Αχμέτ,
Μυλωνάς Γεώργιος,
Ρεκάρης Μιχαήλ,
Τζενάν Τσαρεκτσή,
Χαριτωνίδου Ειρήνη»
On Air Media Group

On Air Media Group

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.