GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΕΕΔΥΕ: ΟΧΙ στην εγκατάσταση της Νατοϊκής βάσης ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη

Βρισκόμαστε σε μία περίοδο που οι διεθνείς εξελίξεις είναι σύνθετες και επικίνδυνες. Σε όλες τις περιοχές του πλανήτη εκδηλώνονται θερμέ...

Βρισκόμαστε σε μία περίοδο που οι διεθνείς εξελίξεις είναι σύνθετες και επικίνδυνες. Σε όλες τις περιοχές του πλανήτη εκδηλώνονται θερμές εστίες αντιπαραθέσεων, προσωρινών ή μονιμότερων στρατιωτικών συγκρούσεων, ιμπεριαλιστικών πολέμων.

Τα ενεργειακά κοιτάσματα που εντοπίστηκαν στην Αίγυπτο, το Ισραήλ, την Κύπρο, οι έρευνες στον Ελληνικό θαλάσσιο χώρο και σε άλλες περιοχές, οι αγωγοί μεταφοράς ενέργειας από τη Ρωσία, το Αζερμπαϊτζάν, γενικότερα την Κασπία, τη Μέση Ανατολή και τον Περσικό Κόλπο, όπως και σε άλλες περιοχές της υδρογείου, τραβούν μεγάλα ανταγωνιζόμενα συμφέροντα, διεθνούς εμβέλειας ενεργειακούς ομίλους. Συνολικά, διευρύνεται το πεδίο των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Συνεχίζονται οι πόλεμοι στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία και τη Λιβύη, πολύχρονοι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι που ξεκίνησαν από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με συστηματικές υπονομευτικές ενέργειες και χρησιμοποίηση προσχημάτων περί «τρομοκρατίας» κ.α. που προετοίμασαν το έδαφος για πολεμικές επιχειρήσεις.

Παραμένει ανοικτό το Ουκρανικό πρόβλημα και η ύφεση που παρουσιάζουν οι συγκρούσεις αυτή την περίοδο, δεν ακυρώνουν την ένταση των σχέσεων ανάμεσα στην Ρωσία και την Ουκρανία, που δυναμώνει από την επέκταση του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή.

Οι πόλεμοι αυτοί έχουν στοιχίσει εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, εκατομμύρια διωγμένους πρόσφυγες και μετανάστες και διδάσκουν τους λαούς να αντιμετωπίζουν πιο αποφασιστικά τα ιμπεριαλιστικά προσχήματα και να αποφεύγουν τις παγίδες.

Στα Βαλκάνια ενισχύεται η επέμβαση των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ αλλά και της ΕΕ, με προτεραιότητα τα Δυτικά Βαλκάνια και την ολοκλήρωση της ένταξης αυτών των κρατών στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Πληθαίνουν οι ΑμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στην περιοχή, το Μαυροβούνιο έγινε το 29ο κράτος – μέλος του ΝΑΤΟ.

Η ελληνική κυβέρνηση αυτή την περίοδο καθώς και η κυβέρνηση των Σκοπίων, υφίστανται ισχυρές πιέσεις, εκ μέρους κυρίως των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για την επίλυση του προβλήματος με το όνομα. Αυτές οι δυνάμεις επείγονται για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ (Ιούλης 2018), καθότι οι αντιθέσεις και οι ανταγωνισμοί στα Βαλκάνια είναι πολύ ισχυροί. Συγκρούονται μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Από τη μια η Ρωσία δεν θέλει να χάσει την επιρροή που παραδοσιακά είχε στο χώρο των Βαλκανίων και από την άλλη οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται να αποσπάσουν χώρες από την επιρροή της Ρωσίας, να τις εντάξουν στον ευρωατλαντικό άξονα (ΝΑΤΟ, ΕΕ).

