GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Π. Χαρελάς: “Δουλειά των συνοριοφυλάκων η μη είσοδο παράνομων μεταναστών… αλλά πως;”

Με αφορμή το περιστατικό της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο και τα όσα λέγονται για το γεγονός ότι βρισκόταν στο ση...


Με αφορμή το περιστατικό της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο και τα όσα λέγονται για το γεγονός ότι βρισκόταν στο σημείο, για περιπολία ελέγχου παράνομης εισόδου μεταναστών, ο Παναγιώτης Χαρελάς πρόεδρος της ΠΟΣΥΦΥ, έκανε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb αναφερόμενος κυρίως στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σώμα των συνοριοφυλάκων.

Πιο αναλυτικά αναφέρει:

“Δουλειά μας ΝΑΙ, αλλά πού είναι οι Συνοριοφύλακες.

Βεβαίως είναι δουλειά των συνοριοφυλάκων. Αυτή είναι η καλύτερη προσέγγιση. Οι στρατιωτικοί μας ήταν εκεί και περιπολούσαν για το ενδεχόμενο εισόδου παράνομων μεταναστών.

Αλλά πώς να είναι εκεί οι συνοριοφύλακες ; Ποιοι συνοριοφύλακες ; Ποιο “Σώμα” συνοριοφυλάκων ; Ποιες αρμοδιότητες ;

Προσλήφθηκαν για ακριβώς αυτή την δουλειά 4500 άντρες και γυναίκες πριν 18 χρόνια. Καμία άλλη πρόσληψη από το 2003 και στο εξής. Υπήρξε η ομογενοποίηση και απομακρύνθηκαν από τις Υπηρεσίες που απασχολούνταν για το μεταναστευτικό χωρίς όμως να ανανεωθούν περίπου οι μισοί. Πέρσι καταργήθηκαν στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης των Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. ακόμη και Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης και Δίωξης Μετανάστευσης παρά τις σοβαρές αντιδράσεις μας.

Ακόμη και η Υπηρεσία Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού στον Έβρο !. Μια από τις πιο σημαντικές Υπηρεσίες στον Έβρο και οι αρμοδιότητες της απλά ενσωματώθηκαν στο Α.Τ. Τυχερού !!!. Συστάθηκε πριν 3 χρόνια ξεχωριστός Κλάδος Αλλοδαπών με επικεφαλή Αντιστράτηγο αλλά οι ιεράρχηση παραμένει ασαφή.

Το “Σώμα” συνοριοφυλάκων στην Ελλάδα παραμένει ακόμη άτυπο και η ενίσχυση σε Έβρο και νησιά δεν γίνεται καν από το εξειδικευμένο αυτό προσωπικό γιατί είναι πλέον ελάχιστοι σε όλη την επικράτεια. Οι σχετικές Υπηρεσίες σε όλη την Επικράτεια υπολειτουργούν και έχουν απαξιωθεί την ώρα που το μεταναστευτικό έχει αυτή την διαδρομή που έχει.

Από την άλλη, η Τουρκία, έχει το Σώμα της Jandarma, την Τουρκική στρατοχωροφυλακή, που δεν είναι ούτε αστυνομία αλλά ούτε και στρατός και έχει αρμοδιότητα την εσωτερική ασφάλεια της Τουρκίας αλλά και το μεταναστευτικό. Αριθμεί σήμερα 276.320 άντρες και γυναίκες και με επίγεια και εναέρια μέσα που επιχειρεί όχι μόνο στα σύνορα αλλά και σε όλη την τουρκική επικράτεια.

Βεβαίως λοιπόν, η προσέγγιση ότι η φύλαξη των συνόρων είναι δουλειά των συνοριοφυλάκων για το μεταναστευτικό και έτσι επιτέλους πρέπει να γίνει. Απαιτείται σε κάθε περίπτωση ενίσχυση και μια σωστή οργανωτική δομή και όχι απαξίωση για το έργο μας όλα αυτά τα χρόνια.

Η ΠΟΣΥΦΥ με δεκάδες έγγραφα τα τελευταία χρόνια χτυπούσε ..”καμπανάκια” που δεν εισακούστηκαν όμως γιατί απλά μας θεωρούσαν …τρελούς ! Σήμερα;”