Τα κυβερνητικά πανηγύρια πως η περιοχή μετατρέπεται πέρα από μεταφορικός (σιδηροδρομική σύνδεση με Βουλγαρία, ξεπούλημα των λιμανιών Αλεξανδρούπολης και Καβάλας σε πολυεθνικούς κολοσσούς των logistics και σύνδεσή τους με το σιδηρόδρομο) και σε ενεργειακό κόμβο, πως αναβαθμίζεται γεωπολιτικά με την κατασκευή του ΤΑΡ, του IGB, των πλωτών σταθμών για το LNG, δεν αφορούν τα λαϊκά συμφέροντα. Τα συνεχή πηγαινέλα του αμερικάνου πρέσβη, τα συχαρίκια του Τραμπ και του Ομπάμα πιο πριν για τα ενεργειακά έργα που παίρνουν προτεραιότητα, αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης που αξιοποιήθηκε δύο φορές για τα ΝΑΤΟΙΚΑ στρατεύματα, μόνο ανησυχία μπορούν να γεννήσουν.

Ήδη η κυβέρνηση, σε συνεννόηση με τις ΗΠΑ, προχωράει στη δημιουργία βάσης Ελικοπτέρων στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Αυτό αποφασίστηκε ανάμεσα στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΗΠΑ στα πλαίσια της απόφασης για επέκταση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας με τις ΗΠΑ.

Η συμφωνία για τη δημιουργία αυτής της βάσης στην Αλεξανδρούπολη, έρχεται σε μια περίοδο όπου στην περιοχή μας Βαλκάνια, Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική, Παρευξείνια περιοχή, «βράζει το καζάνι» των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων. Είναι φανερό ότι δημιουργείται για να ενισχύσει τη θέση του ΝΑΤΟ στον ανταγωνισμό του με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως τέτοιες συμφωνίες αναβαθμίζουν «γεωστρατηγικά» τη χώρα στην περιοχή.

Όμως όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και τα στρατηγεία, που υπάρχουν στη χώρα μας και αυτή της Αλεξανδρούπολης, εκθέτουν το λαό σε μεγάλους κινδύνους. Απεναντίας αναβαθμίζονται τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα για να βελτιώσουν τη θέση τους στη μοιρασιά της πίτας που προέρχεται από τη ληστεία των λαών. Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι στη χώρα μας ματώνουν από τα μνημόνια την ανεργία, τους φόρου.

Δεν αποτελούν επίσης παράγοντα ειρήνης αφού η ιστορική πείρα μας δείχνει ότι ο ελληνικός λαός πλήρωσε πολλά τα μεταπολεμικά χρόνια από την συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και την παρουσία στο έδαφος της χώρας μας ευρωατλαντικών βάσεων και στρατηγείων.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.xanthionair.gr
Σας καλούμε να πάρετε μαζικά μέρος στο μεγάλο συλλαλητήριο στην Αλεξανδρούπολη και να απαιτήσουμε:
  • Όχι στην εγκατάσταση της Νατοϊκής βάσης ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη
  • Όχι στη συμφωνία κυβέρνησης – ΗΠΑ:
  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους – Καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν
  • Να κλείσει η Βάση της Σούδας και όλες οι άλλες Ευρωατλαντικές Βάσεις και στρατηγεία που υπάρχουν στην Ελλάδα
  • Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό
  • Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα – Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές.
  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του
  • Στο συλλαλητήριο της Αλεξανδρούπολης θα μιλήσουν ο Χρήστος Τρέλλης, μέλος Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ, ο Νίκος Παπαναστάσης, αντισυνταγματάρχης ε.α., μέλος Εθνικού Συμβουλίου ΕΕΔΥΕ και Κίνησης για την Εθνική Άμυνα και Εκπρόσωπος της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας.
***
Επιστολή Φαντάρων από τον 7ο Λόχο Διαβιβάσεων για το συλλαλητήριο των Επιτροπών Ειρήνης ενάντια στην εγκατάσταση ΝΑΤΟικής βάσης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Την ίδια στιγμή

που οι φαντάροι ζητάμε λεφτά από τις οικογένειες μας για να τα βγάλουμε περά στη θητεία μας, την ίδια στιγμή που οι τραπεζίτες έχουν απλώσει τα χέρια τους σε λαϊκά σπίτια, που ετοιμάζεται το νέο πακέτο προαπαιτούμενων μέτρων, η κυβέρνηση μαζί με τους ΝΑΤΟϊκους δολοφόνους θέλουν να αυξήσουν την παρουσία τους στην περιοχή.

Εμείς, οι φαντάροι του 7ου Λόχου Διαβιβάσεων, δηλώνουμε την αντίθεση μας στη δημιουργία ΝΑΤΟικης βάσης ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη και στη συμφωνία κυβέρνησης – ΗΠΑ.

Οι κινήσεις αυτές μας αγχώνουν και δε μας εφησυχάζουν. Μας αγχώνει η ενίσχυση της παρουσίας των ΝΑΤΟϊκων φονιάδων στην περιοχή μας. Γνωρίζουμε ότι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών οι λαοί και των δύο πλευρών ήταν πάντα οι χαμένοι. Ότι ο λαός δεν έχει τίποτα να κερδίσει από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ και τα σχέδια που έχουν για την περιοχή μας.

Δεν ξεχνάμε το αιματοκύλισμα των λαών των Βαλκανίων και συνολικά της υφηλίου από την πολεμική μηχανή που ονομάζεται ΝΑΤΟ.

Θα μας βρουν απέναντι τους!

Στηρίζουμε την κινητοποίηση στις 11/2 που καλούν επιτροπες ειρηνης, σωματεία και φορείς της περιοχής.

Θα είμαστε εκεί!

Στρατιώτες του 7ΛΔΒ

ΚΝΕ Ο.Π. Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

***

Επιστολή Φαντάρων από το 644 ΜΚ ΤΠ για το συλλαλητήριο των Επιτροπών Ειρήνης ενάντια στην εγκατάσταση ΝΑΤΟικής βάσης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Εμείς φαντάροι από το 644 ΜΚ ΤΠ στην Αλεξανδρούπολη δηλώνουμε την στήριξη και συμμετοχή μας στο μεγάλο συλλαλητήριο των Επιτροπών Ειρήνης Αν. Μακεδονίας Θράκης στο δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης στις 11 Φλεβάρη.

Καταλαβαίνουμε πως ο μοναδικός εχθρός για εμάς και συνολικά τον ελληνικό λαό και την εργατική τάξη είναι το ΝΑΤΟ.

Είναι αυτοί που επεμβαίνουν σφάζουν τους λαούς για χάρη των καπιταλιστών και του κέρδους τους. Ταυτόχρονα η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει αμφισβητήσει τη συμμετοχή μας στο ελάχιστο. Απεναντίας έχει αναβαθμίσει την ενεργό συμμετοχή μας.

Εμείς οι στρατιώτες δεν είναι η 1η φορά που δηλώνουμε αυτή μας την αντίθεση. Εμείς αρνηθήκαμε να στηρίξουμε τη λειτουργία του λιμανιού ως βάση στην Αλεξανδρούπολη. Είμαστε από την 1η στιγμή στο πλευρό των εργαζομένων, της νεολαίας που διαδηλώνει ενάντια στην εγκατάσταση της βάσης με την παρουσία μας στις αναφορές.

Και για εμάς δεν είναι εύκολο. Η διοίκηση ενοχλείται από τέτοιες φωνές. Πρόσφατα προσπάθησε με “έκτακτες” αποσπάσεις να μας διασπάσει. Όσα εμπόδια όμως και να μας βάζουν εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα Δικαιώματα μας , για τις ιδέες μας για τις απόψεις μας.

ΕΞΩ ΟΙ ΝΑΤΟΙΚΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ! Φαντάροι από το 644.

ΚΝΕ Ο.Π. Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης